Røde bydeler

Et flertall av bydelene i Oslo fikk rødt flertall under det første direkte bydelsvalget. Dermed kan de drive aktiv opposisjonspolitikk mot det borgerlige byrådet i rådhuset.

image216

Valgoppgjøret for bydelsvalget i Oslo var klart først i går kveld. Det viser at 10 av de 15 av bydelsutvalgene i Oslo har fått rødt flertall.  Alna, Bjerke, Gamle Oslo, Grorud, Grünerløkka, Sagene, St.hans haugen, Stovner, Søndre Nordstrand og Østensjø har alle fått rødt flertall. De øvrige fem bydelene har et veldig klart blått flertall.

Spesielt gledelig må resultatet av bydelsvalget være for en del av lokalpolitikerne til SV i hovedstaden. Partiet ble halvert i Rådhuset, men kan likevel komme tilbake i posisjon i flertallet av bydelene, og drive aktiv opposisjonspolitikk mot det borgerlige byrådet. 

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Med andre ord, enda mer pulverisering av ansvar, og enda et ledd i den allerede sendrektige politiske behandling npr noe skal gjøres.
Det er jo det som blir resultatet når man lager bydelsvalg slil som her.
Et hvert forslag fra det sittende flertall i Oslo Bystyret skal dermed kveruleres, vrenges og vries, slik at saker blir utsat og utsatt og utsatt. For i siste instans og kanskje ikke bli gjennomført, fordi et drukner i administrativ behandling.
Personlig synes jeg dette med bydelsvalg er noe skikkelig tull, selv om det ikke berører meg.
I et samfunn MÅ noen ta et ansvar og en besluttning. Nå blir det bare enda verre.
14.sep.2007 @ 16:35 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Morten
Hans Kr:
For meg høres det mest ut som om du argumenterer i mot lokalt demokrati og lokalvalg generelt.
14.sep.2007 @ 16:59 URL: http://dragni.no
Postet av: Bjørn L
Er vel å ta litt hardt i å si at ALLE de fem øvrige bydelene har fått et veldig klart blått flertall. I Nordre Aker vinner de ikke sosialistiske partiene med 8 mandater mot 7 til Ap, SV og RV. Men i motsetning til i bystyret, har jo ikke Venstre sagt at de for enhver pris vil unngå Ap-styrte bydelsutvalg.
14.sep.2007 @ 21:41
Postet av: Hans Kr.
Ja, det er vel mulig at det kan høres slik ut.
Jeg bor selv i Fredrikstad der vi får en del år tilbake fikk "tvangssammenslått" en hel del kommuner, til såkalt storkommune, fordi man skulle ha såkalte stordriftsfordeler, uten særlig hell.
Det ble egentlig faktisk veldig dyrt fordi man opprettholdt i stor grad de ulike kommunens ansatte, og bygningsmasse.
Når man da i hovedstaden praktisk takt går den andre veien finner jeg det litt merkelig.
Her øsnker meg seg da altså flere beslutningsorganer, fler byråkratiske irrganger, med den muligheten det gir ofr trenering av enkeltsaker.
Hvor lang skal lokaldemokratiet gå?
Ned på gataplan?
15.sep.2007 @ 16:11 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Morten
Bydelene i Oslo er større enn de fleste kommunene rundt omkring i landet. Jeg synes det derfor bare er rett og rimelig at innbyggerne i Oslo også skal få velge sine egne lokalpolitikere. Det er tross alt endel viktige avgjørelser som blir tatt lokalt, selv om det helt klart burde vært flere.
Det minst byråkratiske hadde sikkert vært å ha et valg hvert år og et resultat som bestemte fordelingen i alt fra Storting til kommunestyre. Da hadde man jo oppnådd det du ønsket, nemlig et sammenhengende flertall fra topp til bunn. Men veldig demokratisk mener jeg ikke at det er. Det tar heller ikke hensyn til lokale variasjoner og forskjeller. Ingen har påstått at demokratiet er det mest effektive og minst byråkratiske. Likevel mener jeg valgordningen i Norge bør forsvares, nettop av hensyn til demokratiet.
Og demokrati ned på gateplanet? Tja, hvorfor ikke? Noen ganger kan det lønne seg å tenke nytt også. Hørt om deltakende budsjettering (http://dragni.no/?p=268)?
15.sep.2007 @ 19:53 URL: http://dragni.no
Postet av: Stian
Hans Kr.: Nå er det jo ikke de SAMME sakene som behandles i bystyret som også behandles i bydelsutvalgene, da. Det kan vel tvert i mot langt på vei sammenlignes med forskjellen mellom kommunestyrer og fylkesting, selv om jeg er enig med Morten i at bydelsutvalgene nok bør få tilført en del mer makt og beslutningsmyndighet før de er der de skal være.
15.sep.2007 @ 23:35 URL: http://stianoen.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5525952
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits