Kladdeføre for Ap

Det er trått skiføre i september. Så trått for det dominerende partiet i regjeringen at de får sin svakeste notering på dagens kommunevalgbarometer på TV 2.


image209

26,3 prosent (-3,3) skaper alt annet enn jubelstemning i rosenes leir. De er snare til å snakke om gjennomsnitt og andre målinger når de selv sliter med dårlige tall.

Men kan kveldens kommunevalgbarometer TNS Gallup har laget for TV 2 stemme?  Det er umulig å spå valgresultatet, det er tross alt velgerne som skal stemme, Men et barometer med over 1000 intervjuer tatt opp den siste uka gir en indikator.
 

Ja, jeg er klar over at målingene spriker nå en uke før valget. Ja, jeg vet at det kommer en måling i en avis som viser høyere Ap-tall og svakere SV-tall. Men ja, jeg er også klar over at kveldens tall fra Gallup stemmer ganske bra med dagens tall i Nationen.

 

Men viktigere enn å lage gjennomsnitt av nasjonale målinger slik mange forståsegpåere driver med, er å se på de lokale variasjonene i målinger landet rundt. Hver eneste lokalavis med respekt for seg selv har sin egen måling. Og det er store lokale variasjoner i år.

 

Jeg har tidligere omtalt en del av målingene her på bloggen. Det kommer flere de neste dagene. Disse viser ordførereffekt og lokale saker det er strid om. Viktigst av alt de peker i flere forskjellige retninger Det forteller meg at det en uke før valget er vanskelig å spå.

 

Mange velgere er fremdeles usikre. Kveldens måling viser at Frp er så godt som fullmobiliserte. Det betyr at de har få tidligere velgere som sitter på gjerdet. For Ap er situasjonen motsatt. Også flere andre partier har store såkalte velgerreserver i form av at mange tidligere velgere sitter litt avventende til innspurten i valgkampen.

 

Det er langt fra sikkert at kveldens svake Ap-tall blir stående lenge. Det er langt fra sikkert at Frps Geir Mo ser like stor grunn til å drikke sjampanje på valgnatta som han mente da han så kveldens kommunevalgbarometer. Mye vil endre seg i takt med at stadig flere velgere bestemmer seg i dagene frem mot valget.  

 

Alle tallene fra kveldens måling kan du se i artikkelen som er limt inn i bloggposten under.

Kommentarer:

Postet av: Arne
Hei Kjetil, bestemmer du selv hvilke lenker du skal ha på denne bloggen?
Mvh,
Arne
04.sep.2007 @ 01:33
Postet av: Kjetil
Hei, Ane. Om du mener lenkelisten i høyremargen så er svaret ja. Der har jeg forsøkt å samle en del blogger om politikk. Når det gjlder lenker i bloggpostene velger jeg dem ut fra ønske om kildehenvisning eller mulighet til fordypning.
Je håper du liker bloggen min, og tar gjerne mot forslag både fra deg og andre til hva jeg bør skrive om fra maktens korridorer.
04.sep.2007 @ 07:15 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Rune G
Har du sett noe på skolevalgene enda, leser om dem i noen aviser selv om det fortsatt er litt tidlig.
Hvordan tolker du tallene?
04.sep.2007 @ 09:11
Postet av: Rune G
Begynner å høre om den skolevalgsresultater - ganske oppsiktsvekkende: ser ut til å bli solid fremgang for H og A og tilsvarende tilbakegang for F og SV. Spennende å se om det faktisk blir resultatet eller ikke.
04.sep.2007 @ 13:21
Postet av: Kjetil
Hei, Rune G. Ja nå er jo fasiten der, dvs de skolene NSD klarte å få med seg på rapporten klokka 20 i kveld. Fra, for H og Ap, tilbake for Frp og SV. Det er akkurat som ventet ut fra resultatene for to år siden.
04.sep.2007 @ 23:53 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Arne
hei igjen Kjetil,
kikket litt ekstra på din lenkeleste og kom fram til dette:
SV har 11, Ap 4 og Sp 8 lenker. Tilsammen 23. H 7, V 9 og Krf 6 lenker. Frp har 1 og RV 2.
Mitt spm blir da dette: hvorfor har SV så mange lenker og hvorfor har Frp kun 1, færre enn RV? Finnes det veldig mange flinke bloggere fra SV og kun 1 fra Frp?
Ikke spesielt seriøst ment, bare noe jeg la merke til...
05.sep.2007 @ 00:31
Postet av: Kjetil
Hei, Arne. takk for summeringen av lenker. Jeg har faktisk ikke tenkt på det selv. Jeg legger til blogglenker om politikk fortløpende.Det er en del lite aktive blogger der som jeg nok bør fjerne. Men jeg har utfordret Frp til å gi meg navn på bloggere, og fikk kun e navn tilbake. Om dere som lesr bloggen har gode lenker som bør med, så tar jeg gjerne mot tips. Mange av lenkene er ungdomspolitikere, men alle gode lenker til blogger om poltikk er velkomne. Målet er å gi en så god lenkeliste som mulig, men jeg bruker ikke tid på å surfe rundt etter nye blogger selv.
05.sep.2007 @ 01:13 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5517434
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits