Innspurten er i gang

På vei hjem fra jobb sent i går kveld spanderte et av partiene kaffe og pølser, mens et annet delte ut kortstokk. Jeg er ikke sikker på at velgere på nattevandring i Oslo lar seg overbevise, men sluttspurten på åres valgkamp er definitivt gang.
image216

I går kom en av SVs dårligste kommunevalgbarometre fra TNS Gallup i år. SV-leder Kristin Halvorsen ville ikke en gang kommentere tallene, som politikerne normalt sikler etter i dagene før et valg. For Halvorsen var det kanskje en uønsket reprise. Fredag før valget for to år siden viste TV 2 henne den første og eneste målingen som sendte SV under 10 prosent. Valgresultatet ble 8,8 prosent. Halvorsens problem er at hun blir målt mot kommunevalget. For fire år siden gjorde SV sitt beste kommunevalg noen sinne med over 12 prosents oppslutning.

Når Dagsavisen bruker hele forsiden i dag til å fortelle at Halvorsen hudflettes av sine egne for å gjøre rederne til nullskatteytere og får slakt a v partifeller for valgkampstrategien, ja da er dette en tøff helg for SV-lederen.

Det er ganske mye lettere for Jens Stoltenberg og Åslaug Haga, som ikke opplever den samme motgangen. For ikke å snakke om Venstreleder Lars Sponheim som i følge avisen Verdens Gang fikk folket med seg fordi han sparket av seg skoene under en tv-debatt i går kveld. Venstre ligger i følge de siste målingene an til å gjøre sitt beste valg siden partiet ble splittet som følge av EF-saken på Røros i 1972.

Høyreleder Erna Solberg ser ut til å gjenvunnet noe av formen etter en katastrofal start på valgkampen. Solberg har i følge en av dagens aviser vær i like mange tv-debatter som Siv jensen, men mange av dem handlet om saker Solberg nok helst skulle vært foruten. For Høyrelederen står mye på spill. 18,2 er et magisk tall. Det var oppslutningen for fire år siden. Gjør Høyre det dårligere og taper makta i byer som Oslo eller Bergen kommer det ganske sikkert en debatt om Solbergs skjebne som partileder.

Frp har surfet høyt på målingene i valgkampen. Men etter skattesaken har partiet fått en knekk i formkurven. Nå er det ikke sikkert det er denne saken alene, Frp har nesten skapt en tradisjon med å falle tilbake på målingene de siste dagene før et valg. Gårsdagens tall viser nesten dødt løp mellom Frp og Høyre om å bli størst på høyresiden. 

Fremdeles er hver tredje velger usikker. Mange av de usikre kommer imidlertid ikke til å stemme. Men valgkampinnspurten kan både overbevise usikre velgere og få velgere til å skifte mening. På de fleste torg og gatehjørner står lokalpolitikerne for å kjempe om din stemme i dag. I kveld klokken 20 sendes den siste og avgjørende partilederdebatten på TV 2. Det er mye som står på spill for politikerne. Valget er ditt.  

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5520792
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits