Folket har talt

Folket har talt. Dommen gjør Kristin Halvorsen er valgets store taper. SV er halvert ved årets kommunevalg.

Allerde da de første forhåndsstemmene tikket inn forstod vi det. Da de første tusen intervjuene valgdagsmålingen til TV 2 kom var det ingen tvil. Dette ville bli kvelden og natta da SV ble halvert i norsk kommunepolitikk.

TV 2s valgdagsmåling som var laget av TNS Gallup traff innertier. Også våre første prognoser ga en svært god indikator på valgresultatet. Dette ville bli alt annet enn en jubelkveld for Kristin Halvorsen.

For oss som har fulgt innrapporteringen fra 430 kommuner er det svært få lyspunkter for SV. Derimot kan de fleste andre smile, de går nemlig frem. Rett nok mindre enn de hadde håpet på.

Men fasiten etter årets valg er skrevet.  Natta har vært lang på Nyhetskanalen. Nå venter vi på at myndighetene skal oppdatere tallene, slik at vi får de siste kommunene på plass. 

Kommentarer:

Postet av: Programsekretariatet
Og så var det et fint valg for Høyre. Egentlig i tråd med underliggende trender som mange lokale målinger har vist i lengre tid.
11.sep.2007 @ 09:41 URL: http://hoyre-programblogg.blogspot.com/
Postet av: Katrine
Og for meg var det gledelig at Venstre gjorde et bra valg. Kanskje sentrumsalternativet ikke er dødt likevel...?
11.sep.2007 @ 14:02
Postet av: Øistein Mjærum
Leve Sentrum!
11.sep.2007 @ 15:16
Postet av: TorAa
Velgerne har valgt. De snaue 6 av 10 som gjorde det.
Forbausende nok, er det partier med rundt 5-7 prosents opplsuttning som krever makt. På sine egne premisser. En nøytral obeservatør underes over at det parti som innførte parliamentarismen - og som sier et absolutt nei til sosialisme, behandler folk, og det er faktisk 3 ganger så mange som stemmer dette partiet, som nærmest spedalske.
Det er et så stort tankekors, og tegn på en så enorm selvopptatthet, ja, arrogant er ikke en gang fornavnet, at det slett ikke er å undres over at hjemmesitterne er i flertall.
Og når de største løssalgsaviser er mer opptatt av lokale bensinpriser, hvem som gifter seg med hvem og den lykkelige lottomillionær - enn nasjonens bæreevne, ja da er det et tegn på likegyldighet - som Romerikets forfall.
Når ikke en eneste politiker eller et seriøst massemedia forteller om hva som virkelig skjer i verden - f.eks. har vi bildet av at kinesere er enten billige produksjonsarbeidere eller fattige bønder. I realiteten utdanner de flere innen realfag enn USA og resten av verden. Og vi, som skal leve av kunnskapsindustri, sier Soria Moria og de fleste andre partier også. Med bind for øynene. Og media tuter med.
-Og hva er grunnen til at de rødgrønne og sååå miljøvennlige kan pøse ut penger til alle gode formål: Olje og Gass. Mange gjennomskuer denne dobbelmoral.
-- Korrupsjon i Norge? Har vi det? Vi har i hvert fall et system av utrolig mye virksomhet som kontrollerer seg selv. Bukken og havresekken - heter det på godt gammelt norsk. Hva slags virksomheter er dette da? Jo, det er offentlige driftsselskaper, som ikke er lovpålagt ekstern, nøytral revisjon. Går det galt, ja, da settes det ned et granskingsutvalg. Med medlemmer bestemt av bukken.
De som driver en liten virksomhet i dette landet, er lovpålagt esktern revisjon, mens offentlige virksomheter kun har intern revisjon.
Men, i gode tider - haha - for en arv vi etterlater oss. Vi har mer enn begynt å spise vår egen hale. Snart er magen der med.
11.sep.2007 @ 21:13 URL: http://taaboe.blogspot.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5523236
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits