Afghanere til besvær

Afghanerne som har startet en ulovlig aksjon utenfor Stortinget har blitt et nytt problem for den rødgrønne regjeringen. 

image114

De 40 afghanerne har fått avslag på søknadene sine om opphold i Norge. I helgen kom de frem til Stortinget etter å ha gått fra Trondheim. 

Men nå vil Libe Riber-Mohn kaste dem ut. Arbeiderpartikvinnen er statssekretær for innvandringssaker i regjeringer. Dermed er hun asylminister Bjarne Håkon Hanssens høyre hånd.

- Disse har fått sine saker vurdert i mange omganger og de har ikke behov for beskyttelse, sa Rieber-Mohn i helgen.

Hun karakteriserte afghanerne som nå sitter utenfor Stortinget som unge, enslige menn som ikke er på flukt.
 
Dette har fått Sosialistisk Ungdom til å se rødt og kreve statssekretæren til Bjarne Håkon Hanssen kastet.

- Viss det her er innsatsen hun har tenkt å gjøre så ber jeg henne finne en annen jobb, sa lederen for Sosialistisk Ungdom, Kirsti Bergstø.

Hun får støtte fra SV s Stortingsrepresentant Ågot Valle som i dag ba om full stopp i utsendelsen av afghanerne.

-  Vi må ikke sende dem tilbake slik situasjonen er nå, sa Valle til politisk kvarter i dag tidlig.

I helgen deltok også SVs nestleder Audun Lysbakken i demonstrasjonen for å la afghanerne få bli i Norge, han ba sin egen innvandringsminister om å tenke seg om.  Også andre i SV tar klart avstand fra regjeringens politikk.

Dermed splitter asylpolitikken på nytt den rødgrønne regjeringen. SV og Arbeiderpartiet står steilt mot hverandre.

Det finnes folk i SV som begynner å lure på hva partiet egentlig får igjen for å sitte i det de omtaler som den stadig mer Arbeiderpartidominerte regjeringen. Denne saken kan bli en ny prøve på tålmodigheten til særlig de unge og venstresida i SV. Også i andre partier regaeres det, som i Unge Venstre.

Hva mener du om regjeringens håndtering av de afghanske asylsøkerne?  Bør de få bli i Norge eller bør de sendes hjem med første fly?
 

Kommentarer:

Postet av: arne
Jens klarer jo ikke å stå i mot press av noe som helst slag og har jo overlatt innvandringspolitikken til SV (høyforræderi?), så det er naturlig at de får bli selv om de naturligvis kun er lykkejegere.
18.jun.2007 @ 10:44
Postet av: Antisosialist
Få dem ut og det nå. Denne saken gjør meg rasende. Disse folkene har fått sine saker behandlet i det vide og det brede. De er blitt tatt på med silkehansker lenge nok, de viser en total mangel på respekt overfor Norges myndigheter og dermed det norske folk.
Nå er dte nok. Få dem ut og det nå
18.jun.2007 @ 10:48
Postet av: Bjørn
Det er ganske tydeleg at opplegget med at dei som får avslag på asylsøknad har 'plikt til' å reise heimatt, men at det ikkje er nokon som faktisk tvinger dei til å gjere det, ikkje fungerer.
Politiet må rett og slett prioritere å få desse folka ut, og det straks etter endeleg avslag.
18.jun.2007 @ 13:05
Postet av: Robert
Det tragiske med denne saken og tilsvarende, er jo at det bortimot alltid er voksne sterke menn som er "flyktninger". De som virkelig trenger beskyttelse og muligeten til å etablere en god tilværelse her i Norge, kvinner og barn, har ikke like spisse albuer, og er heller ikke ressurssterke nok til å komme hit.
La kvinner og barn som blir diskriminert og forfulgt få opphold her, og si nei til ressurssterke mannfolk. La oss i tillegg sende hjem de som er her på falske premisser, slik at vi kan ta i mot flere kvinner og barn fra utviklingsland. De som virkelig er i nød.
Feige og usle menn i sin beste alder bør ta et ansvar i landet de kommer fra.
18.jun.2007 @ 13:24
Postet av: Liv
Jeg blir så fly forbanna av SV-politikere som er med på å sabotere landets lover og regler. Håper velgerne merker seg dette nå foran valget til høsten!
18.jun.2007 @ 13:48
Postet av: Tårnfrid
Til Robert. Grunnen til at det er enslige menn som kommer, er nettopp det at de kan albue seg inn i Norge for så å søke familiegjenforening ved en senere anledning. Bær dem ut!
18.jun.2007 @ 15:01
Postet av: Lars-Henrik
La afghanarane få bli i Noreg!!! Det er umoralsk å sende folk tilbake til eit land i krig. Tenk om nordmenna som flykta ut av landet under andre verdskrig hadde blitt møtt med den arrogante haldninga til Libe Rieber-Mohn og Bjarne Håkon Hanssen?
Oppmodar alle som uttaler seg for å sende dei ut av landet, inkludert ekskluderingsminister Hanssen og hans statssekretær, om å gå ut og helse på afghanarane.
Lars-Henrik
18.jun.2007 @ 19:41 URL: http://michelsen.blogs.com
Postet av: Seide
La oss nå få på det rene at verken du eller jeg har gjort en døyt for at vi skal få det så bra som vi har det. Derfor er det eneste naturlige å gi alle andre som heller ikke har pumpa opp oljen fra nordsjøen den samme muligheten. Eventuellt gi den til de som faktisk har pumpa den opp. Vi er ikke like, men like muligheter burde vi da kunne gi alle!
Og dette er pokkers ingen sosial tekning, dette er liberalt og liberalistisk (kapitalistisk om du vil) tenkning!
18.jun.2007 @ 19:44 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: Antisosialist
Så det at man har jobbet hardt i mange år, med rundt 3000 timer årlig fordelt på 2-3 jobber er helt uvesentlig for min levestandard?
18.jun.2007 @ 19:49
Postet av: Seide
"Så det at man har jobbet hardt i mange år, med rundt 3000 timer årlig fordelt på 2-3 jobber er helt uvesentlig for min levestandard?"
Så absolutt ikke, man skal bli lønnet etter arbeid, der er vi nok helt enige. Dessverre finnes det mange eksempler på indere som sikkert jobber tre ganger som enhver nordmann noen gang ville orket men allikevel ikke har råd til en tjuendedel av det en trygdet nordboer kan ha råd til. DET er urettferdig det.
Og siden vi allikevel har sosialistiske ordninger som syr puter under armene på folk som ikke gidder å dra på jobb, er det ett fett om jeg betaler late nordmenn eller late pakistanere.
18.jun.2007 @ 21:42 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: Antisosialist
Det er det ikke for meg
Irriterer meg grenseløst over late nordmenn, men det gir ingen grunn til å importere enda flere latsabber
18.jun.2007 @ 21:56
Postet av: Oppgitt
Ble provosert når jeg såg at de Afghanske "flyktningene" satt i full offentlighet og spillte kort om store penger - rett foran Stortinget. Dette ble vist på TV2 nyhetene. Det er ikke lov å spille om penger i Norge på denne måten. Og hvor har disse asylsøkerene fått tak i disse pengene? Når de hverken har jobb eller oppholdstilatelse? Tydligvis lukrativt å være i Norge for dem..
18.jun.2007 @ 22:27
Postet av: Antisosialist
Enig.
Det er vanvittig irriterende å se på den forakt disse folkene viser overfor norske myndigheter, den norske befolkning, norske lover, regler og normer.
Når de får lov til å holde på nøyaktig som de lyster, så fører det til at min respekt for norske myndigheter og norsk politi bare forsvinner
18.jun.2007 @ 23:06
Postet av: Elisabeth
Jeg synes det er vanvittig irriterende å se den forakt Antisosialist her viser overfor andre mennesker.
Det er ikke slik at afghanerne "får holde på nøyaktig som de lyster" - da hadde de vært helt andre steder enn foran Stortinget.
Så lenge Norge ikke overholder menneskerettighetskonvensjonen og vil sende flyktninger tilbake til krig (eller gjøre dem internflyktninger), når Terje Sjeggestad i Utlendingsnemda (UNE) og Bjarne Håkon Hanssen offentlig går ut og sier de "ikke vil la seg diktere av FN" og at FN må respektere norsk suverenitet - så er det flott at det finnes folk som er villig til å tvinge frem et oppgjør om det.
Den norske regjering sa i Soria Moria-erklæringen at de ønsket å fremme "en mer human asylpolitikk". Det ble visst med luftslottet? For pr idag har Norge strengere asylpolitikk enn under Høyres Jern-Erna (se Ny Tid i mai), og det var nok ikke akkurat dét alle SV-velgerne så for seg den dagen de stemte.
Synes det er håpløst at Norge sender soldater og flyktninger til samme land. Jeg fatter rett og slett ikke at det går an, og lurer på om verden har gått av hengslene siden jeg sjekket sist. Det er så man kan blir flau over å være norsk!
http://www.noas.org/index.php?p=news&news_id=79
19.jun.2007 @ 00:39
Postet av: Antisosialist
Og jeg synes det er irriterende å se den forakt de viser det norske folk, ikke noe tyder på at de vil respektere lovlig fattede vedtak.
Forøvrig så er jo Norge et suverent land, det er ingen grunn til at vi skal la oss styre av FN i ett og alt.
Og i praksis så får disse 100% respektløse afghanerne frikort til å gjøre som de vil.
19.jun.2007 @ 00:50
Postet av: Også oppgitt
Det satt afghanere og spilte kort foran stortinget i dag - men ikke om penger!
Jeg så dem spille kort der nede i dag, men så ingen penger - og det gjorde jeg heller ikke på nyhetene.
Afghanerne er veldig opptatt av at de ikke skal gjøre noe galt, derfor passer de til og med på at plenen ikke blir ødelagt, de rydder hele tiden opp søppel og rot (som gjerne kommer fra norske folk som bare stikker innom) og de fjernet sidene på presenningen øyeblikkelig da politiet ba dem om det.
De sitter der fordi de trenger hjelp, og fordi de ikke tør være noe annet sted. Så lenge de har osloborgernes og pressens øyne på seg, vil noen SE om de blir ført bort. I stedet for å bare bli hentet en og en i all stillhet som hele det siste året etter at regjeringen brøt løftene sine.
De har til og med bedt norske folk ikke prøve å blande seg inn og forhindre det om de blir forsøkt fjernet med makt av politiet, men heller ta bilder og være vitner.
Dette er folk som har mistet familie, hjemsted, har vært utsatt for politisk forfølgelse og har klart å rømme unna krig. Talsmannen deres, Zahir Athari er gift med en norsk statsborger og har et nyfødt barn - likvel får ikke han heller opphold. Da måhan først tre måneder til hjemlandet, slik visumreglene gjelder i dag - og det kan han ikke risikere!
Da er det ikke bare lykkejegere! En lykkejeger ville dratt hjem de tre månedene, han hadde ikke vært med i en sultestreik, eller gått pilgrmsruten til fots mellom Trondheim og Oslo!!!
Og nei, de har ikke mye penger. De får penger fra norske folk som vil støtte dem og finner kontonummeret deres som norske støttespillere har lagt ut på www.asylmarsj.no, men de ber ikke selv om noe, de vil ikke man skal ha pengeinnsamlinger for dem, og de har slett ikke nok til å spille om dem!
19.jun.2007 @ 00:55
Postet av: Ikke tull
Norge klarer ikke aa berge hele verden slik som enkelte later til aa tro. SV maa gjerne fantasere om aa ta imot flere folk. Men det har en stor oekonomisk pris som ikke er baerekraftig i all fremtid. Hva vil SV/AP gjoere den dagen da kassen er tom? Hva angaar de nevnte Afghanere saa har deres saker vaert behandlet mange mange ganger, og det har ikke vaert grunnlag for aa gi dem asyl eller opphold. Dessuten de bor faktisk miliioner av folk i Afghanistan som lever sine daglige liv. Er det ikke best for Afghanistan at disse unge mennene som sitter og spiller kort drar hjem og gjoer noe for sitt eget land?
19.jun.2007 @ 01:01
Postet av: Elisabeth
Antisosialist: Ser ike at de viser noen forakt for norske folk, se bare deg vise forakt for dem.
Hva mener du med lovlige vedtak? Problemstillingen her er jo nettopp om vedtakene kan være lovlige. Vi har tross alt skrevet under på menneskerettighetserklæringen. Vi kaller oss en fredsnasjon og er stolt av vår fredsmeklerposisjon. Og så bryuter vi menneskerettighetene?
Disse "lovlige vedtakene" er jo nettopp det regjeringen nå skal opprette en Stornemd for å se på. I tillegg brøt regjeringen løftene sine om en uavhengig gjennomgang av alle enkeltsakene - som resulterte i at sultestreiken i fjor ble avsluttet. Bare to dager senere ble de to første deportert - uten noen uavhengig gransking, enda regjeringen hadde bevilget midler til Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) til å nettopp skille ha midler til å foreta det!
Så føkk Utlendingsnemda, som sitter der og gjør som det passer dem. Den nemda skulle vært lagt ned (som et mislykket prøveprosjekt), og asylsakene skulle hatt ankerett i rettsvesenet.
Nemdsleder Terje Sjeggestad sitter og tolker retningslinjene for opphold så rigid han kan, og legger større vekt på smutthullet med "norske asylpolitiske hensyn" enn han gjør i forhold til menneskerettigheter og humanitære hensyn.
Han benytter muligheten til å leke Gud,
men gjør jobben som en Satan!
19.jun.2007 @ 01:11
Postet av: Human
Vi kan hive ut Mullah Krekar og hele familien hans.
Så har vi plass til litt flere folk som trenger beskyttelse - UTEN å ha gjort noe galt!!
19.jun.2007 @ 01:14
Postet av: TULL
Rieber-Mohn lyger, afghanerne har ikke fått saken gjennomgått mange ganger. De har fått to avslag - og da kan de ikke verken søke eller anke noe mer!
De vil jo reise tilbake igjen, men først når det er blitt tryggere. Kanskje mange folk har det rolig og greit i Afghanistan. det har ikke disse! Familiemedlemmer er døde, de kommer fra områder med krig, de kjenner ingen i KAbul og mange av dem er forfulgt i hjemlandet - hva skal de gjøre for å kunne overleve der da?
Om Norge hadde vært i krig, hadde det ikke hjulpet å sende alle som flyktet over grensene til Gjøvik. Om Prøysen mener alle har et søskenbarn der, så har ikke alle afghanere det i KAbul. Og selv søskenbarn i Gjøvik ville hatt mer enn nok med seg selv i en krigssituasjon, og ikke vært særlig villig til å brøfø noen fjerne familiemedlemmer som skulle komme til å dukke opp på døra!
19.jun.2007 @ 01:20
Postet av: Herregud
Vi kan da ikke sende masse soldater til et land med krig og så sende flyktninger dit også! Om det er så trygt i Kabul, hvorfor er det da så mange norske og andre vestlige soldater der? Jo, fordi Taliban har sommeroffnsiv der. Om det er så trygt i Kabul, hvorfor sprenges det da så mange bomber der? Hvorfor dør det da folk der daglig på grunn av urolighetene???
19.jun.2007 @ 01:22
Postet av: Antisosalist
NOAS og uavhenigig granskning?
Hehe, ja nå har jeg hørt det også.
Trist at noen støtter at Norge skal overkjøres av FN og i realiteten tvinges til å ha åpne grenser.
19.jun.2007 @ 09:43
Postet av: Seide
Godt det er flere som støtter oppom afghanerne her på nettet, følte meg litt alene en periode.
Men det økonomiske er absolutt ikke noe problem. Det er svært få personer i Norge som faktisk forstår hvilke enorme summer vi bruker på å låse oss inne her i nord. Bare å kutte i
bondesubsidieringen samtidig som å åpne for utenlandske bønder
ville vi klart å holde liv i ganske mange krigsoffere, samtidig som matprisene ville gått ned. Når du åpner grensene vil arbeidskraft komme inn i landet, og mennesker kan konkurrere på likt grunnlag. Etter at grensene ble åpnet til Sverige og Storbrittania ut i EU har det blitt mindre arbeidsledighet og økt økonomisk vekst i de to landene.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1218157.ece
19.jun.2007 @ 10:35 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: Antisosialist
Vi har jo knapt nok arbeidsledighet her i landet, og økonomien er så het at den må kjøles ned
Forøvrig så er vi nå god vei til å produsere for lite mat, og verre kan dette fort bli hvis man nå benytter jordbruksland til å produsere biodrivstoff
19.jun.2007 @ 10:39
Postet av: Seide
Men er det ikke både billigere og bedre å importere billig, kvalitetsrik mat? Det er både bra for oss i Norge og de som lager maten i (f eks) utviklingsland. Det fremmer handel, utvikling og fred. På samme måte er det bra å la individer komme til Norge og jobbe.
19.jun.2007 @ 11:30 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: Antisosialist
Det er ingen problem å importere mer mat allerede i dag, bare til å fjerne noen tollmurer det.
Hva med transporten forøvrig, vil ikke den bidra til forurensing den da?
Og hva med avfolkning av bygdenorge, med mange tusen ekstra inn i byene hvor det allerede er spengt boligmarked og allerede mange hundre tusen som gjerne vil bort derfra.
Vil turister komme for å se gjengrodd landskap og falleferdige, fraflyttede hus?
19.jun.2007 @ 11:39
Postet av: Uvitenhet?
Aa importere mat fra omraader som vil bli hardest rammet av klimaendringer er det saa lurt? Hva slags droemmeverden lever du i? Aa frakte mat halve/hele kloden rundt er ikke miljovennlig. Det foerer bare med seg enda stoerre miljoeproblem. Saa du vil altsaa importere matvarer, dvs overfloediggjoere norsk boender. Du vil ogsaa importere flere innvandrere til Norge for aa jobbe. Hva skal de jobbe med da? Tar du vekk primaernaeringene (som inkluderer boender) mister du samtidig sekundaernaeringene slik at naar du fjerner boendene mister mange andre folk jobbene sine ogsaa. Inkludert traktor og andre landbruksmaskin selgere verkstedsarbeider, banker, forsikringsmedarb, meieri, gartneri osv. Forstaar du ikke hvor lite du tenker med naar du vil importere fremfor aa legge ned norsk landbruk? Forstaar du heller ikke hva slags konsekvenser det foerer medd seg????
19.jun.2007 @ 12:04
Postet av: Seide
Fremtiden i våre hender har kommet frem med en rapport som sier at langreist mat kun står for ca 10% av totale utslipp når du kjøper maten. Størstedelen av klimagassene slippes ut fra butikken og hjem til huset. Derfor er klimaargumentet tilnærmet null verd i en slik sammenheng.
Hva bygdenorge angår er vel det opp til enhver. Jeg vil ikke legge meg opp i om noen vil bo på bygda eller ikke. Hvis folk heller vil bo i byene og ha høye huspriser, skal de få lov til det! Hvis turismen er såpass stor tror jeg nok folk er smarte nok at det er et marked som kan holde seg oppe selv, blir det nok av det fine kulturlandskapet ditt. Derimot står landbruket for ca 50% av klimagassutslippene i Norge, så der kan du begynne å snakke om utslipp og muligheter for å redusere ved effektivitet osv...
19.jun.2007 @ 13:19 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: Seide
Og til konsekvenser ved å åpne grensene: Er du klar over hvilke konsekvenser verden ser idag ved at vi har stengt grensene?! Personer jobber livet av seg for å kunne tjene til livets opphold i andre deler av verden, mens vi har råd til å betale selv de lateste med fete sydenturer.
Jeg sier ikke at vi skal drite i de svakeste i landet, men de har det usedvanlig godt i forhold til flesteparten av verdenLa oss heller hjelpe alle litt, enn å lage en elite av arbeidsløse i Norge. Ved å la de ta ansvar selv vil man kanskje begynne å jobbe litt mer. Det er en grunn til at skoleelever har så liten læringsvilje som de har; de vil klare seg kjempefint uansett (på bekostning av de arbeidende)!
19.jun.2007 @ 13:25 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: Antisosialist
Landbruket står bak 50 % av utslippene? Det kunne vært artig å se dokumentasjon på.
Så en liste over kommuneutslippene i Sogn og Fjordane forleden, det var ikke akkurat landbrukskommunene som viste seg mest igjen der, men derimot AP-bastionene Høyanger og Årdal sammen med Bremanger. Felles for de tre er smelteverk.
Men, om landbruket slipper ut så mye.
Det vil det jo nødvendigvis gjøre også i andre land, og i tillegg vil du få enda mer som følge av frakten.
Ellers er det jo lett komisk å høre en fra Venstre som mener de late har for gode ordninger. Jeg er ikke uenig med deg i det altså, men ditt parti står jo for å ville gi borgerlønn
19.jun.2007 @ 14:03
Postet av: Seide
Nå fant jeg selvfølgelig ikke der jeg leste det, men skal skrike ut om jeg finner den. Men du må jo regne med gjødsling fra oljevirksomhet osv osv.
Nå skrev jeg lengre opp at langreist mat kun står for 10% av utslippet varen lager, slik at å sykle hjem fra butikken er en god del mer miljøvennlig enn å kjøpe kjøtt fra nambia (og billigere hvis du ser bort ifra tollbarrierene).
Og for å presisere kommer jeg ikke fra Venstre, men Unge Venstre, og selv der er jeg selvfølgelig ikke enig i all politikk. Derimot mener jeg at det er mye bedre å kunne fø på en million slik at alle klarer seg, enn å fø på 100 nordmenn som vil ta seg turer til spania to ganger i året. Gitt at du kun har en viss sum tilgjengelig.
19.jun.2007 @ 15:08 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: Antisosialist
med andre ord, leve utlendinger, til hel**** med nordmenn
19.jun.2007 @ 15:30
Postet av: Seide
Vel... vet ikke med deg, men jeg synes ikke en utlending er noe mindre verd enn en nordmann. Har også flere "utenlandske" venner jeg heller ville hjulpet i nød enn mange nordmenn... Hvorfor la skille gå ved nasjonalitet som du ikke styrer selv?
19.jun.2007 @ 17:34 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: Antisosialist
Om du kan redde et av to mennesker fra å drukne, det ene er en Taliban-soldat, det andre et familiemedlem, så er jeg ikke i tvil om at du velger Taliban-karen
19.jun.2007 @ 19:26
Postet av: Seide
Takk for din tørre sarkasme, spesiellt siden dette begynte som en god og oppfriskende debatt. Dessuten tror jeg svært få talibansoldater drukner, i og med at de bor oppe i fjellene og skyter på hedninger.
19.jun.2007 @ 22:07 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: Antisosialist
Jeg synes at det du skriver er ekstemt latterlig, derav skrev jeg som jeg gjorde.
19.jun.2007 @ 23:28
Postet av: Thomas
Vi kan ikke sende tilbake folk til krig.
Punktum.
20.jun.2007 @ 09:57
Postet av: Ottar Torstensrud
De har gått fra Trondheim til Oslo. Da må de kunne gå tilbake der de kommer fra. Det er Trondheim som har ansvaret for disse. Det er tull at de ikke har noe sted å være. Disse menneskene er ungdommer i sin beste alder og er her for å søke lykken. De som har blitt sendt tilbake tidligere klarer seg utmerket.
20.jun.2007 @ 18:43
Postet av: Grete
Send dem ut NÅ!!! Ikke noe mer dikkedarier og klapp på kinnet....få dem UT.
20.jun.2007 @ 18:43
Postet av: bjosten
Det er helt utrolig at de fortsatt er her i landet etter den grundige saksbehandlingen alle har fått.
Hvorfor stiller ikke TV reporteren mer kritiske spørsmål til de i SV og V som ønsker ar de får bli ???
Det er vel blitt slik med dere reportere også at dere ikke tør i frykt for og bli kalt rasist. Send dem hjem slik at de kan hjelpe til og bygge opp landet sitt.
20.jun.2007 @ 18:50
Postet av: ?
problemet er at AP lovet en MER HUMAN FLYKTNINGPOLITIKK enn den som ble ført under den forrige regjeringen. Det AP har gjort er å STRAMME INN. Det er nokså underlig at dette ikke går opp for solidaritetes og likhets elskende AP folk, de største hyklere som finnes.
Det er direkte usmakelig å kalle mennesker som fra de ble født kun har opplevd krig, undertrykking og uttrygghet for lykkejegere.
20.jun.2007 @ 19:31
Postet av: sigrid 15 år
Jeg forstår virkelig ikke at norske statsborgere kan si noe sånt som dette jeg har lest over her. At afganerne bare er noen "lykkejegere" som burde sendes tilbake med en gang er direkte uhørt. De er like mye mennesker som oss, det som skiller dem fra nordmenn er at de har levd et liv i krig og smerte, noe vi ikke en gang kan forestille oss. Mine foreldre har blitt kjent med flere av disse afganerne som i natt ble tatt av politiet, og de kjenner også flere mennesker som er sendt hjem. Grunnen til at folk flykter er ikke at de vil ta penger fra rikere makter, de trenger rett og slett bare et sted å bo frem til de kan dra tilbake til sitt eget land, for det er nemlig det de vil. Tilbake til sitt eget land. De trenger bare hjelp mens de venter og håper på at krigen skal ta slutt. Krigen som vi er med på når vi sender soldater. Det at jeg, en 15 år
gammel jente har mer respekt for medmennesker enn en godt voksen person, syns jeg er bare helt forkastelig! Disse afganerne er mennesker på lik linje med oss! Så hvorfor kan vi ikke bare behandle dem slik vi
vil behandles? "Du skal gjøre mot andre slik som du vil at andre skal gjøre mot deg!"
21.jun.2007 @ 10:15
Postet av: Martin
Løsningen burde være veldig enkel:
1. Bestem deg for hvor mange du synes skal få opphold i Norge pr. år
2. Prioriter de som fortjener det mest ut i fra det tall du har kommet til i punkt 1.
I Norge fungerer det på en annen måte: De som får størst mediedekning får opphold, med egen lov om nødvendig.
14.jul.2007 @ 12:45

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5465237
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits