Usminket Halvorsen

- Nei, takk svarte SV-leder Kristin Halvorsen da hun ble tilbudt to proffe sminkører i ti minutter før programmet Partilederstolen på Nyhetskanalen i kveld. Halvorsen hadde bare en halvtime til rådighet. Hun ville heller ha 20 minutter sminke, og 10 minutter politikk. 

image214

I juni inviterte TV 2 alle partilederne til programmet Partilederstolen. De fikk fritt velge dag og klokkeslett i valgkampen. SV skulle komme tilbake til når det passet best for Halvorsen. 

Den avtalte dagen kom, så passet det plutselig ikke lenger for Halvorsen.  SV tilbød å stille med en av de to nestlederne, men Audun Lysbakken var underveis til TV 2s Folkemøte i Tønsberg og Bård Vegar Solhjell var i Ålesund. Partiet tilbød deretter å stille med ungdomspartiets leder Kirsti Bergstø i Partilederstolen.

Etter mange telefoner frem og tilbake hadde plutselig SV-lederen en halvtime til disposisjon. Programmet varer i 20 minutter. Greit sa vi, og tilbød dem to erfarne og profesjonelle sminkører som kunne gjøre Halvorsen klar til tv-opptreden i løpet av 10 minutter. Men statssekretær Roger Sandum sa nei. Halvorsen ville ha 20 minutter sminke og heller bare snakke politikk i 10 minutter på Nyhetskanalen.

Dermed gikk Partilederstolen på lufta i ettermiddag uten SV-leder Kristin Halvorsen. Alle de andre partilederne har funnet tid i løpet av valgkampen, i morgen er det Arbeiderpartiets tur, med eller uten sminke.  

Kommentarer:

Postet av: Geir
Dette er vel selve kroneksempelet på hvor maktarrogant Kristin Halvorsen har blitt etter to år i regjering. Hun som skulle endre selve politikkens vesen og åpne opp regjeringskontorene for "folk flest", er i ferd med å bli akkurat like maktarrogant som Arbeiderpartiet var på det verste. Aller mest er det trist for alle oss som faktisk tror på politikken som demokratiets fremste spydspiss.
05.sep.2007 @ 20:02
Postet av: Rahim Nicolay Ali
I juni faktisk? Da har dere jo gitt beskjed god stund på forhånd i tillegg! Dette er direkte pinlig for henne. Men ja, dere husker jo hvilke håpløse løfter hun presterte å komme med sist gang. Barnehagedekning til alle innen 2007, hvis var vi kvitt henne! Helt tragisk. Hun ga faktisk et løfte hun selv har myndighet over engang. Skulle hun liksom tvinge kommunene til å innføre barnehageplasser uansett liksom? Halvorsen holder velgerne for narr!
05.sep.2007 @ 20:20 URL: http://www.verdibevisst.blogspot.com
Postet av: Roger Sandum
Kjetil min gode mann! Som journalist bør du ikke ta så lett på fakta. Det du skriver er i beste fall basert på dårlige kilder, i verste fall er det løgn.
Det vet jeg fordi jeg har førstehånds kjennskap til saken. Det er jeg som har hatt kontakten med TV2 om denne avtalen som aldri ble noe av. Som offentlig person må man finne seg i mye fra mediene, som fremstående politiker bør man finne seg i enda mer, men dette er med respekt å melde det reneste tøv!
Vi mottok en henvendelse fra TV2 i juni, og ga beskjed om at den ville bli besvart i august, da planene for valgkampen ble lagt. 6. august ga jeg TV2 beskjed om at tidspunktet vi ble bedt om å stille ikke passet. Det ikke riktig at vi da fikk tilbud om å stille når som helst. Vi hørte INGENTING om alternative tidspunkt. Det gikk nesten en måned, før jeg på mandag 3. august måtte gi beskjed om at dagene fram til valget nå hadde fylt seg opp. DA fikk vi flere tilbud om alternative tidspunkter, men det viste seg likevel vanskelig å få til. Kristin har en til to tv-debatter hver dag, i tillegg til andre valgkamparrangement og en relativt krevende jobb som finansminister. Hun har dessverre ikke anledning til å imøtekomme absolutt alle ønsker mediene måtte ha. Selv ikke når det er selveste TV2. Når det viste seg at heller ingen av nestlederne våre kunne stille på grunn av reise, valgte vi likevel å strekke oss langt for å finne en løsning for TV2. Vi ryddet unna andre viktige gjøremål for å gi Nyhetskanalen en halvtime. Basert på våre erfaringer skulle det tilsi et kvarter til sminke og et kvarter i studio. Vi ble da stilt overfor et ultimatum: maks 10 minutter i sminke og minst 20 minutter i studio, eller kunne det være det samme, var beskjeden.
Jeg er ingen ekspert på sminke, men jeg vet jo at TV2 selv i andre sammenhenger mener 10 minutter er uforsvarlig. For eksempel ble vi bedt om å stille EN HALVTIME før gårsdagens sending på Tabloid, for at det skulle bli tid nok til sminke? Jeg aksepterte ikke det ultimatumet, og derfor var ikke Kristin på Nyhetskanalen i dag.
Med relativt vennlig hilsen
Roger Sandum, Statssekretær
for Kristin Halvorsen
05.sep.2007 @ 23:51
Postet av: Torbjørn Sølsnæs
Auda. Her gleder man seg til å se fortsettelsen.
Med relativt spent hilsen
Torbjørn Sølsnæs
06.sep.2007 @ 00:00 URL: http://www.crackedactor.org
Postet av: Kjetil
Kjære Roger Sandum. Du bekrefter jo at det var SV som valgte å sitte på gjerdet godt over en måned, mens alle andre partiene klarte å bestemme seg for å takke ja til årets eneste nasjonale utspørringsprogram på tv.
Jeg skal avstå fra å komme med nedlatende karakteristikker slik du velger å gjøre, men Halvorsen ble i likhet med landets øvrige partiledere invitert til et 20 minutter langt program. Når selve dagen kom sørget TV 2 for at to av landets beste tv-sminkører stod klare og mente de gjøre SV-lederen studioklar på 10 minutter. Dette tilbudet takket imidlertid SV nei til.
Partilederstolen gikk dermed på luften uten Kristin Halvorsen, men ble en analyse av partiets problemer. Programmet kan du se her: http://webtv.tv2.no/webtv/?treeId=4
06.sep.2007 @ 01:23 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Tromp
Herremin Løset. Når nokon spør, kor dum går det eigentleg an å bli, så lenkar eg hit.
06.sep.2007 @ 08:51 URL: http://tromp.no
Postet av: Bleie
Bra skrevet Kjetil Løset!
I like :)
SV og Kristin Halvorsen må ta med seg sosialist***** sine til en annen planet så kan de se hvor lenge de kan holde på før verden går under.
Og den sugmaga kommentaren fra Tromp skal du ta som et kompliment for at du tråkket på en øm sosialisttå.
Go Løset! Go Løset! :)
06.sep.2007 @ 09:19
Postet av: kirsten
Når jeg leser journalistens flåste artikkel og de intetsigende kommentarene som er lagt ut her; ser på journalistens utvalgte bilde (som virelig er langt mer flatterende enn virkeligheten - vel jålete spør du meg!) og på diskusjonen i det hele tatt, må jeg si meg svært fornøyd med at vi har såpass intelligente politikere som Kristin Halvorsen!! Hun gjør en utmerket jobb.
Journalistisk lavmål.
Kirsten, Paris (Høyrevelger)
06.sep.2007 @ 09:43
Postet av: Fabian
Du er kul Løset! Stå på! Hva i all verden, foretrekker Kristin Halvorsen sminking framfor å nå ut til velgerne med sitt politiske budskap? Uansett hva sosialistene påstår så erkjenner til og med de at Halvorsen ville heller buke tiden på å sminke seg enn å prate politikk. Det bekrefter statssekretæren hennes, som forsåvidt tuller med datoene. Mandag 3. august? Skikkelig forvirrende. Har sosialistene begynt lage fiktive datoer nå? Hehe..Men du har tydeligvis klart å påpeke ting de ikke liker. Statssekretæren gjør tydeligvis en sugen jobb..Noen som hevder Halvorsen er intelligent her inne, god vits;-)
Evig bra jobbet Løset!
06.sep.2007 @ 10:30
Postet av: Filip Rygg
Fantastisk. Men tragisk for SV.
06.sep.2007 @ 10:35 URL: http://filiprygg.blogspot.com
Postet av: Ellen M.
Hele partiet SV er jo en vits. Et klovneparti som går inn for gammelmannssosialisme.
Og Kristin Halvorsen er jo i en særklasse når det gjelder å lyve og bedra velgerne.
Hun har frekkhetens nådegave. En nådegave hun muligens fikk mens hun satt på fanget til gammelnazisten Hanna Kvanmo. Hun lærte nok litt av hvert om å være frekk der, for ikke å snakke om jødehatet
hun ervervet. Hun går
inn for å boikotte jødiske varer, akkurat det samme oppfordret nazistene til. Hun har gått i en "god" skole. Det har Solheim også. Han beskyldte FrP'ere for å være nazister, mens han holdt Hanna Kvanmo's fortid som nasjonalsosialist
skjult.
. Haha, snakk om å være frekke og løgnaktige.
06.sep.2007 @ 11:24
Postet av: Kjetil Løset -sirkusklovn og bajas for borgarskapet
http://tromp.no/?p=446
06.sep.2007 @ 11:37 URL: http://tromp.no/?p=446
Postet av: Dr. KikkiP
Jeg har sjelden lest en mer oppblåst og intetsigende side..
Blæh! Tomme tønner gjør sitt..
Gode gud, Løseth. Du er da utdannet journalist. Ta deg sammen, mann! Tannfeen er mer troverdig.
06.sep.2007 @ 11:50
Postet av: sorre soe
kristin må begynne og sminke seg nå,hvis hun skal bli ferdig til valget i 2009. man lager ikke gull av gråstein.
06.sep.2007 @ 11:59
Postet av: Frode
Hei
TV2 har faktisk gitt dere 3 måneders tid til å besvare hendvendelsen. Det er jo utrolig at man ikke klarer å håndtere en kalender med så god tid, man lurer jo på om man prøver å unngå TV2. Det kan jeg godt forstå siden Kristin kom med sitt løftebrudd nr. 1 sist gang i 2005 på TV2 om full barnehagedekning innen 2007.
06.sep.2007 @ 14:18
Postet av: Katrine
Næmen, her var det jo seriøst. Prøv nå å ikke ta helt av, da. Det finnes langt viktigere saker enn dette. Tro det eller ei...
06.sep.2007 @ 17:24
Postet av: nerogo
Jada, det finnes saker som er viktigere enn dette, jfr. ?store? skatteunndragelser i Høyre FrP for eksempel?.
Tydelig at fru Halvorsen er en smule nervøs for TV-grilling etter alle uoppfylte løfter fra valgkampen 2005.
Det er fremdeles knapt et eple å oppdrive som gratis skolemat?.
07.sep.2007 @ 07:08
Postet av: Morten
Journalistenes oppgave bør dreie seg om langt viktigere ting enn sminketid. Det pågår et valg for søren!
07.sep.2007 @ 11:54 URL: http://dragni.no
Postet av: Roar
Morten, tror journalistene har kommet til samme konklusjon som oss andre, hva som skjer i valgkampen gjelder ikke. Løfter er å bli løfter og blir sjelden virkelighet, men at sminkeproblematikk går foran løfter som aldrig blir holdt, er mer underholdning!
07.sep.2007 @ 13:43
Postet av: nerogo
Jeg trodde de fleste her hadde forstått at enhver valgkamp er underholdning, det var ihvertfall morsomt dette med fru Halvorsen................
07.sep.2007 @ 18:28
Postet av: nerogo
Herlig med nye, lave "Sjokktall for Kristin", nettavisen.no
7 sept. 2007 kl. 22:35, rett før valget.
Prøv med å oppfylle noen av valgløftene fra 2005, glem sminken......
Troverdigheten er kanskje allerede en saga blott, fru Halvorsen!
08.sep.2007 @ 02:48
Postet av: Milton Marx
"Journalistenes oppgave bør dreie seg om langt viktigere ting enn sminketid. Det pågår et valg for søren!"
Politikernes oppgave bør dreie seg om langt viktigere ting enn sminketid. Det pågår et valg for søren!
08.sep.2007 @ 04:52 URL: http://miltonmarx.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5518805
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits