Bløff eller klima?

Et verdiløst dokument. Er det hele er en spøk? Dette er overskriftene på reaksjonene fra henholdsvis Natur og Ungdom og Unge Venstre i dag. 

image118

I dag presenterte regjeringen den lenge annonserte klimameldingen. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og det er så godt som ren slakt fra miljøorganisasjoner og miljøopposisjon. 

- Regjeringen kunne spart seg bryet, mener Bård Lahn som er leder i Natur og Ungdom.

Han mener regjeringen stort sett har lagt opp til å kjøpe seg ut av klimaproblemene ved kvoter i utlandet, og sier at klimameldingen praktisk talt er helt verdiløs.

Jens Stoltenberg ble klimahelt etter Ap-landsmøtet tidligere i vår, nå mener miljøbevegelsen at setter forurensning og skitten oljevirksomhet høyere enn å holde miljøløftene sine.  Stoltenberg sa selv i dag at klimameldingen bekrefter at Norge er et foregangsland i klimapolitikken og miljøvernminister Helen Bjørnøy slo seg til ro da hun fastslo at ingen tidligere regjering har gjort så mye for å motvirke klimaendringene som denne.

Rett nok er dokumentet såpass omstridt at Senterungdommen bruker denne tittelen på sin kommentar til klimameldingen: Sp og SV redder Norges miljøære ... såvidt.

I følge Natur og Ungdom er halvparten av de 18 viktigste klimatiltakene til regjeringen som resirkulering av gamle løfter og vedtatt politikk, eller vage løfter om å "vurdere" nye tiltak. Natur og Ungdom mener dette viser at regjeringens offensive klimapolitikk er en bløff.

Miljøopposisjonen i Stortinget er overrasket over hvor få tiltak regjeringen har foreslått, Frp er mest fornøyd med regjeringen.

Lederen av Unge Venstre, Lars Henrik Michelsen mener regjeringen gir beskjed til omverdenen om at Norge har en vente og se-holdning til klimaendringene. Å kalle dette ambisiøst må være en spøk, mener han.

Hva mener du om regjeringens klimapolitikk? 
 

Kommentarer:

Postet av: Geir
Ett av tidenes feigeste politiske dokument. Det er ikke ett tiltak som vil smerte noen. Det å tro at å forby oljefyring i alle bygg som bygges fra og med 2009 er det som skal få ned norske klimautslipp er mer naivt enn å tro at Odd Grenland vinner tippeligaen i år.
22.jun.2007 @ 17:57
Postet av: Seide
Virkelig et tulledokument. Og det verste er at Sosialistisk ungdom har gått ut og kalt det så mye som "en begynnelse!" Er det bare venstre som fortsatt kan kalle seg miljøparti?
26.jun.2007 @ 22:33 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: mannis
Begynner snart å føle meg som ett gissel i den opphetede miljødebatten.
Jeg har gjenntatte ganger stilt ett spørsmål i debatter her på nettet om hvilket internasjonalt organ som skal kontrollere at kvotepengene som blir betalt til ulike land, blir brukt til det de skal og vilken reaksjon det skal iverksettes om de ikke følger kravet for å kunne selge slike kvoter.
Jeg har enda ikke fått ett svar på dette spørsmålet.
Skulle tro at en hadde krav på å få svar siden de garantert kommer til å bruke innkrevde skattemiddler til disse kjøpene.
Jeg mener forøvrig at politikerene må komme med løsninger for distriktene angående kollektivtraffikken til og fra byene.
Folk må på arbeid samme om bensinen koster 2 kroner eller 100 kroner literen, så begynn å lever varen før dere krever betaling !!
10.jul.2007 @ 12:54

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5468227
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits