Kjøpt og betalt

Personer i rusmiljøet i Drammen skal ha blitt tilbudt en femtilapp for å stemme på Arbeiderpartiet ved høstens kommunevalg.

image225

Det er Drammens Tidende som i dag avslører historien. I følge avisen skal to personer ha oppsøkt byens rusmiljø for å sikre stemmer til Ap. Dette skal ha foregått de siste dagene det var mulig å forhåndsstemme.

Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen, som også leder Drammen Arbeiderparti varsler intern oppvask. Micaelsen sier at dersom de finner ut av hvem som står bak stemmekjøpene og de er tilknyttet partiet, vil han gå inn for å ekskludere vedkommende.

Else Marie Romset står frem i Drammens Tidende og bekrefter at hun fikk en 50-lapp og en ferdig utfylt stemmeseddel med kryss ved navnet til en av innvandrerrepresentantene på lista til Arbeiderpartiet. Episoden skjedde i bakgården til Kirkens Bymisjon i Drammen.  Jeg tok imot pengene, men stemte Frp, sier hun til avisa.

I følge straffeloven er det forbudt å tilby folk penger for å stemme på et politisk parti.  Å true, gi løfte om en ytelse eller fordel kan i følge paragraf 105 i straffeloven straffes med fengsel inntil tre år.  Under særdeles formildende omstendigheter kan personer som dømmes etter paragrafen straffes bare med bøter.

Dersom historien fra Drammen medfører riktighet er den forkastelig, uansett hvem som står bak. Den viser et klart brudd på straffelovens bestemmelser om utøvelsen av statsborgerlige rettigheter, og bør straffes dersom det avdekkes hvem som står bak.

Hva synes du om at folk skal ha forsøkt å kjøpe velgere for en 50-lapp? 

Kommentarer:

Postet av: ?
Rimelig alvorlig greie ja. De bør vel vurdere omvalg i Drammen kanskje? At slikt skjer svekker tilliten til de politiske partiene som har folk som gjør sånn, samt at demokratiet som helhet taper på det. Og noen lurer fortsatt på hvorfor det finnes politikerforakt?
19.sep.2007 @ 20:05
Postet av: Kjetil
Nå snakker også Åslaug Haga om mulig omvalg. Skanalevalg blir dermed stående som overskift etter avsløringen i Drammen.
19.sep.2007 @ 21:34 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5530274
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits