Fra Sverdrup til Sponheim

Når statsminister Jens Stoltenberg skal forsøke å være trendy kaster han seg på Facebook-bølgen. Samtidig fikk Venstreleder Lars Sponheim spaserstokken til Johan Sverdrup i gave på 50-årsdagen.

image88
Lars Sponheim fikk stokken til Sverdrup i gave på 50-årsdagen (Foto: Ditlev Eidsmo/TV 2)


I går gratulerte Stoltenberg  50-års jubilant Lars Sponheim, og trakk frem at Sponheim i likhet med Aps partisekretær Martin Kolberg har egne fanklubber på nett.

Mens Facebook-gruppen "Sponheim for president", har 166 medlemmer, har gruppen "Lars Sponheim er en traurig pappskalle" bare 4 medlemmer., sa statsministeren som nesten virket litt snurt over at han ikke hadde noen egen fanklubb i dette nettsamfunnet, da er han nemlig ikke trendy nok (noe han trolig har fått vite av flere medarbeidere på statsministerens kontor som er medlemmer i nettsamfunnet). 

Vel, det er ikke helt sant. For "I love Jens PM of Norway" dukker i alle fall opp i dag når man søker etter Stoltenberg på den etter hvert så dagligdagse fjesboka. Klubben har akkurat nå to medlemmer.

De var der nesten alle sammen for å markere 50-årsdagen til Venstrelederen i går, både Jens Stoltenberg, Thorbjørn Jagland, Carl I. Hagen, Siv Jensen, Børge Brende, Magnhild Meltveit Kleppa, Inge Ryan, Dagfinn Høybråten og en lang rekke partifeller av jubilanten, deriblant også tidligere Stortingsrepresentant Halvdan Hegtun, som tross alderen fremdeles står på Venstres kommunevalgliste i Bærum.

Det vanket selvsagt gaver, den mest spesielle var stokken til Johan Sverdrup. Den ble overrakt av Odd Einar Dørum, som fortalte at han hadde fått stokken fra en slektning av Sverdrup for sju år siden. 

Venstremannen Sverdrup var stortingsrepresentant i 1881-84, statsminister i 1884-89 og blir regnet som den norske parlamentarismens far.  Dermed var det historisk sus og stort tidsspenn over markeringen av den nåværende Venstrehøvdingens første 50 år, fra Sverdrup til Facebook skiller det noen generasjoner.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5447222
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits