God krim

Stieg Larsson er en av de største stjernene på den skandinaviske krim-himmelen. Selv om det er fiksjon er det mye politikk når det handler om spioner, sikerhetspolitiet, og regjeringens hemmelighold i Larssons siste bok.

Jeg har nettopp avsluttet den tredje boken i Milleniumserien. Dersom du ikke har lest Stieg Larssons bøker har du sommerens varmeste krimanbefaling fra meg.

De to første bøkene til Larsson har kommet på norsk, den tredje kom på svensk i pinsen og heter Luftslottet som sprängdes. De anbefales på svensk, det er enda mer driv i dem på orginalspråket, den norske oversettelsen blir faktisk litt blass i forhold. Dessuten kommer den tredje boken på norsk først til påske neste år.

I bøkene møter du hovedpersonene journalist Mikael Blomkvist og datahackeren Lisbeth Salander og det hele spinner rundt tiddskiftet Millenium, og i første bok dukker et svært gammelt familiedrama opp i historien, men det finnes også en skjult rød tråd som kommer først i de to siste bøkene, nemlig avhoppingen av en russisk spion til Sverige, så langt tilbake som under Feldin-regjeringen.

Jeg vil ikke skrive mer om bøkene her, har du ikke lest dem, mener jeg du har noe å glede deg til. Har du lest dem forstår du sikkert min anbefaling.

Dessverre rakk ikke Larsson å skrive ferdig mer enn disse tre bøkene før han døde, men han ble nesten ferdig med en fjerde. Vi som har lest Larsson er nok enige om at vi håper arvingene blir enige, slik at også denne boken kan komme ut.

Kommentarer:

Postet av: Nina
Jeg leste den første av Stieg Larssons bøker på stranda på Kreta i sommer , er godt i gang med nr. 2 og fikk nr. 3 på svensk i postkassa igår! For en krimelsker er dette bare helt fenomenale bøker! Svære som mursteiner men de har ikke én side for mye! Det er bare "helt umulig"
å legge dem fra seg når du først har begynt! Bare så sørgelig at Larsson døde før han fikk fullført sin plan om å skrive 10 bøker om de samme spennende personlighetene..
08.jul.2007 @ 12:12

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5454437
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits