Stoltenbergs tabbe

Statsminister Jens Stoltenberg bruker helikopter for å nå frem i valgkampen, dermed slipper han ut ekstra mye CO2. Når han i tillegg skaper helsekaos er kanskje ikke statsministeren så mye til hjelp for lokalpolitikere som driver valgkamp?

image187

Fredag tilbrakte statsminister Jens Stoltenberg i Møre og Romsdal. Vi som har bodd i fylket vet at det i likhet med mange andre steder i landet tar tid å forflytte seg. Derfor brukte statsministeren helikopter på valgkampturneen sin her og i nabofylket Sogn og Fjordane, akkurat som han gjorde for to år siden.

Da klima-Jens var på nordvestlandet for å fiske stemmer slapp han ut minst 1,2 tonn CO2, har Sunnmørsposten regnet ut. I følge SFT er det akkurat like mye som en norsk familie på fire slipper ut i måneden. Men her var det en dag det var snakk om for klima-Jens. Og statsministerens kontor innrømmer overfor den største avisa i Møre og Romsdal at de ikke betaler klimakvoter verken for flyreiser eller helikopterturer innenlands.

På sin turne skulle Stoltenberg hjelpe partikamerater i valgkampen. Det endte med et helsepolitisk kaos da Stoltenberg endret prioriteringer mellom sykehusene, stikk i strid med vedtakene i helse Midt-Norge. I følge de tillitsvalgte i Fagforbundet og Legeforeningen som er intervjuet i Romsdals Budstikke, brøt statsministeren helseforetaksloven.
 
I følge styrelederen i Helse Midt-Norge har de ikke fått løfter om penger til å gjennomføre Stoltenbergs nye prioriteringer, og et av styremedlemmene mener Stoltenberg er useriøs.

Nei, dette var åpenbart ingen heldig valgkamptur for statsminister Jens Stoltenberg. Kanskje er det bare et eksempel på at det er en lokalvalgkamp som fungerer best når det er de lokale kandidatene som er frontfigurer.

Hva mener du om rikspolitikere i valgkampen? Bør de holde seg i bakgrunnen for å slippe fram kandidater som faktisk står på valg? 

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Jammen du Kjetil Løset.
Du følger da vel så mye med i politikken at du har fått med deg at det ikke gjør noe at denne statsministerekaren vår slipper ut litt CO2.
I følge hans egen statsekretær kjøper han jo miljøkvoter, så derfor er det ikke noe farlig.
Det var jo det statsministerens kontor forsvarte seg med, når Jens og Gro bare MÅTTE ta privatfly fra Tromsø for noen uker siden.
Og da er jo ikke dette noen sak å skrive om.
Det er bare vi vanlige døde, som skal begrense våre utslipp.
19.aug.2007 @ 11:06 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Andre Oktay Dahl
og når han i tillegg ikke vet forskjell på Lillestrøm og Strømmen, sier at han er i Jessheim kommune( les Ullensaker kommune) og i Follo sier at utbygging av nytt Follo sykehus ligger på statsråd Brustads bord, som derimot har sendt hele saken vekk........Vel, da er det kanskje greit å holde seg hjemme
19.aug.2007 @ 11:54
Postet av: John
Stoltenberg skapte ikke helsepolitisk kaos ved sykehuset i Kristiansund der han egentlig var på besøk, og der også sykehusdirektøren var tilstede. Dette skapte nok frustrasjon i Romsdalsbyen og på Sunnmøre der lokale tilitsvalgte
i helseforetaket ønsker og drive lokalpolitikk .
19.aug.2007 @ 12:12
Postet av: Bengt Eidem
Den største tabben av dem alle er forøvrig den politikken regjeringen fører. Det er fint for statsministeren som kan fly seg frem med helikopter. Mens resten av samfunnet står i kø: bilkø, sykehuskø, rehabiliteringskø, fysioterapikø, avrusingskø. Ja, til og med kjeltringene står i fengselskø!
Sett sosialistene til å styre Sahara, og det vil være sandmangel der i løpet av 5 år. :-)
19.aug.2007 @ 12:21
Postet av: Knut Johannessen - Vox populi
Da Stoltenberg var på Ski, så var det ikke bare Follosykehuset han var uinformert om. Han presterte i tillegg å henvise folket i Folloregionen til Ahus på Lørenskog, mens denne delen av Akershus sogner til Aker Sykehus. Det er tydelig at helsepolitikk ikke er hans sterke side. Sammen med geografi.
19.aug.2007 @ 13:17 URL: http://voxpopulinor.blogspot.com
Postet av: Hans Kr.
Hva er egentlig Stoltenbergs sterke side da?
Han er jo en politisk broiler, uten formell kompetans og erfaring fra arbeidslivet i det hele tatt.
På lik linje med mesteparten av den sittende regjering.
Og stortingsrepresentanter forøvrig, i hvert fall så lenge de er under 50 år.
Så godt som alle våre politkere er jo broilere som ikke har gjort noe annet enn å drive med politikk.
Noen har, som Stoltenberg, fått seg en utdannelse, men de har jo ikke praktisert det.
Og når det samme da stort sett gjelder for statsekretærer og andre "rompediltere" i departementene, kan man ikke forvente et bedre prestasjonsnivå.
Poltikk dreier seg faktisk om et levende dynamisk samfunn, og må læres, ikke studeres.
Og som siste kommentar. Hva i all verden skal Stoltenberg kommentere om denne sykehussaken.
Han er statsminister, og det dreier seg om kommunevalg.
Gi rikspolitkerne karantene frm til 2 dager etter valget. Fra 1. juli.
20.aug.2007 @ 12:31 URL: http://magnor.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5504755
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits