Lei Siv og Jens

Stoltenberg og Jensen, nei det er ikke det lokalvalget handler om. Det er valg i 430 kommuner, 18 fylkeskommuner og de 15 bydelene i Oslo.

image183

Valgklampen handler nemlig slett ikke om dueller mellom rikspolitikere, men om saker i hver enkelt kommune. Utfordringen for mediene er å speile mangfoldet. I svært få kommuner er hovedstriden mellom Ap og Frp. I storbyene er Høyre større enn Frp, og i bygdene er det ofte Ap som kjemper mot Sp. Mange steder er det lokale varaisjoner, men en rekke saker er felles for de lokale valgkampene.

I denne bloggposten fra SVs lokalpolitker Stian Oen står det veldig mange lokalpolitikere føler. Valgkampens første uke er snart over, og det er lite fokus på sakene lokalvalget egentlig handler om.

Hva synes du om måten rikspolitikerne dominerer valgkampen på? 

Kommentarer:

Postet av: Katrine
Her synes jeg det er mediene som må ta på seg en del av ansvaret, siden de (TV2 inkludert) har slukt agnet og gjort det om til en "Ap mot FrP"-valgkamp. Dette tjener både Ap og FrP på, og stiller de andre partiene fullstendig i skyggen.
Skulle tro det dreide seg om Stortingsvalg og ikke lokalvalg slik mediene ter seg...
17.aug.2007 @ 10:42
Postet av: Hans Kr.
Relativt enig med kommentaren over.
Dette ER et lokalvalg, og da bør det legges mye større vekt på lokale saker.
Ser selvsagt at dette kan bli en voldsom utfordring, spesielt for riksdekkende media, men det er en utfordring de burde prøve seg på.
Og vi har sett denne utviklingen akselrere de siste årene.
Er generelt imot forbud i politikken, men kanskje det burde vurderes en form for valgkampkarantene for rikspolitikere foran kommunevalg.
17.aug.2007 @ 11:34 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Rune G
Det er ikke rikspolitikerne som sitter i redaksjoner rundt omkring.. pressen påberoper seg å være kritisk og uhildet....
Du kan jo selv lese gjennom egen blogg og se hvordan ditt eget søkelys er: lokalpolitikk eller rikspolitikk.
Hvorfor tar du ikke tak i hvordan Gerhardsen ikke er villig til å møte Lae? De burde hatt duell på duell, men Gerhardsen stiller ikke opp. Hva skjer i Bergen. I Trondheim, i andre byer og tettsteder?
Det er interessant for oss som velgere, men pressen gidder ikke - eller klarer ikke? pressen tar i allefall ikke på alvor eget ansvar om å ta opp saker som berører den enkelte. Det er kanskje for vanskelig - nettopp fordi kommunepolitikken er høyst forskjellig fra sted til sted. Likevel blir det skikkelig puslete at pressen velger minste motstands vei, og blir rene mikrofonstativ til en håndfull rikspolitikere.
17.aug.2007 @ 11:46
Postet av: Alexander F.A
Enig med kommentarene over. Dette er lokalvalg, men likevel bygger mediene oppunder kampen mellom Siv og Jens, gjennom å la rikspolitikerne dominere tv-ruta.
Hvorfor er det så få lokale meningsmålinger på TV2 og Nrk?
Verken Siv, Jens eller Erna skal velges denne gangen, men mediene ønsker visst å fremstille dette som et regjeringsvalg.
17.aug.2007 @ 11:55
Postet av: Kjetil
Til Alexander F.A: Årsaken til at vi i Tv 2 publiserer få lokale målinger er delvis kostander forbundet med å gjennomføre dem og ikke minst at vi i motsetning til nrk ikke har lokale sendinger. Jeg er overrasket over at nrk ikke prioriterer dette innenfor sine budsjettrammer som for valgdekningen er flere ganger hva vi i TV 2 bruker.
17.aug.2007 @ 12:08 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Kjetil
Til Rune G: Ja, dette er først og fremst en riksblogg, men det finnes eksempler på lokale bloggposter her også.
Jeg tar signalene fra dere som skriver innlegg med meg i redaksjonen.
17.aug.2007 @ 14:05 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no
Postet av: Rune G
Jeg skjønner at dette er en riksblogg, og at det ikke er lett å lage en blogg som tar opp alle kommunale finurligheter. Men vi har en håndfull store byer i landet, men i allefall noe ganske kjente politikere og kanidater - hvor også de politiske skillelinjene er ganske tydelige. Dette burde det være mulig også for denne bloggen å gå litt mer i dybden på - og redaksjonen forøvrig - ikke minst på de ulike TV-sendingene.
Det virker imidlertid som om dere tviholder på riksgreia fordi dere (igrunnen store deler av pressen) nå synes å tviholde på siv/jens, mens det lokalt er andre fronter som er mye mer relevante.
17.aug.2007 @ 15:41
Postet av: Andreas
Måten mediene turer fram med en fiktiv kamp mellom Siv og Jens bidrar til å gjøre denne valgkampen unyansert og uinteressant. Det er jo knapt et sted i dette landet hvor den reelle kampen står mellom Arbeiderpartiet og Frp.
17.aug.2007 @ 17:52
Postet av: Erlend Sand
Hvorfor kunne ikke TV2 valgt ut et antall byer og tettsteder til debatt , eksempelvis ti stykker. Der de fem største byene var med, pluss fem mindre tettsteder som eksempler på ulike problemstillinger mange små tettseder har. For så
å kjøre en debatt fra hvert sted kun med lokale politikere de siste 12 dagene?
Hvorfor må pressen ta med partilederne i de lokale debattene?
Men nå er ikke alt ansvar pressens selvfølgelig. Vi i partiene har et ansvar også.
Uten å drive noe egenreklame, men jeg tror Venstre
er det eneste partiet som i år prøvde seg uten noe nasjonal valgkampåpning? Der Stortingsgruppa fordelte seg på sine hjemfylker og holdt lokale valgkampåninger.
Kanskje en idé for flere?
19.aug.2007 @ 14:29 URL: http://erlendliberal.blogg.no
Postet av: Kjetil
Hei, Erlend. Ideen din er god. Problemet er at vi ikke kan lage lokale sendinger, og lokale debatter engasjerer erfaringsmessig lite utenfor det området de representerer. Når det er sagt ha Tabloid allerede hatt en Oslo-debatt, det har vært lokalpolitikere fra Trondheim, Tønsberg, Stranda og Bergen innom.den første uken. Men jeg er enig med deg i at vi har en stor utfordring i å lage valgkampen nasjonal med om lokale temaer.
19.aug.2007 @ 17:40 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5503155
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits