Er tv-reklame farlig?

Politisk reklame på TV er fortsatt ikke tillatt, fordi det kan virke for sterkt. Men amatørvideoer fra partiene, som de kjøper plass til på nettportaler er helt ok.

Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg, Fremskrittspartiets generalsekretær Geir Almåsvold Mo og Høyres kampanjeleder Mudassar Kapur har en ting til felles. De bruker penger på å lage tv-reklame før valget.

På nyhetene søndag kveld fikk du se resultatet - det nye våpenet i årets valgkamp. Nesten alle partiene satser på nett-tv foran årets valg. Men regjeringen har lagt ned forbud mot politisk reklame på tv. 

- Dobbeltmoralsk og gammeldags teknologisk, med et lovverk som skiller mellom pc-skjermen og tv, sa Venstres Trine Skei Grande. Mens Arbeiderpartiets Martin Kolberg avviste hele problemstillingen med at det er gratis på legge ut reklame på nett. Men er det gratis å kjøpe seg plass til video på de store nettportalene?

Professor i medievitenskap Knut Helland ved Universitetet i Bergen virket ikke særlig imponert over det han så av partienes nett-tv. - Det er jo ingen moderne formidlingsmåte det her, sa Helland til TV 2 i går.

Her kan du se en reklamefilm fra Kongsberg Arbeiderparti mens du her kan se en reklamefilm fra Høyre og vil du gjenoppleve noe fra forrige kommunevalgkamp som slett ikke var reklame, men god journalistikk,. kan du se en av TV 2s mange reportasjer om Schanke-slaget i Drammen her.
  
Det vil helt sikkert dukke opp flere videoer fra årets både på TV 2s nettspiller 2Play og andre steder på nettet.
 
Spørsmålet er bare om partipropaganda i form av politikere som smiler mens de leser inn et budskap i kamera vil når mange utenfor partiene, eller om det bare er gamle klassikere som Schanke-slaget som vil samle seere? Og hva mener du om at politikerne ikke tør å åpne for politisk reklame på tv?

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Nei, denne reklamen er da overhodet ikke farlig. Det er jo så amatørmessig laget at det eneste som kan komme litt i faresonen er lattermusklene...men stort sett voirker jo dette bare patetisk.
Det kreves fagfolk til å lage TV, og det finnes tydligvis ingen fagfolk på det feltet i de 2 politiske partiene som det her vises eksempler fra,
04.jun.2007 @ 23:46 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Kjartan
Typisk politikere og spesielt Kolberg å vri på ord og lovverk. Dette beviser bare nok en gang at det er forskjell på menigmann og politikerne. De gjør som det passer dem, lyger som det passer dem og burde egentlig vært sparket hele gjengen. Når det er sagt forstår jeg ikke hvorfor politisk reklame er forbudt i første omgang...
05.jun.2007 @ 06:10

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5455146
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits