Kampen om Oslo

Hva slags butikker bør det være på Grünerløkka? Er du for eller mot Barcode? Skal skjenkestedene stenge før eller senere? Hvor ofte skal T-banen gå?
 
image189

Jeg fikk bare et lite glimt av Ap-toppen Rune Gerhardsen. Han glimret med sitt fravær og møtte med varamann da de andre partiene stilte med byrådslederkandidatene sine for å diskutere valget i Grünerløkka bydel. Der står byutvikling, spørsmål om hvilke forretninger som skal holde til og utviklingen i Bjørvika på dagsorden. 

Lokalvalget i landets hovedstad er i år mer lokalt enn noen gang tidligere.  I alle de 15 bydelene er det direktevalg til bydelsutvalg, og det finnes mange lokale stridssaker i Oslo. 
  
Det var litt dagen derpå for Høyre i hovedstaden. I går innrømmet Oslos ordfører Per Ditlev Simonsen at han har hatt en hemmelig konto i Sveits som han ikke har oppgitt til skattemyndighetene. I dag ville ikke varaordfører Svenn Kristiansen fra Frp snakke om det der med Per, som han kalte saken.

På St.hans haugen stod imidlertid Arbeiderpartiets Trond Jensrud med roser og lurte på hvor mye skattesaken til Ditlev Simonsen ville skade Høyre i valgkampen. Litt lenger ned i veien stod Hele L'orange fra Høyre og mente  jeg var en av de første som stilte ham akkurat det spørsmålet i dag. Jeg fikk ikke inntrykk av at det var dagens snakkis, men kan selvsagt ta feil. For ordens skyld: SV, Frp og Venstre stod også på stand på St.hans haugen.

Tilbake på Karl Johan snakket SVs Andreas Behring seg varm om satsting på t-banen. Men på et høyttalerannlegg kom det samme løftet fra Frp. De var imidlertid uenige om alle offentlige bygg i byen bør bytte ut alle de gamle oljefyringsanleggene.
 
Kledd i hvit t-skjorte med logoen til sitt svenske søsterparti stod Senterpartiets toppkandidat Lars Rottem Krangnes. Han vil gjøre byen grønnere og sikre rødgrønt byråd. Jeg lot være å minne ham på t-skjorta. Det svenske Centerpartiet siter tross alt i en borgerlig regjering.

Kampen om Oslo handler om hvem som skal styre hovedstaden, men den handler og om de mange små lokale sakene her i byen, som for eksempel spørsmålet om brostein eller asfalt.

Kommentarer:

Postet av: Torbjørn Sølsnæs
Det hører med til historien at landssønnen tok mot til seg og kom bortom løkka etterhvert. Vel og merke ca en halvtime etter at debatten var overstått, og Erling Lae hadde dratt videre på andre arrangementer. El-bilen tjente som sikkert skjold også, der han kjørte inn og parkerte den i parken på Olav Ryes plass.
Rune Gs synlighet overgås bare av hans partifelle, ordførerkandidaten, når det gjelder å være usynlig og sno seg unna debatter og diskusjoner.
18.aug.2007 @ 20:17 URL: http://www.crackedactor.org
Postet av: Kjartan
Rottem Krangsnes har frekkhetens nådegave. Det er ikke mer enn noen måneder siden jeg hørte ham i debatt på Chateau Neuf der han regelrett skjelte ut Centern og i praksis ekskluderte dem fra fellesskapet av senterpartier på grunn av deres liberale holdninger og (selvsagt) EU-standpunktet.
18.aug.2007 @ 20:50
Postet av: Stian
Jeg vil få informere om at det slett ikke bare var Høyre og Ap som stod på stand på St. Hanshaugen i dag; også St. Hanshaugen SV var til stede. Og selv om både Jensrud og L'orange er utmerkede representanter for hver sine partier, var det vi i SV som først og fremst var representert ved våre kandidater til BU-valget på vår lokale bydelsstand, og ikke bystyrekandidater ;)
18.aug.2007 @ 22:03 URL: http://stianoen.blogspot.com
Postet av: Kjetil
Hei, Stian. Var ikke meningen å overse dere. Jeg kan legge til at i tilllegg til at jeg fikk St.hans haugen SV sitt program, fikk jeg også valgavis fra Frp og løpeseddel fra Venstre. Da tror jeg alle var med fra den bydelen. Det er nå oppdatert i bloggpost-reksten. Jeg stemmer i en annen av de 15 bydelene, men det er gøy å oppleve valgkamp lokalt, slik den skal være ved lokalvalg.
18.aug.2007 @ 22:35 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Hans Kr.
Det er jo greit at SV snakker om å satse på t-banen i Oslo. Men når skal det gå opp for partiet at Oslo faktisk har så mange innbyggerer at det er rent fysiski umulig å få alle disse over på kollektivtilbud. Uansett om det eksisterer eller ikke.
Hvis man kunne komme frem til at man må ha et samspill mellom kollektivnett og privatbilisme ville nok innspillene bli tatt en del mer alvorlig.
Slik det er i dag virker SVs kollektivdebatt bare veldig ensporet.
19.aug.2007 @ 10:57 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Lars Rottem Krangnes
Nådegaver skal ein ikkje kimse av, men i dette tilfellet har nok Kjartan blanda meg saman med senterungdomsleiar Erlend Fuglum. Men det er heilt rett at det har blitt store politiske forskjellar mellom Sp og Centern, sjølv om vi har framtidsretta miljøpolitikk og næringspolitikk felles. Oslo Sp deler Stockholm Centerpartis ambisjon om å vere eit grønt og gründervennleg sentrumsparti for moderne bybuarar, men har også tatt et klart standpunkt for sterke, offentlege velferdstenester og utjamning av levekårsforskjellane.
T-skjorta har forøvrig teksten "Rösta på mig" og er ei julegåve frå ein kreativ, norsk kompis - i etterkant av eit besøk hos gode venner i Stockholmscentern i fjor, der eg skrytte uhemma av den nye logoen til Centern. Så Kjartan kan uansett t-skjorte vere heilt trygg på at det er den norske utgåva av Sp han møter både på Chateu Neuf og Karl Johan ;)
19.aug.2007 @ 22:20 URL: http://www.vgb.no/26717
Postet av: Gerd
Rune Gerhardsen skulle opprinnelig ha deltatt i debatten på løkka, men han trakk seg. Når skal han bli konfrontert med at han ikke tør å møte Erling Lae til debatt??
St Hanshaugen Høyre hadde både BU og bystyrekandidater tilstede på sin stand :-)
20.aug.2007 @ 08:28

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5504779
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits