SV i skyggen av Ap

Ligg unna, Ap, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.  SVs nestleder Audun Lysbakken mener Jens Stoltenberg synes å ha glemt sine egne klimaløfter.

image182

Valgkampen hardner til. Over hele forsiden til Adresseavisen i går slår SV-statsråd Helen Bjørnøy fast at Ap-politikerne i Trondheim mister sin troverdighet dersom de ikke går inn for rushtidsavgift.  - Stem heller på politikere som har skjønt poenget, sier Bjørnøy.

Rushtidsavgift er i ferd med å bli en av valgkampens aller heteste saker i de store byene. Både i Trondheim og Bergen går debatten livlig. Leserbrevene strømmer inn til avisene. Dette er tydeligvis en sak som engasjerer folk i storbyene langt mer enn duellene mellom Siv Jensen og Jens Stoltenberg.  Et flertall av lokalpolitikerne sier nei, selv om regjeringen mener det bør bli betydelig dyrere å kjøre bil i de 10 største byene.

Omtrent samtidig som jeg brukte kvelden i går på å bla meg igjennom flere regionaviser, klikket jeg gjennom en god del blogger. Deriblant til SVs nestleder Audun Lysbakken. Også han skyter fra hofta mot Arbeiderpartiet: "Bare måneder etter at han gjorde klima til hovedsak på Arbeiderpartiets landsmøte synes temaet glemt i valgkampopplegget til Stoltenberg. Det er for dårlig", skriver Lysbakken.

Begge de to SV-toppene bruker kraftige uttrykk mot det største regjeringspartiet. Det er neppe tilfeldig. SV er i ferd med å havne i valgkampskyggen fra storebror Arbeiderpartiet. Samtidig har klima som SV har utpekt til hovedsak i valgkampen nesten forsvunnet etter at det var en het sak på forsommeren.

For fire år siden fikk SV 12,4 prosents oppslutning. Så høyt har de ikke vært på kommunevalgbarometeret i år. Det er dette tallet de blir målt mot valgdagen.

Hva tror du er årsaken til at flere SV-politikere nå går til angrep på Arbeiderpartiet? Klarer SV å komme ut av valgkampskyggen? Og hvor stor oppslutning tror du SV får i kommunevalget?

Kommentarer:

Postet av: Petter
Ap har vel endelig innsett at hele miljø hysteriet er en bløff
På NRK igår kveld viste NRK for første gang et innslag som var kritisk til IPPC sin vedtatte tolkning av miljøendringene
Denne informasjon har ligget tilgjengelig i utlandet i mange måneder men ikke et ord har vært nevnt her hjemme
Mulig AP ser at klimakampen var feil og at oppvarmingen ikke er menneskeskapt alikevel
SV sitt hysteri denne saken minner og SP og EU
Vi burde alle hatt krav på litt mer alsidig informasjon i Norge
NRK igår var første gang noe ble vist av denne typen. På internett finner man mengder av slikt stoff
17.aug.2007 @ 11:11
Postet av: Audun
SV blir like mye skviset av det rikspolitiske råkjøret mellom Frp og Ap (som er medieskapt) som sentrumspartiene og Høyre. Det begynner å merkes på meningsmålingene nå - med 6,8 og 6,7 på de to siste landsdekkende kommunemålingene. Dramatiske tall for SV!
17.aug.2007 @ 12:28
Postet av: Nina
SV har åpenbart panikk og føler at de befinner seg i "skyggenes dal" i valgkampen! Men jeg tviler på at de vinner noe valg i Trondheim med denne rushtidavgiftskampanjen sin... Det som imidlertid er mer spennende, er hvor lenge AP i Trondheim har tenkt å holde løftet sitt om IKKE å innføre en slik avgift. Rekker det lenger enn til forhandlingene etter valget, tro?
17.aug.2007 @ 23:07

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5503748
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits