Mange usikre velgere

Mer en hver tredje velger er fremdeles usikker på hva de skal stemme.  Kveldens ferske TV 2-gallup viser små utslag. 

image216

Fire dager før valget er stillingen temmelig stabil mellom partiene. Men fremdeles er det mange velgere som ikke har bestemt seg for hvilket parti de skal stemme på under kommunevalget mandag. 

Høyre mest tilbake
Den største endringen på målingen TNS Gallup har laget for TV 2-nyhetene er Høyre som går tilbake med 1,5 prosentpoeng til 15,7 prosent. Partiet mister flere velgere Frp og henter færre velgere som ikke stemte ved kommunevalget for fire år siden, enn målingen i går viste. 

Ap er størst  
Arbeiderpartiet befester posisjonen som klart største parti.  På målingen i går gikk Ap kraftig frem. Dagens oppslutning er på 31,0 prosent som er pluss 0,1 prosentpoeng bekrefter dermed at partiet holder på oppslutningen.  Bakgrunnstallene viser at Arbeiderpartiet står like sterkt i alle aldersgrupper. 

Kvinnene svikter
Fremskrittspartiet får 18,6 prosent (+ 0,6).  Partiet står tre ganger så sterkt blant menn som blant kvinner. Det er særlig kvinner under 45 år Frp nå har levere oppslutning blant enn de hadde tidligere i valgkampen, mens de står sterkere blant unge menn.  

Små endringer
Sosialistisk Venstreparti får en oppslutning på 10,0 (+ 0,1). Partiet ser ut til å miste flere tidligere velgere til Arbeiderpartiet igjen, men henter denne gang flere velgere som ikke stemte for fire år siden og klarer dermed et tosifret prosenttall på målingen. 

Venstre er største parti i sentrum med en oppslutning på 6,4 prosent (+ 0,3).  KrF får 5,1 (- 0,1), Senterpartiet 5,8 (som i går), RV 2,4 (som i går) og andre partier og lister 5,1 prosent (+ 0,6). 


Målingen er tatt opp av TNS Gallup for TV 2-nyhetene ved personlige telefonintervjuer av 1200 personer fra mandag 3. - onsdag 5. september.

Kommentarer:

Postet av: Bulle
Hei Kjetil! Må bare si at det er virkelig store sprik på alle målinger her om dager. F.eks varierer oppslutningen til SV fra 7-10% og FRP 19-22%. Må bare si at det ikke er enkel å lage en landsbasis måling for kommune og fylkestingsvalg. Blir spennende å se på mandag når flere meningsmålingsbyråer kommer til å publisere valgdagsmålinger (muligens med en del sprik). Da kan man se hvem har hatt rett eller feil.
06.sep.2007 @ 22:34
Postet av: Kjetil
Hei, Bulle. Ja, jeg er enig med deg i at det er en del sprik i målingene. Noe skyldes nok opptaksperiode, det er tross alt svært store velgervandringer for tiden. Noe kan skyldes vektingen de ulike instituttene bruker, og noe skyldes nok rett og slett at det er store lokale forskjeller, trolig større enn tidligere, som skaper større usikkerhet rundt nasjonale tall. Kanksje er det et tegn på at lokale forhold betyr mer enn på noen år ved lokalvalget i år.
06.sep.2007 @ 23:49 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: konge
Hvem vinner valget Kjetil? :)
Jeg tror FrP vinner BIG TIME :D
Og SV og AP blir valgets tapere.
Håper jeg :)
Hva stemmer du forresten? Jeg har en mistanke om at du stemmer blankt :P
07.sep.2007 @ 01:01
Postet av: Kjetil
Hei, konge.
Jeg skal være varsom me då riste meg til å spå valgutfall. Det er helt og holdent opp til velgerne. Målingene tyder imidlertid på at Ap og Venstre går klart frem fra 2003, mens SV ligger an til tilbakegang. Frp kan gjøre sitt beste kommunevalg, mens Høyres oppslutning er mer ustabil. Men valgkampen er ikke over. Lørdag er den siste store partilederdebatten i Bergen, og så jevnt som det er i mange kommuner, tror jeg politikerne kommer til å holde det gående til valglokalene stenger.
Når det gjelder min egen stemme har jeg ennå ikke bestemt hvilken partiliste som får den. Jeg har vært gjerdesitter i valgkampen, og er det egentlig fortsatt, men jeg kommer til å stemme. Blanke stemmer telles ikke i Norge. Men kommunevalg er jo personvalg, slik at man kan gjøre en del endringer på stemmeseddelen.
07.sep.2007 @ 07:48 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Rune G
Det er jommen mye sprik nå, men åpenbart
at Høyre er i siget - se dagens måling i Aftenposten.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1980041.ece
Hva tror du om det?
07.sep.2007 @ 09:25
Postet av: Kjetil
Jeg har registret dagens Responsmåling i Aftenposten. De har SV svært lavt og Høyre tilsvarende høyere enn flere andre målinger. vil være forsiktig med å trekke konklusjoner på grunnlag av denne enkeltmålingen.
07.sep.2007 @ 09:29 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Rune G
Ja, nå hører jeg nyss om ny oslomåling som gir rødt flertall med Rødt og Sp på vippen (skal komme i aften senere tror jeg)!
Valget er spennende: Men hvordan tror du det vil påvirke oslopolitikken dersom Rødt og SP faktisk avgjør flertallet?
07.sep.2007 @ 10:48
Postet av: Torbjørn Sølsnæs
Jeg synes den siste Aftenmålingen både er oppløftende, deprimerende og spesiell: Det er bra å se at Høyre klatrer. Duellen mellom Lae og Gerhardsen i går på NRK bør karakteriseres som bra - uavhengig ståsted. Det deprimerende er dog at RV ser ut til å komme inn med fire representanter. RV på vippen tror jeg ingen av alternativene er særlig positive til. Og spesiell er målingen fordi Sp er inne med ett mandat. Hva i alle dager er det for noe?? På andre målinger sliter partiet med å få et halvt prosentpoeng. Skulle det bli utfallet på mandag blir jeg overrasket, det er jko tross alt ikke noe EU-tema i valgkampen i år... ;)
07.sep.2007 @ 13:06 URL: http://www.crackedactor.org
Postet av: OEJohnsen
Hei Kjetil,
som jeg har skrevet i ditt forrige innlegg, så har jeg fulgt med på funnene til Dag Petter Svendsen denne valgkampen. Han kunne bl.a. påvise Arbeiderpartiets fremgang gjennom å måle aktiviteten i norske blogger.
Høstens store valgkamptrend har vært å mobilisere bloggere og folk i andre nettbaserte sosiale nettverk. Bare se http://oslo.hoyre.no/hendelse/blogger og SVs strategiske bruk av YouTube for å ta sakseierskap mot miljøsaken.
Hvis du er interessert i det her, så anbefaler jeg deg å ta en prat med Svendsen (924 69 993) som står bak dette prosjektet. Sjekk også www.kommunevalget2007.no. For å nevne det, så er dette et frivillighetsprosjekt.
07.sep.2007 @ 13:36 URL: http://kommunevalget2007.no
Postet av: Hans Kr.
Hadde trodd at et skulle bli enklere å besteme seg jo nærmere valget man kommer.
Men her i Fredrikstad er dt for tiden helt kaos, og det er blitt til en voldsom personkampe mellom 2 kvinnlige ordførerkanditater, en fra AP, den ande fra fra FrP.
Og da er skittkastingen også tilstede, med en god posrsjon innblanding fra Fagbevegelsen.
Så fremdeles er gjerdet i Fredrikstad VELDIG behaglig.
Burde egentlig vært egen rubrikk for telling av blanke stemmer.
SÅ mange møtte frem, men bare SÅ mange stemte.
Tenk hvis antallet blanke stemmer hadde nærmet seg 10 %, villle kanskje vært et signal til de eksisterende partier.
07.sep.2007 @ 17:01 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: ?
Arbeiderpartier er et parti for folk som ønsker å fjerne sin egen arbeidsplass. Det er fullstendig feil og ha benevnelsen Arbeiderpartiet det er mer avgiftspartiet. Averøy Komune har Arbeiderpartiet lagt ned diverse skoler den senere tid hmm kan det kalles å skape arbeisplasser mon tro samt bringe økte transport utgifter til komunen som har et
hardt nok komune budsjett jipppi skål for arbeiderpartiet eller rettere sagt avgiftpartiet.Siste nytt er eiendoms skatt noe som rammer barn , unge og eldre i komunen. De unge vil ikke bo i en Arbeiderparti styrt komune pga alle skatter og avgifter dette partiet påprakker innbyggerne. Frp er faktisk det eneste partiet som stemte imot eiendoms skatt i denne komunen. Hurra Godt Valg !!
09.sep.2007 @ 18:06

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5519718
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits