Tabbenes valgkamp

Dette har vært tabbenes valgkamp nasjonalt. Frps skattesak er bare siste lik i lasten. Høyre har hatt en ordfører med hemmelig konto, SV en veteran som jobber for våpenindustrien og KrF en partileder som beskrives som autoritær.

image208

Skattesaken har ligget der som en tikkende bombe. Partiet hadde nok aller helst sett at den ikke sprakk før etter valget, men med maksimalt klønete håndtering klarte de likevel å få nok fakta på bordet til at vi nå alle vet hva det dreier seg om.

Skattesaken dreier seg om årene da Carl I. Hagen var partiformann. Det handler om reiser med ektefeller, kjoler, frisører og fester. Partiet skulle nok betalt, men det spørs om Frps velgere bryr seg noe særlig om dette. Mange av dem er jo ikke akkurat så veldig glad i å betale skatt. 

Ditlev-Simonsen er nesten glemt allerede. Svenn Kristiansen har blitt midlertidig ordfører i hovedstaden. Det var noe med en bankkonto for lenge siden, var det ikke?, sa en person jeg spurte om hvordan han trodde den saken ville påvirke hans egen stemmegivning. Rett nok inrømmet Høyre-leder Erna Solberg at det var hennes verste uke da saken raste i mediene.

SV-veteran Stein Ørnhøi kom ikke særlig heldig ut av det etter at Dagbladet tok bilde da han fikk en hemmelig konvolutt overrakt fra lobbyister for svensk våpenindustri. Det gamle fredspartiet virker ikke like fredelig lenger. Men virker denne saken inn på valgkampen? Det er mange år siden Ørnhøi stilte til valg. 

Hva så med KrF-leder Dagfinn Høybråten? Ikke noen bra sak, sa en av partiets lokalpolitikere til meg forleden dag, men skyndte seg å legge til at den neppe ville skade partiet. KrF er ganske skadeskutt fra før. Det er allerede ganske lenge siden de dager da det var lov å ta seg et rødvinsglass for Valgerd Svarstad Haugland.

Arbeiderpartiet, Venstre og Senterpartiet har ikke hatt de helt store skandaleoppslagene denne valgkampen. Det kan bety at de har lik i lasten, eller at de slipper unna i år. De tre kan bli valgkampens vinnere. Men det er tvilsomt at det i så fall skjer fordi de ikke har hatt noen skandaleoppslag i media.

Det meste av lokalvalgkampen foregår nemlig langt unna Akersgata. Langt vekk fra Oslopressens skandaler. Lokalavisene har flere sider med leserbrev hver dag, partiene møter velgerne på gata og i lokale debattmøter. Mange steder i landet vil trolig ikke tabbene på riksplan ha det helt store å si, det er ikke Siv, Jens, Kristin, Erna, Dagfinn, Åslaug og Lars som står på valg, men lokalpolitikerne i din kommune. 

Hva mener du om lokalvalgkampen så langt?  Er det mulig å kåre noen vinner eller taper der du bor? Og påvirker tabber i rikspolitikken egentlig hvordan folk stemmer?

Kommentarer:

Postet av: Per Berge
Det er vel streng talt kun i Oslo og muligens Bergen disse sakene kan ha en virkning. Ellers i landet er tradisjonene stort sett ubevegelige fra valg til valg. Oslo kan få ett lite jordskjelv både den ene og den andre veien og hva som er verst skal jeg ikke komme inn på her annet enn en rød Oslo "regjering" vil koste skjorta for folk . Dette er det nok ingen oddsmakere som vil gi for mye i gevinst for å spå seg frem til.
01.sep.2007 @ 14:09
Postet av: ?
Den fascistiske journalistmafiaen som har kuppa det norske demokratiet, er moralsk og intellektuelt gjennomkorrumpert. Det er det som er problemet. En god journalist er en myrdet journalist.
01.sep.2007 @ 21:27
Postet av: Kjetil
Til ?: Det er ikke særlig demokratisk preg over innlegget ditt. Feigt med slike anonyme trusler.
01.sep.2007 @ 22:53 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Hans Kr.
Hvis jeg ikke tar feil, skjer det jo sadigg slike avsløringer i forbindelse med valg.
FrP har vel fått et par avsløringer foran tidligere valg.
Og den kan virke som om høyresiden har noen flere "lik i skapet" enn venstresiden.
Men jeg tror faktisk ikke at noen av partiene er bedre enn andre.
Her sitter vel kanskje TV2 på noe underlagsmatriell.
Noen er bare litt bedre til å holde slike ting tings skjult..
02.sep.2007 @ 10:43 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Rune G
Jeg er enig med Per Berge. Tror at det kun er i store byer at rikspoltikkeren og disse sakene kanskje kan påvirke. Samtidig er valget i Oslo mye klarere enn på lenge:
Enten et blått byråde ledet av Erling Lae eller et rødt ledet av Rune Gerhardsen.
03.sep.2007 @ 08:50

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5515109
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits