Nei til slangekyss

- Vil du ha et kyss, Jens? Slik forsøkte Frp-formann Siv Jensen å vippe statsminister Jens Stoltenberg ut av balanse. og valgkampen er i gang på TV 2.

Det er ingen tvil om at Siv Jensen og Jens Stoltenberg elsker å være hverandres hovedmotstandere. I den første duellen som ble tv-sendt fra Kristiansand i går kveld ga de da også uttrykk for det: - Det er deilig å debattere med noen som man kjenner man er skikkelig uenig med, sa Stoltenberg.

Jens Stoltenberg ville ikke la seg klemme av Trond Giske da Ap-statsråden feiret 40-årsdagen sin. Kanskje ikke overraskende nektet han å ta i mot noe kyss fra Siv Jensen. Kanskje ikke så rart, for det er mer et hat- enn et kjærlighetsforhold som nå skal males på veggen de nærmeste fire ukene.

Det ble klart også i Tabloid-studio mandag, der Senterpartileder Åslaug Haga møtte Tønsbergordfører Per Arne Olsen som er nestformann i Frp. Og ja, Haga mener at Frp er som en slange i paradis når de forsøker å kapre flest mulig ordførere. Og et kyss fra en slange, i det rødgrønne paradis kunne jo fremstå som rene syndefallet.

Tabloid skrev mediehistorie i går. For første i gang i en norsk tv-debatt fikk seerne svar på sine videospørsmål, dermed kommer debattene nærmere din hverdag.  Det blir nye muligheter til å stille videospørsmål, for eksemepl til Jens Stoltenberg og Siv Jensen når de møtes til duell i Tabloid på torsdag. Allerede nå kan du laste opp ditt spørsmål.

Mandagen startet med Aftenpostens oppslag om at Arbeiderpartiet i et 55 siders notat planlegger å kle Siv Jensen og Frp nakne i valgkampen. Notat Frp på alvor 2 er ført i pennen av den mektige partisekretæren og strategen Martin Kolberg.

Det er ingen tvil om at regjeringen har funnet sin hovedmotstander, og at hovedmotstanderen elsker det. Den gamle erkefienden til Arbeiderpartiet er veiet og funnet for lett. Høyre er skjøvet ut over sidelinjen i de første valgprogrammene. Men så er da også tv-valgkampen foreløbig bare en dag gammel.

Temperaturen i mandagens to tv-sendte valgdueller bærer preg om at det vil bli høy temperatur. Men det skal velges 430 ordførere, alle kommuner har minst to kandidater. Svært få av dem kommer på tv i valgkampen. Lokalt utkjempes slaget om velgerne, mens rikspolitikerne snakker om kyss, erkefiender, slanger og drittpakker. 

Vi har bare så vidt startet. Heng med i fire uker, så får vi se hvor det hele ender. Hvem som vinner vet vi 10. september. 

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5501198
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits