Så fort som mulig

Statsminister Jens Stoltenberg lovet bedre vilkår for pensjonister i jobb så fort som mulig. Men når er egentlig det?

På Norsk Pensjonistforbunds landsmøte i forrige uke lovet statsministeren at regjeringen skal fjerne avkortingen i pensjon for pensjonister mellom 67 og 70 som fortsetter i jobb, så fort som mulig.  Stoltenberg fikk stor applaus, og løftet ble godt mottatt av pensjonistene.

Her kan du se hele talen Etter omlag 40 minutter sier Stoltenberg: " De avkortingsreglene skal vi fjerne..Avkorting skal bort, og det skal bort så fort som mulig".

I debatten om den vårlige budsjettjusteringen i Stortinget fredag fremmet de fire opposisjonspartiene et forslag om å gjennomføre det statsministeren sa, alle de tre regjeringspartiene stemte mot.

Kvelden før debatten om budsjettjusteringen sa arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen til TV 2-nyhetene at så fort som mulig betyr i 2010, altså ikke i denne regjeringsperioden, men først etter neste Stortingsvalg.

Dette reagerer opposisjonen på, og mener det er et klart løftebrudd, i forhold til hva statsministeren sa, bare en uke tidligere.  Hvordan tolker du ordene "så fort som mulig"? Mener du det betyr det før eller etter 2010?

Kommentarer:

Postet av: Stian
Avkortingsreglene det her er snakk om kan jo fjernes om ikke på dagen så i alle fall i løpet av få uker. Så her har nok Stoltenberg i beste fall blitt revet litt med mens han sto på talerstolen.
På den annen side: Dette er jo langt fra det verste herrene Stoltenberg og Hanssen har foretatt seg når det gjelder pensjonssystemet de seinere årene...
17.jun.2007 @ 13:17 URL: http://stianoen.blogspot.com
Postet av: T ANDERSEN
SÅ FORT SOM MULIG ???
Er et begrep som ikke bør brukes av politikere i posisjon, i hvertfall ikke etter gjentatte løftebrudd i forhold til valgløfter og Soria Moria-erklæringen. Nei Jens, hvis dere hadde brukt tiden deres til å gjøre det dere har lovet i stedet for å snakke om alt det de andre ikke har fått til kunne dette blitt bra.
Nå fremstår dere som det kaoset kritikerne spådde, jeg håper inderlig at flere velgere tar ansvar og straffer dere ved neste korsvei.
Fortsett for all del med å sende folk som Olav Akselsen og Martin Kolberg foran, så slipper folk å avsløre dere. Dere klarer det helt greit selv...
Med hilsen
Eks-sosialist............
17.jun.2007 @ 13:53
Postet av: Stig Ove Voll
Dette føyer seg inn i rekken av løftebrudd fra de rødgrønne. Det er for øvrig interessant å merke seg at man etter fadesen med å love full barnehagedekking og å fjerne fattigdommen har beveget seg fra å bruke konkret tidfesting til å si "så fort som mulig". Men løftebruddene blir ikke mindre av det.
17.jun.2007 @ 17:40 URL: http://voll.blogspot.com
Postet av: Antisosialist
Dette er da med andre ord bare en tidlig valgkampstart.
Det eksisterer ingen grunner til at man må vente til 2010 for å få dette på plass, det burde gå problemfritt i løpet av 2008
17.jun.2007 @ 20:07
Postet av: Programblogg
"Så fort som mulig...."...nytt løftebrudd?
Hovedpoenget er jo at de rødgrønne faktisk stemmer i mot nettopp det STATSMINISTEREN står på en talerstol /TV og lover. Jeg har tilgode å se noen begrunnelsen for hvorfor de stemte i mot; kanskje forslaget ikke var *raskt nok*
18.jun.2007 @ 14:50 URL: http://hoyre-programblogg.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5464457
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits