I valglokalet

Det var ikke akkurat lang kø, men noen stod og trippet foran avlukket i mitt valglokale i formiddag.

image220

Er det noe du lurer på smilte valgfunksjonæren? Nei da, jeg vet hvordan dette skal gjøres sa jeg, og trakk foran forhenget, før jeg tok bilde av stemmesedlene, plukket ut to stykker og startet utfyllingen.

Kommunevalg er tross alt personvalg. Jeg er en av dem som i dag har brukt muligheten til å gjøre flere endringer på begge stemmesedlene. Både til kommunevalget og bydelsvalget. I alle andre kommuner enn Oslo er det i dag kommunevalg og fylkestingsvalg.

På stemmesedlene kan du som meg føre opp kandidater fra andre lister, og sette kryss ved navnet til kandidater du ønsker å gi en ekstra personstemme. Det er slike slengere og kryss som avgjør hvilke personer som kommer inn i bystyrer, kommunestyrer, heradstyrer og bydelsutvalg når fintellingen er over.

I dag er dagen da alle har en stemme. Hver stemme teller like mye. Om du velger å sitte hjemme er det ditt valg. For fire år siden var det bare 59 prosent som stemte ved kommunevalget og 55,6 prosent ved fylkestingsvalget. Det er lenge siden 1963 da 81 prosent stemte ved kommunevalget.

I TV 2 holder vi akkurat nå på med siste innspurt foran den store valgnattsendingen. Vi går på lufta klokken 18.55. Utover kvelden får du resultater og prognoser fra en lang rekke kommuner. Vi sender i kveld direkte fra flere steder i landet enn TV 2 noen gang har gjort tidligere. På Nyhetskanalen kommer vi til å holde det gående hele natta.

Vi som har forbredt og planlagt valget gleder oss til den store finalen i kveld. Jeg ønsker deg et godt valg, og håper du følger oss på tv gjennom hele kvelden.  

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Da har du med andre ord kommet ned fra gjerdet, og tatt et standpunkt.
Og det jo det hele valget egentlig dreier seg om.
Selv sitter jeg fortsatt på gjerdet, og veier for og imot. Og jeg regner ikkemed at jeg tar et endelig standpunkt før jeg står i avlukket i valglokalet.
Her i Fredikstad dreier det seg faktisk om å beholde et gammelt regime, som etter manges mening til de grader har utsatt byen for et mangeårig vanstyre.
Eller tørre å forsøke med nye krefter som kanskje ikke gjør ting særlig bedre, men anderledes.
10.sep.2007 @ 16:23 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Bjørn Olav
Jeg for min del opplevde at representanter for et parti stod og drev pågående valgkamp i selve køen inn til valglokalet. Det er tvilsom om det er lovlig, ettersom valgloven §9-4 fastseter at "I valglokalet og i de rom som velgeren må passere for å komme frem til valglokalet, er det ikke tillatt å drive valgagitasjon ..." Hvorvidt skolegården er et "rom" kan man sikkert diskutere, men det er i alle fall en vei man er nødt til å passere, for lang kø var det, og høylytt agitasjon i køen framstod som rimelig upassende. :) :)
Vel inne i lokalet brukte jeg i alle fall pennen ivrig.
10.sep.2007 @ 19:47
Postet av: Hans Kr.
Enig. Veldig irriterende.
Og jeg sybes faktisk vi burde vært spart for opplysninger om partitilhørighet på valgfunksjonærer også.
Valglokalet bør være et nøyralt sted, der man får noen minutter til å tenke seg om, uten fare for påvirkning.
11.sep.2007 @ 00:41 URL: http://magnor.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5522520
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits