Bompengestrid

Fremskrittspartiet garanterer å fjerne en bom dersom de får makt etter kommunevalget.  Problemet er bare at bommen er vedtatt av Stortinget.

Mellom Gjøvik og Vestre Toten i Oppland har det kommet ny Riksvei 4. Både på den gamle og den nye veien er det bomstasjoner som skal finansiere byggingen av den nye riksveien.

Etter at bomstasjonene åpnet har mange bilister valgt alternative omkjøringsveier, som slett ikke er bygget for så stor trafikk. Dermed raser debatten om det var riktig eller ikke å kreve inn bompenger også på den gamle riksvei 4.

I dagens utgave av Oppland Arbeiderblad lover Frp-toppene i de to nabokommunene at de vil fjerne bomstasjonen på den gamle riksveien dersom de får makt etter kommunevalget.    

- Det er en garanti. Vi vil bruke alle politiske veger
, sier de to Morten Ørsal Johansen og Øystein Andreassen til avisa.

Problemet er bare at det er Stortinget som har bestemt at det skal være bominnkreving både på den gamle og den nye riksvei 4. Frp ga uttrykk for sitt syn i Stortingsbehandlingen, med nådde ikke frem. Dermed må det et Stortingsvedtak til for å endre innkrevingen. Da hjelper nok ingen garanti fra lokalpolitikere, så lenge det fortsatt er flertall for å kreve inn bompenger etter dagens modell på Stortinget. 

Jeg har tidligere skrevet at regjeringen planlegger ikke mindre enn seks nye bomstasjoner på den nye E6 som skal bygges fra Gardermoen til Kolomoen i Hedmark. Det vil koste deg som privatbilist mellom 60 og 90 kroner i bompenger å kjøre strekningen. 

Regjeringen planlegger også at det skal bli mye dyrere å kjøre med bil i de ti største byene her i landet, når de etter valget varsler at de vil innføre såkalt rushtidsavgift og åpne for at bompengene i fremtiden skal kunne brukes også til å drive kollektivtrafikk.

Hva mener du om at det blir stadig mer bruk av bompenger? Har vi nådd en grense eller er det bare rett og rimelig at bilistene betaler? Tror du på lokalpolitikere som utsteder garantier om å fjerne bominnkreving eller er dette en sak for Storting og regjering? 

Kommentarer:

Postet av: mannis
Nå MÅ politikerene begynne å levere varen som vi har betalt for i mange 10 år, før de starter å pålegge bilistene flere og høyere avgifter.
Om så ikke snart skjer vil de bli store tapere de som fonter dette mest ved neste stortings valg.
Dette begynner å ligne tyveri, hadde alle milliardene som bilismen har betalt gjennom mange 10 år vært brukt til vei, så hadde norge hatt Europas beste veier.
Jeg begynner å tvile på demokratiet siden de kan fortsette å dure frem på dette viset, det er vel bare staten som kan kreve betaling for en vare de ikke leverer.
Kun ett utrykk er dekkene for den type fremferd. KRIMINELT !
10.jul.2007 @ 12:35

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5478550
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits