Lokale thrillere

Høyre får 37,4 prosent i hvalfangerbyen Sandefjord. I Trondheim fikk Arbeiderpartiet 41,8 på siste måling og i Gran kommune kan den nye Bygdelista gjøre et brakvalg og vippe Ap ut av ordførerstolen.

image200

Inger Saxrrud er lektor. Hun topper den nye bygdelista i den tradisjonelle Ap-bastionen Gran i Oppland. På en måling i Oppland Arbeiderblad fikk bygdelista 15,2 prosents oppslutning. Samtidig opplevde Ap svært svake tall, og ville mistet hver tredje velger fra forrige valg om målingen slår til på valgdagen. Bygdelista ble stiftet i protest mot plassering av en videregående skole og er mtstandere av eindomsskatt.

Dagen før kunne Ap nærmest sprette sjampanjen i Trondheim etter historiske 41,8 på Adresseavisens siste måling. I Rana fosser Arbeiderpartiet frem, og spiser sin regjeringspartner SV levende. Den tidligere Stortingsmannen Inge Myrvoll som ble ordfører for fire år siden må trolig gi fra seg kjedet etter valget.

I Vestfold er det Høyrebølge på gang igjen. Nær fire av ti velgere i Sandefjord sier de vil stemme Høyre. Partiet har også gode tall på målinger for eksempel i Hof og Nøtterøy.

Mange steder er det Sentrumspartier som ligger på vippen, som i Sarpsborg der Venstre på en måling i går hadde den viktige possisjonen og om målingen slår til kan de avgjøre hvem som får ordførerklubba etter valget.

Med så store lokale variasjoner som flere av de lokale målingene har vist de siste dagene er det helt åpenbart at det er lokale saker og lokale kandidater som er avgjørende for velgerne mange steder. Men rikspolitikken spiller selvsagt også en rolle. 

Det er fremdeles en uke igjen. Valgkampen avsluttes nasjonalt med partilederdebatten TV 2 sender fra Bergen på lørdag om en uke. Men lokalt kjempes det om velgerne helt til de går inn i valglokalet neste mandag.

Lokalt blir dette valget en thriller i mange av landets 430 kommuner. Vi gleder oss.

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Har selv en slik lokal triller i Fredrikstad.
Men dårlig med statistikk fra lokale media.
Her står det for eller imot eiendomsskatt, og det kan se ut som det går mot e skifte fra rødt til blått etter valget.
Men som sagt.
Lite info i lokalmedia, og enda mindre i riksmedia.
03.sep.2007 @ 11:33 URL: http://magnor.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5515934
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits