Rødgrønn nedtur

De tre regjeringspartiene samler færre velgere enn Frp og Høyre på det siste Stortingsbarometeret før sommeren. De rødgrønne partiene sliter i motbakke.
 
image146

Fordi det er kommunevalg til høsten, er det naturlig nok knyttet størst spenning til partienes oppslutning på kommunevalgbarometeret. For historikkens skyld har TV 2 likevel bedt TNS Gallup ta opp også et barometer som spør om stemmegivning ved Stortingsvalg også i juli.

Stortingsmålingen viser at Arbeiderpartiet går tilbake med hele fire prosentpoeng sammenlignet med juni, og ender på 30,2 prosent. Vi må tilbake til november for å finne lavere oppslutning om det største regjeringspartiet. Når Ap også gikk tilbake 1,6 prosentpoeng til 28,8 prosent på kommunevalgbarometeret for juli, er det mye som tyder på at det største regjeringspartiet kjemper i motbakke ved inngangen til sommeren.

Også Sosialistisk Venstreparti ser ut til å slite i motbakke. Partiet går rett nok tilbake bare 0,2 prosentpoeng. Men en oppslutning på 7,0 på Stortingsbarometeret for juli er det laveste tallet TNS Gallup har målt SV til siden august 2006. Også på kommunevalgbarometeret gikk SV tilbake 1,3 prosentpoeng til 9,3.  

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 25,8 prosent, en tilbakegang på 0,1 prosentpoeng. På kommunevalgbarometeret var oppslutningen 21,8 prosent. Julitallene fra TNS Gallup bekrefter dermed at Frp fortatt gjør det dårligere ved kommunevalg enn Stortingsvalg, selv om forskjellen er mindre enn tidligere.

Høyre går frem med 1,1 prosentpoeng til 17,7 prosent på Stortingsvalgbarometeret for juli. Dermed ser det ut til at Erna Solberg har fått litt bedre drag på velgerne ved inngangen til sommerferien. Ved spørsmål om kommunevalg fikk Høyre en oppslutning på 18,3 prosent.

Kristelig Folkeparti er igjen størst i sentrum med 6,9 prosent (+ 1,0). Senterpartiet går frem med 0,8 til 5,1 prosent. og Venstre går frem med 0,6 til 5,3 prosent. Andre partier og lister får til sammen 2,0 prosent (- 0,2) sammenlignet med Stortingsbarometeret for juni. Målingen er tatt opp samtidig med kommunevalgbarometeret .

Et Stortingsvalg i dag ville ikke ha gitt flertall for de tre rødgrønne partiene, som bare har 42,3 prosent av velgerne i ryggen. Til sammenligning er oppslutningen for Fremskrittspartiet og Høyre på 43,5 prosent.  

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Innfrir man ikke forventningen, er dette resultatet.
Da går det nedover.
Det rødgrønne regjeringsalternativet, har jo ikke engang klart å innfri forventnigene til sine egne velgere, SV og SP svelger kameler for harde livet.
Stoltenberg flyr rundt med nyinnkjøpteklimakvoter, og Gahr -Støre tror han er nyutnevt Messias i Israel.
Rentene stiger kraftig, og dermed er vel det neste sagt i denne saken.
Blir veldig spennede å se om de som nå er uenig i det rødgrønne alternativet også er det når de kommer til valgurnene.
Men, jeg vil ikke være for sikker.
Det ser ut til at det kan bli like vansklig å bli kvitt Stoltenberg, som det i sin tid var med Bondevik.
Han klamrer seg til taburetten, som sine regjeringskollegaer.
Utrolig hva enkelte er villig å gjøre for MAKT:
10.jul.2007 @ 13:49 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Karl Marx
Løset er i storform sammen med Frp om dagen. Galluppen har endelig snudd og pila peker oppover. Men Løset og Frp bør være klar over at vi nå står foran valgkampen. Det kan endre mye. Dessuten er det fremdeles slik som salige Bratteli en gang sa. "Gallup er ikke valg". Jeg tipper at Frp kommer til å gjøre et dårlig kommunevalg og at Høyre blir det største partiet på borgerlig side. Folk er ikke dumme i det uendelige..
10.jul.2007 @ 20:21
Postet av: Rahim Nicolay Ali
Løset og FrP er i storform? Er det en sammenheng her jeg ikke har fått med meg? Skjønte ikke den helt Karl Marx.
Og til deg Kjetil Løset: Takker igjen for en opplysende og god blogg! Håper du fortsetter med dette en god stund framover. En god nyhetsside om politikk føler jeg er et savn, og dermed er denne bloggen veldig grei å ha.
Du har vel ikke noen gode tips til sider som er gode og oppdaterte på:
- Norsk politikk -
- Internasjonal politikk
Vet av noen få, men synes ikke de er så veldig imponerende at det gjør noe.
Ha en fin dag!
10.jul.2007 @ 20:44 URL: http://www.verdibevisst.blogspot.com
Postet av: Kjetil
Karl Marx har rett i at målinger ikke er valg. Det er en av de mest utslitte politikerfrasene. Men det er få som er så ivrige på å få tak i tallene så tidlig som mulig som de samme politikerne som sier at dette er tross alt bare en måling.
Nå er det grunn til å understreke nok en gang at dette var et Stortingsbaromter, og dersom dette hadde blitt valgresultat ville velgerne ha satt sammen et blåere Storting enn i dag.
I høst er det spennende om Frp slår Høyre for første gang ved et kommunevalg, men det er også mange andre spennningsmomenter. Historisk viser målingene at Frp ofte ligger langt høyere på målingene på våren enn hva de faktisk oppnår på valgdagen. Noe av årsaken antall velgere som faktisk går til valglokalet er lavere enn de som sier at de vil stemme når det blir tatt opp meningsmålinger.
Takk til Rahim Nicolay Ali som liker bloggen min. Jeg har forsøkt å lage en samling lenker i høyremargen, mens det i venstremargen er lenker til noen kolleger som blogger. Selv ønsker jeg meg også en ren nyhetsside for politikk på linje med den svenske politikerbloggen (prøv den, du finner lenke på lenkelisten i høyremargen).
10.jul.2007 @ 21:59 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5479233
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits