Hemmelig røykerom

Midt mellom maktens korridorer er det i ferd med å bli bygget et hemmelig røykerom.  Det skal bli slutt på nikotinsugne utenfor alle dørene på Løvebakken.  Nå kommer Stortingets nye røykeveranda.

Stortingets nye røykeveranda 2 For noen få år siden dominerte røykerne i nasjonalforsamlingen. De hadde sin egen røykeavdeling i restauranten.

Så kom røykeloven og røykerne følte seg forvist til et lite kott i femte etasje. Derfor trekker mange av Stortingets røykere heller utendørs når de skal nyte sin nikotinpinne.

Men det ser ikke alltid like fint ut med en klynge røykere på utsiden av landets nasjonalforsamling. Derfor skal de nå få sin egen røykeveranda, midt mellom Stortingsbygningen og kontorfløyen i Akersgata.

Som du kan se av bildet jeg tok fredag ettermiddag er byggearbeidet med den nye røykeverandaen til de folkevalgte og ansatte på Stortinget allerede godt i gang. En ny dør er satt inn i glasskorridoren som binder de to byggene sammen, og snekkere har akkurat startet på arbeidet med å legge gulv.

Men ikke alle er like begeistret for røykernes nye oase. Flere Stortingsrepresentanter som har kontor inn mot bakgården har nemlig fått beskjed om at vinduene vil bli boltet igjen, slik at det ikke skal sive røyk inn på kontorene deres. Dette er kontorer hvor det ikke er luftkjølingsanlegg som fungerer og temperaturen kan bli ganske høy, særlig på denne tiden av året.

Noen av de ansatte på Stortinget mener at en slik veranda bør holdes røykfri, slik at den også kan brukes av ikke-røykere.  Men røykeveranda skal det bli, har Stortingets administrasjon bestemt.

Røykeverandaen har vært en av vårens store snakkiser maktens korridorer, det har vært umulig å vandre rundt på Stortinget uten å få med seg de mange meningene om den, selv om den ennå ikke har åpnet.

Hva mener du om Stortingets siste investering? Trenger nasjonalforsamlingen en egen røykeveranda?  Eller bør Stortinget kanskje gå foran og bli røykfrie?

Kommentarer:

Postet av: Nina
Stortingsrepresentanter er vel akkurat like svake som enkelte av oss bystyrerepresentanter! Det er ikke bare å vedta at folk skal slutte å røyke! Gratulerer med verandaen, sier nå jeg! Men vi i Trondheim er fortsatt henvist til å stå til spott og spe for befolkningen..... sukk... :-)
09.jun.2007 @ 15:24
Postet av: Morten
Handler vel om at politikere i større grad enn vanlige folk har mulighet til å strø rundt seg med ekstragoder. Et eksempel på det er denne røykeverandaen, et enda bedre eksempel er de sinnssykt gode pensjonsordningene som andre bare kan drømme om.
09.jun.2007 @ 18:34 URL: http://dragni.no
Postet av: Tiqui
Hele poenget med røykeloven var jo at man skulle ha rett til røykfritt arbeidsmiljø. Så lenge det røykes utendørs og det ikke er til sjenanse for noen er det bare å røyke.
Men jeg vil jo kalle boltede vinduer og kontorer uten mulighet for lufting som en relativt sjenerende konsekvens av denne røykingen - og som også går ut over arbeidsmiljøet for de representantene dette går ut over.
Man kan selvsagt ikke vedta at andre skal slutte å røyke, men jeg synes ikke man kan vedta at ikke-røykere skal overopphetes heller. Merkelig med et "gjemme-bort-røykerne"-tiltak som man vet vil være sjenerende for andre...
09.jun.2007 @ 22:00 URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Lene Johansen
Dette er litt morsomt, for jeg trodde at noe av poenget med å forby røyking inne i bygnninger som var åpne for offentligheten var dels å gjøre det ubekvemt å røyke, og dels å skape en gapestokk effekt.
Forrige gang Stortinget prøvde seg på gapestokk prinsippet var når de vedtok "Fjose-posen" for Vinmonopolet. Ideen var at posene skulle være distinkte, så at ALLE viste din skammelige hemlighet om at du skulle nyte alkohol snart. Lite viste de at det ble til et status symbol på Bygdenorge, posen viste hvem som hadde råd til å gå på polet.
Nå som det er pinlig tydelig at det er en gapestokk på Løvebakken, så skal man gjemme den i bakgården, for man kan ikke vise at politikkere ikke klarer å leve med sine egne beslutninger...
09.jun.2007 @ 22:41 URL: http://www.lenejohansen.com
Postet av: Knerten
Ja. jøss, politikerne trer jo bare en masse lover over vanlige folk i gata, så vi får heller bare ta konsekvensen med å ha vanskligheter med å få sugd i oss pinnen vår...
Bare politikerne har det enkelt...!!
Hva med å gi oss andre røykere bedre kår igjen spør du meg...!??
Jeg likte meg i slike "røykekott" jeg...!!
10.jun.2007 @ 11:46
Postet av: Haskel
Hvis du ikke klarer å slutte å røyke klarer du ikke å styre et land.Hvem er disse svake menneskene.Ikke stem på et parti med for mange svake ledd.Det kan gå riktig galt
10.jun.2007 @ 22:10
Postet av: Seide
"Hvis du ikke klarer å slutte å røyke klarer du ikke å styre et land."
Må alle nå plutselig stoppe å røyke? Hva med de som faktisk liker å røyke og ikke ser poenget med å slutte, er de også svake? Synes du generaliserer endel der ja...
Godt initiativ, men elendig løsning å bolte igjen vinduene til de stakkars kontorrottene. Ser virkelig ut som om det er bedre å svette ihjel enn å få røykluft i seg.
10.jun.2007 @ 23:50 URL: http://simeneide.blogspot.com
Postet av: Ida Kristine Teien
Stortinget bruker altfor mye penger på tull, dette er røykeverandaen et godt eksempel på. Sukk, sier jeg bare... Tenk om vi kunne ha kuttet i Stortingsbudsjettet og heller bygd en ungdomsklubb eller to, tre...? De som maser om røykeveranda burde i større grad fulgt Kardemommeloven. (Man skal ikke plage andre). Det gjør man nemlig ved å bolte igjen vinduene til folk som trenger frisk Oslo-luft.
13.jun.2007 @ 23:53 URL: http://ik-t@blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5458818
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits