Et dobbeltspill?

Eivind Reiten har gitt fra seg åtte av de 28 opsjonsmillionene, og håper med det at han beholder jobben. Men hadde næringsminister Dag Terje Andersen overlevd som statsråd, dersom dette ikke hadde vært en flertallsregjering?

image175

Du fikk sikkert med deg statsministerens skamros av hvordan næringsministeren har håndtert opsjonssaken? I ettertid vil det nok være uenighet om regjeringens håndtering er så rosenrød som statsministeren hevder.

I et brev til Stortinget bekrefter Dag Terje Andersen at han på forhånd ble informert om at Eivind Reiten ville få 23-24 millioner i oppgjør da opsjonsavtalene skulle avvikles. Brevet viser at regjeringen var kjent med at det var en engangsutbetaling. Det ankom et sommerstille Storting samme dag som statsministeren fant grunn til å skamrose sin egen minister.

På TV 2s 21-nyheter i går kveld ga statsminister Jens Stoltenberg en annen versjon. Han hevdet at regjeringen var informert om at det var planer om å avvikle opsjonsprogrammet, men: " Vi ble ikke informert om at det dreide seg om 28 millioner kroner", sa Stoltenberg. Og unngikk å svare på oppfølingsspørsmålet om 20 millioner.

Høyres nestleder Per-Kristian Foss mener regjeringen har avslørt sitt eget dobbeltspill.  

Bedriftsforsamlingen i Hydro uttrykte full tillitt til Reiten som direktør. Selv mente han at han ved å frasi seg 8 av de 28 millionene i opsjonspakken har kommet kritikerne i møte, og mener med det at han kan beholde jobben. 

Reiten og avgått styreleder Jan Reinås har fått mest pepper, men også næringsministeren må tåle kritikk. Det er et spørsmål om han hadde sittet like trygt i statsrådstolen dersom dette hadde vært en mindretallsregjering. Selv om Stortinget ikke er samlet igjen før i oktober, kan det godt hende at denne saken vil få et etterspill.

Hva mener du om regjeringens håndtering av Hydro-opsjonene? Er du enig med Høyre som mener regjeringen har drevet et dobbeltspill eller bør opposisjonen holde kjeft så lenge regjeringen jobber for å avvikle opsjonsordningene?

Kommentarer:

Postet av: Knut Johannessen/Vox populi
Jeg er meget kritisk til regjeringens håndtering, litt kritisk Høyre og Per Kristian Foss.
Regjeringens håndtering er meget stygg. Ikke nok med at Andersen fikk presset ut
Reinås, men han bestilte i tillegg en "drittpakke" fra et landets mest anerkjente advokatfirmaer for å ta Reiten. At BA-HR ville la seg bruke og levere århundrets tynneste juridiske betenkning, er helt utrolig.
Når Gudmund Knudsen blir konfrontert med dette i DN og hvorfor de laget rapporten på tross av alle forbeholdene, så sier han: "Det får du spørre oppdragsgiver om"
Ved å opptre som eneeier og presse ut Reinås, så skadet Andersen, ikke bare Hydro, men han skadet landets omdømme. Det var lite ryddig.
Per Kristian Foss forstår jeg ikke helt. Han synes opsjonene ble for store og at ministeren burde ha grepet inn før. Ja vel, nei.
I Høyres forslag til Eierskapsmeldingen, sier de nettopp at:
"Medlemene i komiteen frå Framstegspartiet, Høyre og Venstre visert til at i tråd med prinsippa for god eigarstyring kan og skal ikkje staten gje direkte instruksar eller signal til styra om konkrete vedtak, verken formelt eller uformelt.
Saker som krev tilslutning frå eigarane i samband med selskapa sine vedtekter skal avgjerast gjennom aksjonærdemokratiets vanlege reglar."
Da får man følge sine egne forslag.
07.aug.2007 @ 12:12 URL: http://voxpopulinor.blogspot.com
Postet av: Marit Larsen
Utrolig. Nårf skal TV2 sørge for at regjeringe blir avkledd? Næringsministerens svar til Høyre har jo ikke kommet frem på nyhetene! Det er tydlig at regjeringen har visst, men som vanlig ikke gjort noe før de er blitt presset. Løset; nå må du lage en skikkelig reportasje!
07.aug.2007 @ 15:42

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5495699
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits