Erna slår Siv

Frp virker ikke lenger som fluepapir på velgerne. Siv Jensen må se seg slått av Høyre og Erna Solberg på det første kommunevalgbarometeret til TV 2 i juni. 

    image100          image55

Det er de unge som nå rømmer fra Siv Jensen, og kanskje særlig de unge kvinnene, skal vi tro bakgrunnstallene på det siste kommunevalgbarometeret TNS Gallup har laget for oss.

 

Når det går bra for Frp er det ofte de unge som er med å løfte galluptallene, nå glimrer de unge med sitt fravær, derfor sliter Fremskrittspartiet. Samtidig står partiet markant svakere i hovedstadsområdet enn i resten av landet, denne gangen er det ekstra tydelig.  

 

Når partiet i tillegg henter færre velgere som satt hjemme i 2003, og heller ikke så mange fra andre partier, nærmer Fremskrittspartiet seg den oppslutningen partiet hadde ved forrige kommunevalg.

Nå skal vi huske at 16,4 som de fikk den gang, var det beste kommunevalget partiet noen gang har gjort, men det er også der formann Siv Jensen har lagt lista. 16,4 vil dermed representere et skille mellom suksess og ikke for Jensen.

 

En annen faktor som vil avgjøre om valget blir suksess for Frp-formannen er om hun klarer å slå Erna Solberg og sørge for at Høyre blir lillesøster også ved kommunevalg. For fire år siden klarte Frp dette ved fylkestingsvalget, men det er kommunevalg som teller.

 

17,4 for Frp mot 17,9 for Høyre er status i kvinnekampen på høyresiden knapt hundre dager før kommunevalget. Det er første gang i år at Høyre er størtre enn Frp på TNS Gallups kommunevalgbarometer.  

- Jeg håper Erna koser seg med den målingen, men det er valgresultatet som teller, og dette slaget er ikke over, sa Siv Jensen til TV 2-nyhetene da hun fikk se tallene i ettermiddag.

Kampen mellom de to kvinnene blir tøff, bare en av dem kan vinne og bli størst på høyresiden. Hvem av dem tror du kan smykke seg med tittelen storesøster på høyresiden etter 10. september?

Kommentarer:

Postet av: oslo2-velger
Dette er oppløftende!!
Nå er vi 83,4% av velgerne som IKKE har tenkt å stemme Frp i år. Er vi snart så mange at vi kan kalle oss "Folk flest "???
Siv - sleng deg i veggen. Din TV-opptreden ikveld vil jeg ha mere av ... Gjeipen blir bare surere og surere....
04.jun.2007 @ 21:17
Postet av: F. Iversen
Tror kanskje det er den store fokus på miljø i alle media den siste tiden som gir disse store utslagene, det faller godt inn under det faktum at det er de yngste som har den største miljøfokuseringa.
Men denne målinga blir vel fulgt opp med en ny måling av et annet byrå snart, og den trenger nødvendigvis ikke å gi de samme utslagene.
Før eller senere må fokus dreie bort fra miljøhysteriet i lokalvalgkampen, det kan ikke være de kommunevalgtes oppgaver å drive med global miljøpolitikk, jeg tror de fleste lokalpolitikere har nok med sin egen kommune og de utfordringer som ligger der.
God kveld.
04.jun.2007 @ 21:25 URL: http://www.harstadfrp.no/
Postet av: Nilsemann
Får som fortjent
Nå får disse eplekjekke og arrogante Frp-politikerne en smekk som svir. Men jeg tror fallet for Frp kan bli enda større. Å fornekte at klimaproblemene er menneskeskapt er dristig, for å si det mildt. Men det gjelder å følge store Fører Bush i ett og alt. Men geipen på Siv kan fort bli enda verre enn den er i dag. En oppløftende meningsmålig var dette ihvertfall.
04.jun.2007 @ 21:42
Postet av: Bulle
Hei Kjetil Løset!
Når kommer talla for hva folk ville stemt ved stortingsvalget fra TV2 sin måling?
Ellers må jeg bare si at å spørre 1000 personer landsbasis er umulig å vite hva resultatet blir ved kommune og fylkestingsvalget. Slike målinger må tas i hver kommune og fylke for å få et entydig svar. Må si at FRP ligger ganske bra an i mange kommunemålinger som er gjort i mange kommuner som Sarpsborg, Voss, Bergen, Tønsberg, Nøtterøy, Sør Aurdal osv. Jeg tipper at FRP vil få rundt 20% ved fylkestingsvalget i forhold til 17,9% de fikk for 4 år siden. Det vil være et bra resultat for dem ja. SV går vel på et skikkelig smell mens KRF og SP vil falle noe ved årets valg. AP og H vil vel vokse litt mens V vil vel stå ved stedets vil ved årets valg. Rødt gidder jeg ikke å nevne. De forblir små.
Så det er spennende valg vi er borti i år og som jeg nevnte i sta må slike målinger tas i hver kommune og fylke for å få et entydig svar. Det nytter ikke å spørre landsrepresentativt på slike målinger.
04.jun.2007 @ 21:49
Postet av: Folk flest stemmer ikke på frp
Folk flest stemmer ikke på frp.
frp fører en politikk som "liksom" skal være for folk flest.
Men faktum er at folk flest ikke stemmer frp.
Folk flest bryr seg om miljøet, de bryr seg om medmennesker og de har faktisk litt økonomisk kunnskap.
Frp undervurderer velgerne, derfor rømmer velgerne til andre partier.
Folk flest er ikke dumme, vi stemmer ikke på partier som latterligjør forskere, eksperter og andre fagfolk.
Folk flest tror mer på de som har viet livet sitt til å forske på en sak, enn på et parti fylt av tullinger som tror de vet bedr enn ekspertene.
Miljøet er viktig.
Forskerne vet bedre enn frp-Olsen.
Folk flest bryr seg om miljøet, det gjør ikke frp.
Det er hovedårsaken til at frp STUUPER på meningsmålingene.
Og til F.Iversen, frp faller kraftig på stort sett ALLE meningsmålinger for tiden.
En trend er en trend.....
04.jun.2007 @ 21:51
Postet av: Re Bulle
Kommunevalgsmålingen ER sammenlignbart med forrige kommunevalg.
Fasiten er at frp pr i dag gjør det MYE dårligere på disse målingene enn de gjorde for noen måneder siden.
Årsaken er nok klimakrisen og manglende miljøpolitikk hos frp og flere uproffe utalelser fra frp-politiker.
MEN, pr i dag ligger frp over resultatet fra forrige kommunevalg, men de nærmer seg dette resultatet med stormskritt.
Hvis fokuset fortsatt blir på miljø, så er det store sjanser for at frp faller videre nedover og blir klart mindre enn Høyre.
Klarer frp å få fokus over på innvandring eller noe så idiotisk som bensinpriser, så vil de sikkert klarte noen %, men sannsynligvis vil miljø forbli fokuset.
Og der har ikke frp noen sjanse å rydde opp i sitt elendige rykte.
Det ryktet er ødelagt for evig og alltid.
04.jun.2007 @ 21:55
Postet av: Kjetil
Kommunevalgmålinger er sammenlignbart med resultatet for forrige kommunevalg på landsplan. Det er klart det er store forskjeller fra kommune til kommune.
På denne målingen ligger Frp rett over forrige kommunevalg på landsplan, mens de har ligget betydelig høyere på flere tidligere kommunevalgbarometre.
Vi i TV 2 kommer til å følge situasjonen nøye frem mot valget.
05.jun.2007 @ 00:40 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5455573
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits