Brutte løfter

Regjeringen vil ikke klare å avskaffe fattigdom, de har gitt opp løftene om å kutte støyplager og klarer ikke gi alle som ønsker det barnehageplass i år.

image97

Snart to år ut i den regjeringsperioden er det flere løfter som kan måles ved å se på hva de rødgrønne har gjort.  Man trenger ikke lete lenge for å finne løftebrudd, det holder langt på vei å sjekke egne innrømmelser.
 
Denne uken innrømmet SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen at regjeringens løfte om å avskaffe all fattigdom ikke vil bli nådd. Halvorsen sier det blir færre av de fattigste, men innrømmer at de rikeste drar ifra.

Det er ikke så lenge siden TV 2s folkemøte i Ålesund foran forrige valg. De av oss som husker knapt to år tilbake i tid, husker at SV-lederen langet ut mot daværende statsminister Kjell Magne Bondevik for ikke å ha gjort nok for å avskaffe fattigdom i Norge: "Det er en skam, Bondevik, at du ikke har klart å gjøre noe med dette".  Nå er det Kristin Halvorsen som sitter med nøkkelen. En av Halvorsens partifeller gir henne råd om hvordan hun kan bidra til å oppfylle sitt eget løfte på sin blogg.

En annen nøkkel som SV sitter med er miljøpolitikken. Et av de konkrete løftene fra de rødgrønne som miljøvernministeren skulle innfri var å redusere støy med 25 prosent innen 2010 (i forhold til støynivået i 1999).

En halv million nordmenn er plaget av støy hver eneste dag.  Tidligere i vår stemte de rødgrønne mot et forslag i Stortinget om å innfri egne løfter om støykutt.   Nå har regjeringens egen plan om støy i samfunnet kommet. Heller ikke den innfrir løftet fra Soria Moria, og statssekretær Henriette Westrin i Miljøverndepartementet har innrømmet at løftet var urealistisk.

I dag kunne Aftenposten fortelle at flere tusen barn vil mange barnehageplass ved utgangen av året. Dette er tall som er ubehaglige for SV-leder Kristin Halvorsen. I et tidligere innlegg på denne bloggen har jeg gjengitt sitatet fra valgkampen 2005 der hun la hodet på blokka å lovet å gå av, dersom det ikke var full barnehagedekning innen utgangen av året.

Snart har det gått to år. Dette var tre tilfeldige saker fra mediene de siste dagene. Tilfeldigvis var alle saker der SV har statsråden og dermed ansvaret for å innfri. Selvsagt har regjeringen innfridd mange andre løfter, men disse tre eksemplene viser at konkrete løfter blir brutt av de rødgrønne.

Hva mener du om regjeringens innsats så langt? Er du fornøyd, eller mener du mange av løftene var valgflesk?

Kommentarer:

Postet av: Geir
Er det virkelig noen som trodde at alle løfter som ble gjort under valgkampen og i ettertid ble fulgt opp?
Spør du meg er det også et fornuftig standpunkt å ikke gjennomføre alle. Det vil føre til enorm utgiftspost som jeg mener ville ført til en betraktelig dårligere konsekvenser for norsk økonomi.
Problemet til politikerne er at de prøver å overgå hverandre i å love ting. Her setter forøvrig FRP standaren ganske høyt.
Å siden vi har så mange mennesker i Norge som tror at alt kan gjennomføres pga. oljebingen vår så må andre partier følge etter.
Synes man heller skal fokusere på hvor langt man har nådd målene. Å mener du ikke regjeringen har kommet langt nok, da er det bare å begynnde med klagekoret!
08.jun.2007 @ 11:46
Postet av: Rahim Nicolay Ali
Du er flink Kjetil! Masse jevne og gode oppdateringer;-) Stå på videre!
08.jun.2007 @ 17:12 URL: http://www.verdibevisst.blogspot.com
Postet av: Carl Fredrik Tjeransen
Det er noen
andre løfter regjeringen ikke har fulgt opp så langt, og som de sliter med oppfylle de siste to årene:
- Styrke bevilgningene til universiteter og høgskoler. - Så langt har regjeringene knapt fulgt kostnadsveksten
- Sikre en studiefinansiering som gjør det mulig å studere på heltid. - Så langt har ikke regjeringen gjort noe med dette. Studentene er avhengig av å jobbe ved siden av studiet for å klare de månedlige utgiftene.
08.jun.2007 @ 21:06

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5458183
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits