Rødt lys

Hver dag må tog stoppe 20 ganger på rødt lys, som følge av signalfeil. Nå ber Jernbaneverket om penger, men regjeringen sier nei.

image134

Hvert eneste år lammes Jernbanenettet av 7000 signalfeil. I går ble lokaltrafikken i Oslo-området nok en gang rammet og flere tog ble innstilt. Kollega Rune Thomas Ege fortalte på TV 2-nyhetene i går kveld at det hvert år blir det registrert rundt 7000 signalfeil på det norske jernbanenettet.

Jernbaneverket sier de trenger en dobling i bevilgningene til å fornye signalanlegget fra dagens 500 millioner i året til mellom 1 og 1,1 milliard kroner. Nestleder i Transportkomiteen på Stortinget Venstres Borghild Tenden som selv reiser kollektivt hver dag, ber regjeringen bla opp pengene i statsbudsjettet til høsten.

Men statssekretær Steinulf Tungesvik fra Senterpartiet mener Jernbaneverket må rydde i eget hus. Han sier de har fått mer penger enn de har bedt om, og varsler at regjeringen ikke har planer om å bevilge ekstra penger for å løse signalfeilene som fører til hyppig kaos for alle som tar tog i Osloområdet.

Regjeringen sier de satser på kollektivtransport, men så lenge togene får rødt lys hjelper det neppe å bygge nye dobbeltspor på de strekningene med mest trafikk. Hva mener du om signalproblemene på jernbanen?

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Og vi snakker da om den rødgrønne regjeringen som hevder at de fleste faktisk kan kjøre kollektivt.
Som vil starte med veiprising, øke drivstoffavgiftene og i det hele tatt mener at Norges befolkning fint kan klare seg med det kollektivtilbudet vi har.
Det er jo en velgerforakt uten like, å forlange at vanlige folk skal benytte et systemn som er så til de grader belemret med feil og mangles som det norske jernbanenetter er pr. i dag.
Må vi ha en eller flere Åstad-ulykker for denne regjeringen forstår alvoret i dette?
Det norske jernbanenettet er allerede overbelastet, og kan ikke ta mer trafikk, så dermed er "kollektivtvangen" dødfødt, slik den fremstår fra regjeringens side..
04.jul.2007 @ 10:48 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Tobias
Nå må det da være på tide å gi han sjefen i JBV, Steinar Killi(Ap), sparken?
Hadde det ikke vært for de rød-grønnes irrasjonelle og korrupsjonslignende (De får penger av fagforeningene) uvilje mot å konkurranseutsette JBV, så hadde det kanskje vært mulig å få en effektiv organiasasjon som faktisk gjorde jobben sin.
05.jul.2007 @ 11:06
Postet av: Torbjørn
Tobias: Nesten alle parti som sitt på Stortinget mottek pengestøtte, anten det er frå det private næringslivet eller frå fagforeningane. Å kalle det korrupsjon er å dra det for langt. Lobbyisme er det riktige.
Når det er sagt, hadde ikkje eg hatt noko i mot å konkurranseutsetja jernbaneliner der passasjertrafikken no er nedlagt, som til dømes Solørbanen. Kanskje det kunne ført til at det igjen vart køyrt passasjertog der. Men å konkurranseutsetja heile Jernbaneverket trur eg ville vore ein dårleg idé. Sjå korleis det har gått med Vegvesenet etter utskillinga av Mesta...
Elles blir eg litt skremt av kor mange semiuintelligente, småfascistiske og egoistiske kommentatorar denne bloggen har. Til dømes i innlegget til Kjetil om opningstider i butikkar: Kven er eigentleg egoistisk, studenten som berre ynskjer seg ein fridag i veka (og så blir slakta av andre kommentatorar), eller dei nevnte andre kommentatorane som vil handle alt når dei føler for det sjølv, til alle døgnets tider? Eg berre lurer.
13.jul.2007 @ 10:45 URL: http://kornstad.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5475601
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits