Frp-ordfører

Svenn Kristiansen fra Fremskrittspartiet kan bli ordfører i Oslo etter valget. Kristiansen er i dag varaordfører.

image135

Den sittende ordføreren Per Ditlev Simonsen fra Høyre stiller ikke til gjenvalg og vervet blir dermed ledig.

Høyres nestleder Per-Kristian Foss sier til Aftenposten i dag at Svenn Kristiansen har oppført seg skikkelig som varaordfører, og åpner dermed for at Fremskrittspartiet kan få snorklipperrollen i Oslo.

Når vi også vet at Foss ikke ønsket Fabian Stang, men Annelise Høegh som Høyres ordførerkandidat i hovedstaden, kan en åpning for å Frp ordførerkjedet, henvise Stang til varaordførerplassen.

Hovedstaden er i likhet med Bergen og Nordland fylkeskommune organisert med såkalt parlamentarisk styringsmodell. Det betyr at ordførerens rolle ligner litt på Stortingspresidentenes, mens den politiske makten ligger hos Byrådet, som er en slags lokal utgave av regjeringen.

Både KrF og Venstre som i dag er støttepartier for Oslos Høyre/Frp-byråd sier at de vil prioritere å sitte i et nytt borgerlig byråd uten Frp etter valget. Dermed kan det være duket for at Oslo får en pølsemaker fra Grorud som sin neste ordfører. 

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Så lengde rollen stor sett er å være Galionsfigur, er vel ikke den største katastrofen for hovdstaden.
Det er jo som du skriver Byrådet som er den egentlige maktfaktoren denne saken.
Og hva man har bedrevt itidligere i livet er vel stort sett uinterresant.
Mannen har tross alt yrkeserfaring, og det er jo ikke akkurat noe de fleste som sitter i høye politiske verv er "plaget" med om dagen.
Vi trenger noen som vet hva det vil si å gjøre et arbeidsslag, i forhold til alle parti-brolierne som norsk politikk er befengt med.
06.jul.2007 @ 11:05 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Fredrik Mellem
Jeg har skrevet en post om det samme selv. Jeg reagerer ganske sterkt på Venstres villedende markedsføring. De fremstiller seg selv som en slags garantist mot FrP-veldet i Oslo, samtidig som de faktisk sitter som garantister for at FrP styrer Oslo.
Venstre og KrF må holdes til ansvar for at FrP styrer kulturpolitikken, samferdselspolitikken og sosialpolitikken i Oslo.
Er det dette Venstrevelgerne forventer av partiet sitt?
12.jul.2007 @ 16:43 URL: http://sosialdemokrat.blogspot.com
Postet av: VamPus
Jøss. Er det fortsatt noen som bryr seg om hva Pekka mener?
13.jul.2007 @ 12:18 URL: http://vampus.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5476245
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits