Endelig valgkamp

Endelig kan valgkampen starte for alvor. I går sendte vi i TV 2 vårt første folkemøte, det var befriende med en ekte politisk debatt igjen.

image196

Denne bloggposten er skrevet fra vogn nummer en, like etter Bleiken stasjon på Gjøvikbanen. Dette er den eneste jernbanestrekningen i landet som er konkurranseutsatt. Den kjøres av selskapet NSB anbud. Vognene er nyere, avgangene hyppigere, rutetidene mer tilpasset brukerne og passasjertallet har økt. Staten sparer penger, men regjeringen sier likevel nei til å legge flere strekninger ut på anbud.

To timer unna Oslo var det langt mindre snakk om hemmelig konto enn i hovedstaden. Her er folk faktisk opptatt av at det snart er lokalvalg. Men for valgkampen i Oslo var det helt nødvendig at Per Ditlev-Simonsen trakk seg.

Oppland Arbeiderblad skriver om sykehusaksjoner på forsiden. Under et åpent møte i går kveld fikk regjeringen strykkarakter. - Vi mangler en statsråd. Vi har ingen skikkelige talsmenn som evner å nå frem der det er nødvenig, sa Hans Seierstad. Han er Senterpartiets ordfører i Østre Toten kommune.

Lokalavisa er langt mer spennende enn VG, Finansavisen og Aftenposten som også finnes på toget. Det er lokale saker som preger debatten. Strid om bompenger er en av de heteste i dette området. Saken er i ferd med å splitte det en gang så allmektige Gjøvik Arbeiderparti. Redaktøren i den gamle partiavisa skriver at Ap styrer i et vanskelig farvann når de midt i valgkampen nå behandle et forslag om å endre innkreving av bompenger.

På Furumo holdeplass har jeg skumlest leserbrevene. Det er her folket kommer til orde. Hemmelig bankkonto står det ingenting om. En rekke lokale stridssaker preger valgkampen.

Derfor var det en fornyelse å se en ekte politisk debatt igjen på tv i går kveld. Nå gleder jeg meg til de to neste folkemøtene fra Bodø og Tønsberg om skole og samferdsel. Det er saker som angår hele landet.

I dag er det forresten et halvt år siden jeg skrev den første bloggposten. Takk for at du er en av de hundre tusen som har klikket deg innom. Har du spørsmål, ønsker eller kommetarer så ta gjerne kontakt enten ved å skrive et innlegg eller sende en epost til kjetil.loset@tv2.no

Toget suser forbi Varingskollen, Nittedal høyre side, hører jeg svakt over høyttaleren. Vi nærmer oss hovedstaden igjen. Det er en av 430 kommuner, 18 fylker og 15 bydeler i Oslo som har valg den 10. september. Det er jo tross alt ditt valg i høst. Kommunevalgkampen 2007 er endelig skikkelig i gang.

Kommentarer:

Postet av: Rune G
hmmm... du kunne kostet på deg litt selvkritikk også. Nettavisen og TV2 har på ingen måte bidratt til å rette oppmerksomhet mot kommunevalget, selv om flere av oss har etterlyst det. Det skulle altså en togtur til Bergen - og noen lokalaviser. Greit.
Men jeg er enig med deg . Flott debatt i Bergen i går. Må si Inge Lønning imponerte! I grunnen trenger vi flere som han. Uansett
- flott at kvalitet i omsorgen er på dagsorden.
23.aug.2007 @ 11:01
Postet av: Kjetil
Hei, Rune G: For ordens skyld. Debatten var i Ålesund i går. Gjøvikbanen går til Gjøvik og ikke til Bergen. På Nyhetskanalen har vi akkurat hatt ordførerdebatt direkte fra Skedsmo. Tønsberg står for tur i morgen kl. 12. Tromsø og Bergen står for tur. Lørdag kan du kl. 15 på Nyhetskanalen få med deg en lokal valghalvtime. Vi kommer også med flere reportasjer i nyhetene på hovedkanalen i dagene som kommer så følg med.
23.aug.2007 @ 11:17 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Hans Kr.
FAktum har vi først nå de siste dagene oplevd litt antydning til lokalvalgdekning her i Fredrikstad.
Ikke fordi avisen tidligere har skrevet om rikspolitikk i særlig grad, men først når der det ut til at de er kommer i gang med sin valgkampdekning.
Bomring, og eiendomsskatt er de tingene som er absolutt heteste tema i debatten.
Trafikale problemer har man ingen løsning på, men vedtak om opprettelse av bomring rundt Fredrikstad klarte man i hvert fall å komme frem til.
Men her som så veldig mange andre stederm vil nok muligens valget bli en kamp mellom AP og FRP, med de andre partiene litt på sidelinjen.
23.aug.2007 @ 11:26 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Rune G
Unnskyld bommerten med byene. Hørte i sted på Trude Drevland som jo er et fyrverkeri, og da satt i grunnen "Bergen" i hodet mitt. Man blir liksom litt påvirket av bergensere :-)
Beklager å si det, men nyhetskanalen teller ikke helt: Hovedkanalen er ganske ensporet (hittil) og Nettavisen har heller ikke særlig mye lokal dekning i hovedoppslagene sine.
Det er stort forbedringspotensiale :-)
23.aug.2007 @ 12:13
Postet av: Kjetil
Takk for innspill. Tar gjerne flere, og lover å ta dem med meg i redaksjonen.
23.aug.2007 @ 15:21 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Hans Kr.
Og nå skal man lage elektronisk folkemøte med lokalpolitikerne her i Fredrikstad.
http://www.f-b.no/article/20070823/NYHET/708230015/1002/AKTUELT
Morsom tanke, som sikkert kan gi en del bra innspill. VAlgkamp på Internett får kanskje dermed en ny dimensjon.
23.aug.2007 @ 17:26 URL: http://magnor.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5508203
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits