Bamses fødselsdag

Venstreleder Lars Sponheim fyller 50 år. Samme dag kan nikke til 5 blank på Kommunevalgbarometeret.

Lars Sponheim

Først denne uka fikk vi høre sannheten om Sponheims tur over fjellet i 1993, da han gikk Venstre tilbake i rikspolitikken. Turen har blitt stående som en idyllisk tur for Venstrelederen.

I Ål kommune holdt det på å gå galt da den fjellvante sauesankeren Sponheim var kommet helt ut av kurs og havnet i ulent terreng sammen med et par følgesvenner som ikke var veldig fjellvante. Partifellen Dagfinn Ystad avslørte historien i BT denne uka, for etter mye strev klarte han å få berget Sponheim og følge ned til bygda i tussmørket. 

Sponheim kom fram til Stortinget, og den rikspolitiske vandringen fortsatte med at den tidligere ordføreren i Ulvik herad (1987-91) i 1996 ble kronet til partileder. Siden har han vært omstridt, men beholdt makten i landets eldste parti.  For snart to år siden ledet han det sosialliberale partiet til sitt beste Stortingsvalg siden 1969, med en oppslutning på 5,9 prosent.

Han Sponheim som Venstrelederen ofte omtaler seg selv som skal imidlertid bare måles mot 3,8 som var Venstres oppslutning ved forrige kommunevalg. Partiet stiller denne gang lister i flere kommuner enn på mange år, og Venstrelederen som har sittet i to av de fire siste regjeringene har tro på makt i kommune-Norge.

I dag fyller Sponheim 50 og har invitert til en markering på Ekebergresturanten i Oslo. Det er langt fra sauefjøset hjemme i Ulvik, der han oppkaller både sauene og væren etter politiske motstandere. Så sent som 1. mai spøkte Sponheim med at han skulle holde tale for superbukken Jonas.   I dag står flere av dem som har fått dyr oppkalt etter seg i køen av gratulanter.

Etter Venstres landsmøte i Bergen tidligere i vår ble Sponheim intervjuet i Politisk kvarter på NRK P2. Her innledet reporteren et av spørsmålene med å fortelle at Venstre-lederen hadde vært «hjemme på gården i Ulvik denne uken og lammet sauene».

Hva synes du om Sponheim som partileder? Tror du han kan løfte Venstre til et bedre valg enn forrige gang, eller var Stortingsvalget i 2005 et blaff som ender med at Venstres oppslutning faller igjen? 

Kommentarer:

Postet av: ?
Viva Sponheim!
Den ærligste og mest menneskelige politikeren blant alle.
Med hedersmannen Odd Einar Dørum på laget, kan dette blir et eksepsjonelt bra valg.

La den sosialliberale fare bli et begrep.
23.mai.2007 @ 11:31
Postet av: Hans Kr.
Tro nok det finns personer i Venstre, som har mer karisma enn denne Sponheim.
Han har klart å markere seg, og sitt parti ved uttalelser som for mange ble oppfattet dirkete fornærmende.

Hans uttalelser om de flotte norske råvarene, og ikke minst hans utsagn om "Harry-turene" viser jo klart og tydlig at man ha å gjøre med en mann som synes det er OK å latterliggjøre sine mulige velgere.

I tillegg kommer da han sinnspill om begrensninger på 1 flytur i året til syden for nordmen.
Dette blir bare for dumt.

Hans utfall mot Thommesen foran hvert eneste landsmøte er også noe som mange ikke setter pris på, og er nok etter min mening en av årsakene til at partiet stort sett ligger og dupper rundt sperregrensen slik det gjør.

Sponheim burde etter min mening holde seg Hardanger, ordne med sine sauer, og la det norske folk få et mer ubekymret liv med dette.
23.mai.2007 @ 17:01 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Geir
Det som fortsatt ikke har kommet fram om den famøse gåturen over fjellet var at det var tanta til Ådne Sønderål som var lokalkjent guide på etappen fra Ustaoset til Ål - og som strengt tatt var ansvarlig for miséren. Men, nå vet dere det også...
23.mai.2007 @ 18:14
Postet av: Jan Erik
Møtte Bamsen i stad. Satt og drakk pils to steinkast nedover fortauet fra Løvebakken. Han altså. Ikke jeg. Unner ham det.
23.mai.2007 @ 19:23
Postet av: Kjell Magne
Hva ?? Har du aldri sauet lammene, Løset?
23.mai.2007 @ 19:25

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5446284
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits