Svensk klimapress

Sveriges tidligere statsminister Göran Persson legger press på Jens Stoltenberg i klimasaken.

- Man må begynne klimakuttene hjemme, ellers vil man ikke ha noen troverdighet internasjonalt, sier Persson.

I dag får han overrakt Sofie-prisen av miljøvernminister Helen Bjørnøy for sin miljøinnsats som svensk statsminister. 

- Det er lett å sette opp mål. Jeg venter med spenning på den konkrete innsatsen, sier Persson om den norske regjeringens ambisiøse mål for klimakutt i årene framover, sier Persson til NTB.

Utspillet fra den tidligere statsministeren kommer midt i krangelen mellom regjeringspartiene her hjemme om hvordan de vil at Norge skal kutte klimagassutslippene.

Mens SV og Senterpartiet vil ta størstedelen av kuttene hjemme, vil statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet kjøpe mest mulig klimakvoter for å unngå kutt hjemme. Regjeringen skulle ha konkludert og lagt planen frem, men er fremdeles ikke enige.

AUF-leder Martin Henriksen mener Jens Stoltenberg må lytte til Göran Persson og gå inn for kraftige kutt i klimagassutslippene her hjemme.

- Vi kan ikke stirre oss blind på tall og kostnader i et kortsiktig perspektiv hvis vi skal lede an i miljøkampen. Vi må bruke klimameldinga til å gå foran med kraftige kutt på hjemmebane, skriver AUF-lederen i en pressemelding. 

Det er ingen tvil om at klimastriden nå tilspisses. Hva mener du regjeringen bør gjøre?

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5455909
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits