Skattetabben

Det er ingen bombe at finansminister Kristin Halvorsen er rystet over at Oslos ordfører Per Ditlev Simonsen har hatt en hemmelig konto i Sveits som han ikke har oppgitt til skattemyndighetene.

image185Nettavisen og TV 2 i går kveld innrømmet ordføreren, som nå går av etter 12 år med hovedstadskjedet rundt halsen, at han ikke har betalt skatt av pengene som stod på den hemmelige kontoen han har hatt i Sveits. Ordførerens forklaring endret seg i løpet av dagen.

Det er imidlertid ingen overraskelse at en SV-statsråd er sjokkert og ber Høyre- ordføreren om å betale tilbake pengene han ikke har betalt i skatt. saken er trolig foreldet, fordi kontoen ble avviklet på 80-tallet.

Flere Oslopolitiker, blant dem Erling Folkvord fra RV,  krever nå alle kort på bordet og en forklaring fra Ditlev Simonsen.

Skattesaken kommer opp like etter at valgkampen er i gang. Nå stiller ikke Oslos ordfører gjennom 12 år til gjenvalg. Spørsmålet er hvordan denne saken vil påvirke valgutfallet i hovedstaden.

Det er liten tvil om at opposisjonen vil benytte den for alt den er verdt. Men vil Høyre tape på den? Kan dette bety at Høyre mister makta i Oslo eller aksepterer Høyrevelgere i større grad enn andre at man gjemmer penger unna for å slippe formuesskatt?

Kommentarer:

Postet av: Knut Johannessen - Vox populi
Det som skader Høyre i denne saken, er at de ikke tar grep. I det øyeblikk Ditlev-Simonsen innrømmet kontoens eksistens og at den burde vært oppgitt til myndighetene, burde han gått av. Alternativt burde noen ha fortalt ham det.
Ved å vise til at dette er en sak mellom Ditlev-Simonsen og skattemyndighetene, toer Oslo Høyre sine hender og håper at dette blåser av. Det er i beste fall naivt. Ordføreren i Oslo er en tillitsmann for alle i byen og i øyeblikket er det nok mange som ikke har tillit til ham.
Jeg tror dette skader Høyre og at de med sin passive holdning risikerer å miste "utstillingsvinduet" sitt. I tillegg vil det ta mye av fokuset fra Erna Solbergs valgkampstart i Drammen i dag. Jeg tror journalistene vil være mer opptatt av Ditlev-Simonsens konto enn Høyres kampsaker. Dessverre.
18.aug.2007 @ 12:29 URL: http://voxpopulinor.blogspot.com
Postet av: Katrine
Jeg bruker samme ord som finansministeren har brukt; tillitsbrudd. Politikere forventer at velgere skal skatte av inntekten sin, men når politikere unnlater å skatte av inntekten sin, da snakker vi om et tillitsbrudd.
Men samtidig så lurer jeg litt på hvorfor denne saken kom opp akkurat nå..? Det virker som om det er noen der ute som har hatt kjennskap til saken, men som har ventet på rett anledning til å slippe ut nyheten, og siden det er lokalvalg, så er det jo perfekt timing å slippe ut en sånn nyhet.
18.aug.2007 @ 18:29
Postet av: inge
Det er vel heller ingen bombe at K.Løset synes att det heilt i orden att ordføreren og andre rikinger har skjulte kontoer i utlandet eller?
19.aug.2007 @ 11:23
Postet av: Kjetil
Til Inge: Jeg har ikke sagt hva jeg mener om skattesaken. Det er liten tvil om at Oslos ordfører har håndtert den svært klønete, og at det ser ut til å ha ødelagt Høyres valgkampstart. Jeg reiser kun spørsmål om hva denne saken vil bety for valgkampen og utfallet av den i hovedstaden.
19.aug.2007 @ 11:37 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Rune G
Høyre godtar ikke lovbrudd. Denne saken er ikke ålreit, og ordføreren må gjøre opp for seg. Om kort tid trer han uansett vekk.
Valget drieier seg om Erling Lae og Fabian Stang.
Det er forøvrig interessant at bortsett fra Folkvord og Kristin Halvorsen som er som ulver som værer blod, har ingen av bystyrets øvrige medlemmer kommentert saken. Kan det være fordi alle vet at fra tid til annen er det svarte får i alle familier....
20.aug.2007 @ 08:32

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5504498
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits