Surt klima

Det er surt klima mellom de rødgrønne politikerne i regjeringskvartalet. Krangelen om klimapolitikken sender mørke skyer over regjeringen.

image97

Det handler ikke om regjeringen skal være med å redde verden, det handler om hva Norge skal bidra med. De to små regjeringspartiene SV og Senterpartiet vil at du skal være med å betale, mens Arbeiderpartiet vil bruke oljepenger for å at Norge skal kjøpe seg fri for store tiltak hjemme, gjennom såkalte klimakvoter.

Egentlig handler det om noe så grunnleggende som at SV og Senterpartiet vil at politikerne skal styre, mens Arbeiderpartiet vil overlate klimapolitikken til markedet, gjennom å kjøpe såkalte klimakvoter. Dermed kan rike Norge kjøpe seg fri fra ubehaglige tiltak som vil koste både for forbrukere og industri.

Men allerede på sitt landsmøte i mars vedtok Senterpartiet en rekke konkrete klimatiltak som de mener må gjennomføres her hjemme. SV fulgte opp helgen etter med sin tiltakspakke, og har lansert en egen klimakampanje som skal være hovedsak i valgkampen. For et parti som har profilert seg som miljøparti vil det neppe se pent ut i historiebøkene om de la sin egen klimapolitikk til side da de kunne gjøre noe.

Så stor er krisen i regjeringen at Dagsavisens politiske redaktør Arne Strand i dag skriver at Jens Stoltenberg kan risikere å krasjlande med sin historiske rødgrønne regjering. For de to små regjeringspartiene er klima så viktig at det vil være uholdbart å gå inn i valgkampen uten at de tre partiene er enige.

Regjeringen skulle ha lagt frem klimameldingen denne uken, den er foreløpig utsatt, i likhet med flere andre store saker fra regjeringen denne våren. 

Mener du SV og Senterpartiet bør bøye av, eller bør statsminister Jens Stoltenberg gi etter?  Hvilke klimatiltak mener du må gjennomføres? Og tror du klimasaken har kraft i seg til å sprenge regjeringen? 

Kommentarer:

Postet av: Filip Rygg
Det er vanskelig å forstå at ikke regjeringen tenker seg mer om i denne saken. Det hadde vært så enkelt å gått inn i valgkampen med en kanon god klimamelding og gjort rent bord. Men de misbruker anledningen.
Hadde jeg vært medlem av SV så hadde jeg nok bedt Kristin om å ta med partiet ut av regjeringen.
02.jun.2007 @ 18:40 URL: http://filiprygg.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5453769
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits