Thrillervalg i Oslo

Det er dødt løp mellom blokkene i Oslo seks dager før valget, viser en fersk TV 2-gallup. Arbeiderpartiet går mest frem fra forrige valg og ligger an til å bli største parti i hovedstaden.  

image211

Nedtur for Høyre
Byrådsleder Erling Lae fra Høyre må notere at partiet hans bare får 20,7 prosents oppslutning på det ferske Oslobarometeret. Det er en tilbakegang på 4,3 prosentpoeng fra valget for fire år siden. Samtidig vokser støttepartiet Venstre med 4,5 prosentpoeng til en oppslutning på 8,7 prosent. Det andre byrådspartiet Fremskrittspartiet får 15,1 (- 1,4) , mens Kristelig Folkeparti får 3,1 (+ 0,1). 

Klart størst
Arbeiderpartiet ligger an til å bli klart største parti i hovedstaden etter valget. Kveldens TV 2-måling viser en fremgang på 6,1 prosentpoeng fra forrige valg til 31,3 prosent. Men SV som ønsker å samarbeide med Arbeiderpartiet ligger an til et langt dårligere Oslovalg enn for fire år siden. Partiet får 12,0 prosent en tilbakegang på 8,3 fra forrige valg.  Rød Valgallianse får 4,9 prosent (+ 1,8), mens andre partier og lister får 4,1 prosent (+ 1,3). 

Dødt løp
Dersom målingen blir valgresultat om seks dager blir det dødt løp mellom blokkene i hovedstaden.  Ap ligger an til til 19 representanter (+ 4), SV 7 (- 5), RV 3 (+1). 

På den ikke-sosialistiske siden får Høyre 13 (- 2), Frp 9 (- 1), Venstre 5 (+ 2), KrF 2 (som i dag) og andre partier og lister 1 mandat (+ 1). Dette mandatet ville med tallene i målingen ha gått til partiet Demokratene, som i følge denne målingen ligger på vippen i Oslo. 

Tror på seier
- Her skal man ikke ta noe for gitt på forhånd her er det forferdelig viktig at velgere møter opp og at vi gjør en innsats for å få til det til, sier byrådsleder Erling Lae fra Høyre til TV 2-nyhetene. 

Han har ikke gitt opp, selv om Høyre er at av partiene med størst tilbakegang. 

- Alle målingene viser at det er konstant mellom blokkene, selv om alle unntatt en har vist et lite borgerlig flertall, men det vi ser er at marginene kan være veldig knappe, så ingenting er avgjort, sier Lae. - Blir dette en kamp til siste stemme?  - Ja, man skal aldri selge skinnet før bjørnen er skutt så dette blir en kamp til siste slutt. 


Målingen er tatt opp av TNS Gallup ved personlige telefonintervjuer av 801 personer mandag 3. og tirsdag 4. september. 

Kommentarer:

Postet av: Bulle
Hei Kjetil! Det er stor forskjell på denne måling sammenliknet med den målingen Aftenposten Aften ga ut på fredag. Får se neste mandag hva resultatet blir da.
Forresten, skulle dere ikke gi ut en måling som viser tall for kommune og fylkestingsvalg for hele landet idag på TV2 eller? Dere gjorde det igår. Hvis ikke, kommer dere til å gjøre det hver dag resten av denne uka eller?
04.sep.2007 @ 21:36
Postet av: Kjetil
Hei, Bulle
I kveld pubvliserte vi altså et rykende fersket kommunevalgbarometer for Oslo. 801 personer er intervjuet i hovedstaden i går mandag og i dag tirsdag. Målingen er dermed ferskere enn Aften sin måling fra forrige uke, og ferskere enn Oslomålinger jeg har hørt rykter om at kommer i morgen onsdag.
Jeg kan love deg flere målinger før valget, men av hensyn til våre ærede konkurrenter, kan jeg ikke her si noe mer om publiseringsplanene.
04.sep.2007 @ 21:42 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Jørgen Melve
Hei.
Ved dei siste vala har jo SV sitt Oslo-resultat vore langt over det partiet har fått på landsbasis. Det at SV i går blei målt til 11.5% på landsbasis skal normalt sett stemma veldig dårlig med at partiet får 12% i Oslo. Har du nokon mogelege forklaringar på dette spriket?
04.sep.2007 @ 21:46
Postet av: Kim Eriksen
Dette er vel en måling helt på linje med omtrent samtlige målinger i år, der borgelig side har ledet med ett mandag. Eneste forskjellen er innefor blokkene. Men det blir et jevnt trillervalg, Men ser vi antydningene til en nedkjøling av FrP på målingnen for tiden??
04.sep.2007 @ 22:04
Postet av: Kjetil
Hei, Jørgen Melve
Det er rett at SV har ligget høyere i Oslo enn resten av landet. Dersom partiet ikke gjør det bedre enn på denne målingen i Oslo, skal det mye til at de får en tilsvarende oppslutning på landsbasis. En lokal måling fra av SVs aller beste kommuner fra sist Rana viste forøvrig kraftig tilbakegang denne uken.
Hei, Kim Eriksen.
Oslovalget blir like spennende som for fire år siden, er mitt råtips. Jeg tror du er inne på noe om Frp. Jeg aner også tendensen til en mulig nedkjøling av partiet.
04.sep.2007 @ 22:31 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Jørgen Melve
Lokale målingar peikar no både hit og dit når det gjeld Sv, men generelt kan det vel sjå ut som det går mot eit middelmådig valg for Sv, det er difor eg er lett spørrande til den landsdekkande målinga dykkar som måler Sv til 11,5...
Ein litt anna ting, med kor god margin er Demokratene inne i denne målinga? det er jo vanskeleg å måla oppslutninga til miniparti, så det er vel ikkje urimeleg å anta at dette kan vera eit tilfeldig utslag. I så fall, dersom Demokratene ikkje kjem inn, kven ligg då nærmast til å overta mandatet dei er tildelt her?
04.sep.2007 @ 22:50
Postet av: JØRN L. STANG
Interessant måling i Oslo som viser at partiet Demokratene er i vippepososijon. Ingen partier våger å flagge en av landets viktigste saker; innvandringen. I dag er det Oslo som merker mest de negative konsekvenser som dette medfører. Tross dette skriver alle partier på Stortinget, også Fremskrittspartiet !, under på et opprop at innvandring ikke skal være noen tema i valgkampen. Altså en strutsepolitikk som velgerne oftere og oftere stiller store spørsmål ved; hvilke type politikere har Norge som ikke tåler debatt rundt saker som de har ansvaret for. Demokratene i Oslo viser ansvar ved å sette dette på dagsorden, og som tydelig velgerne ønsker seg. Reddharer er det nok av i politikken. Det er ihvertfall et parti som viser politisk handlekraft.
04.sep.2007 @ 23:13
Postet av: Kjetil
Til Jørgen Mjelve. Eg ser poenget ditt med omlag jamne SV-tal i Oslo og for landet som heilskap. Eg er samd med deg i at denne Oslomålinga tyder å at SV skal ned på landstala. Når det gjeld Demokratane er dei inne med mandat både om ein nytter mandatprogrammet Celius og rekner ut mandata sjølv. Råtala deira er sterke nok til mandat. Om eg skal spå trur eg ikkje det vil skje. Fleire parti kjempar om det siste mandatet mellom anna Ap, SV og Venstre som ikkje mangler mange røyster for å kapre eit mandat til
04.sep.2007 @ 23:18 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Jørgen Melve
Hehe, morsomt kor vanskeleg det er å få folk til å droppa den j'en i etternavnet mitt;-)
No tviler eg ikkje på at det er teknisk korrekt at Demokratene er inne med mandat, sjølv om eg ikkje fekk med meg oppslutninga deira (men den må jo vera 1,2 eller noko slikt for at dei skal kunne koma inn). Problemet er vel at det på ei enkelt måling skal lite til for at eit lite parti får nok oppslutning til å koma inn, og det er heilt innanfor feilmarginane at dette kan skje. Ingen har, så vidt eg har fått med meg, tidlegare rapportert at Demokratene har vore i nærleiken av å koma inn i Oslo, så difor verkar dette som det kan vera eit tilfeldig utslag.
Eg måtte nett prøva å rekna litt sjølv, og ut frå dei (rett nok avrunda) tala de oppgjev, så verkar det som om AP og SV er dei to partia som er nærmast til å kapra eitt mandat til. Så overskrifta med "thrillervalg i Oslo" har de nok
i alle fall dekning for i målinga.
04.sep.2007 @ 23:36
Postet av: Kjetil
Hei Jørgen Melve. Orsak for feilstaving av namnet.. Det er ikkje bra. Du har rett i at Ap, SV og V er nær ved nytt mandat. Høgre sitt sistemandat var om eg ikkje husker feil utsett saman med mandatat til Demokratene. Er samd med deg i at det skal lite til, men det var faktisk fleire respondentar som svarte DEM både måndag og tysdag. Men eg tviler som sagt på at dei kjem inn med mandat på valnatta.
04.sep.2007 @ 23:51 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5518140
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits