Valgkampen fortsetter

Årets valg er så spennende at valgkampen ruller for fullt i dag, selv etter gårsdagens store partilederdebatt.

image216

I 205 kommuner kan folk levere sin stemme i dag, Men politikerne fortsetter kampen om din og min stemme. I går kveld så vi partilederne holde sine sluttappeller, i dag reiser de alle rundt på ulike arrangementer, i et siste forsøk på å overbevise oss som fremdeles er i tvil.

Den største partimålingen gjort ved ordinære telefinintervjuer fikk du servert på nyhetene i går kveld. Den viste at tre av ti velgere ikke har bestemt seg. Mange av dem kommer ikke til å stemme, men noen av oss kommer til å bestemme oss i løpet av det neste døgnet. På samme måte vil noen som har oppgitt parti bli hjemme på valgdagen.

I går plukket jeg med meg stemmesedler fra valgbodene på Karl Johans gate. Vi som bor i hovedstaden skal i år også få gleden av å bruke to stemmesedler. En til bystyrevalget og en til å velge nytt bydelsutvalg.

Morgentimene i dag har jeg brukt til å kikke gjennom navnene på kandidatene i de ulike partiene. Flere av dem har jeg snakket med i løpet av valgkampen, men ikke alle. Kommunevalg er heldigvis et valg der vi som velgere kan påvirke ved å sette et kyss foran navnene vi vil gi en tilleggstemme til, og føre opp et visst antall kandidater fra andre lister på stemmeseddelen. Dessverre har politikerne fjernet muligheten vi tidligere hadde til å stryke kandidater fra en valgliste. Men indirekte er det fortsatt mulig ved å sette et kyss foran alle de andre navnene på stemmeseddelen. 

Også i dag regner jeg med å bli møtt av politikere, på vei til og fra jobb. Vi skal ha generalprøve på den store valgnattsendingen til TV 2, som sendes fra et splitter nytt studio i Oslo. Vi setter både rekord i antall steder vi sender direkte fra, tar i bruk helt ny teknologi og jobber for å gi deg resultatene først.

Politikerne som møter meg på vei til jobb har fortsatt en sjanse til å overbevise meg. Jeg har laget en liste med navn på kandidater fra de ulike partiene jeg mener bør få plass i bystyret, men jeg har ennå ikke bestemt meg for hvilken liste jeg skal bruke som utgangspunkt.  De ligger på bordet foran meg alle sammen.

Jeg tror det er mange velgere som har det akkurat slik i dag, selv om en god del kommer til å stemme allerede i dag. Det er derfor selv ikke KrF-leder Dagfinn Høybråten holder hviledagen hellig. Han skal i likhet med de andre partilederne og mange valgkampmedarbeiderne ut å drive valgkamp i et forsøk på å noen ekstra stemmer.

Kommentarer:

Postet av: Torbjørn Kornstad
Setta eit kyss ved alle dei andre kandidatane.. :-D artig skriveleif!
09.sep.2007 @ 13:12 URL: http://kornstad.blogspot.com
Postet av: Kjetil
Hei, Thorbjørn.
Vel, jeg mente alle de andre kandidatene enn den du egentlig ønsker å stryke. Dermed gir du alle de andre stemmetillegg unntatt den/de som ikke får kyss, selv om vedkommende likevel får tilsvarende en listetstemme, er det en lavere verdi enn de kummulerte kandidatene (om dette ikke bare ble vanskeligere).
09.sep.2007 @ 18:16 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Bygdis
Jeg har for en god stund siden skrevet i denne spalten at Høyre vil bli større enn Frp ved kommunevalget. Det står jeg fremdeles ved. Jeg har også skrevet at Arbeiderpartiet blir valgets vinner. Også det står jeg ved, selv om jeg nå ser at Senterpartiet fosser fram. Venstre ser også ut til å gjøre et bra valg, men om det blir vesentlig bedre enn sist, er mere usikkert. Frp kan komme til å ende opp som sist kommunevalg. Det må i så fall være litt av en kaldusj for eplekjekke brøleaper i dette partiet. Og sikkert til sorg i Hildrums mediekonsern....
09.sep.2007 @ 20:43

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5521508
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits