Blå bris likevel?

Høyre ser ikke ut til å fått noen knekk i oppslutningen i verken Bergen eller Drammen Kan det nederlangsdømte partiet likevel reise seg?

image199

På de to målingene i Bergen i dag får Høyre henholdsvis 26,0 (i Bergens Tidende) og 25,4 (i BergensAvisen). Dermed er Høyre fremdeles størst i vestlandets hovedstad. I Drammens Tidenes måling får Høyre en oppslutning på 30,2 prosent og har rent flertall med Frp.

Samtidig kan Frp notere seg for hele 41 prosents oppslutning i Fjell kommune. Bergen er i ferd med å bli omgitt av et Frp-belte. I Os har partiet hatt 50 %, Askøy 36 % og Lindås 30 % oppslutning på målinger den siste uka.  

I gårsdagens Oslomåling i Aften gikk Høyre minimalt tilbake fra forrige måling. I mange av de store byene ser Høyre slett ikke ut til å være i fritt fall slik VG slo fast tidligere i uka, på grunnlag av en måling utført ved hjelp av automatiske talemaskiner.

I Tønsberg fikk Frp 31 prosent, Høyre 24 prosent og Ap 25 prosent på en måling i Tønsberg Blad før helgen, også den avviker mye fra den tidligere omtalte VG-målingen. I en lokal måling kan selv KrF finne trøst.

 

Det har ikke manglet på forståsegpåere som har hevdet at Høyre ville få en alvorlig knekk i oppslutningen som følge av Ditlev-Simonsensaken. Så langt ser den ut til å ha fått mindre effekt enn svært mange trodde.

 

Mye av årsaken kan være at Høyre gikk tilbake på målingene før skattesaken kom i fokus. TNS Gallup som lager kommunevalgbarometrene for TV 2 målte Høyre rekordlavt en uke før saken ble kjent gjennom Dagens Næringsliv.

 

Tyder så de gode bymålingene de siste dagene på at Høyre er i ferd med å reise seg? Nei, partiet sliter med draget på velgere i mange andre kommuner. Nord for Dovre er Høyre svake.  I Trondheim har Ap og SV rent flertall på fredagens måling i Adresseavisen. I innlandsfylkene på Østlandet står Høyre også svakt.

Målsetningen om 18,1 som partiet fikk i 2003 står fortsatt fast, men jeg tror det kan bli vanskelig for Høyre å nå den på valgnatta.  

Kommentarer:

Postet av: Geir
Den største taperen ved dette valget kan fort vise seg å bli meningsmålerne og mediene som ukritisk formidler (og betaler for) deres tall. Aldri har målingene vært flere, aldri har sprikene mellom de ulike målingene vært større - og aldri har mediene formidlet tallene som den fulle sannhet med større selvfølgelighet. Men dere finner vel på en unnskyldning denne gang også....
25.aug.2007 @ 14:13
Postet av: Kjetil
Hei, Geir.
Jeg er redd byråer som bruker alternative metoder vil trekke troverdigheten rundt målinger ned. Jeg håper flere medier kan følge oss i TV 2. Vi ønsker åpenhet om metodebruk.
25.aug.2007 @ 14:26 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Jeppe
Hei, Kjetil
Hvor har det egentlig blitt av konfidensintervallene?
Er folket blitt så dumt at journalistene ikke tror at vi forstår hva et konfidensintervall er?
25.aug.2007 @ 17:00
Postet av: Kjetil
Hei, Jeppe.
Det er nok ikke så mange som vet hva det er. Vi pleier ikke bruke dem i presentasjonen av målinger.
25.aug.2007 @ 21:11 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Kjartan
Heldigvis, får en si! Det blir rett og slett for ille om det rødgrønne eksperimentet skal ødelegge de store byene også. Jeg kan egentlig ikke forstå at folk vil at det offentlige skal bestemme absolutt alt. SV vil bestemme hvilken butikk vi handler i og AP vil at alle skal jobbe i stat eller kommune slik at det eneste valgbare partiet blir AP. Jeg har store problemer med å se at mer offentlig sysselsetting kan føre til annet enn at landet blir utarmet og at vi mister muligheten til å skape lønnsomme arbeidsplasser. Det er synd at folk ser ut til å tro at Jens Stoltenberg vet absolutt best hvilke arbeidsplasser som trengs og hvilke som ikke trengs. Den dreneringen som sitter nå har vist at de rett og slett ikke har peiling på næringsliv. Hvorfor de f.eks skulle kjøpe seg opp i Aker er et mysterium, men de tror vel at de viser handligskraft. Det eneste de gjorde i den saken var å gjøre Røkke rikere, men det er vel greit så lenge de tror han stemmer AP? Hadde dreneringen i stedet prøvd å kutte ned på antall lover og bestemmelser til si f.eks halvparten så kunne vi frigjort masse god arbeidsplasser som i stedet kunne produsert noe. Det er synd å se at vi skal ha en sinnsykt stor offentlig forvaltning når mange av disse menneskene kunne bidratt til verdiskapning i stedet. Så får vi håpe at folk rundt om innser at det ikke nytter at alle skal være ansatt i kommunene og at vi trenger et lokalt næringsliv. Det får vi ikke ved at folk stemmer AP eller bakstreverpartiene til venstre for AP...
26.aug.2007 @ 09:19

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5509629
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31    
             


hits