Skattelette og velferd

Har du hørt det før? Men det het jo skattelette eller velferd i den forrige norske valgkampen. Nå er eller byttet ut med og - det er et krav fra den konservative formannen i Danmark, Bendt Bendtsen, som vil ha skattelettelser samtidig som regjeringen setter av penger til en kvalitetsreform i offentlig sektor.

Bendtsen hevder at skattelettelser og velferd henger sammen, og vil derfor ha lavere inntektsskatt samtidig som det gjennomføres en svært dyr reform av offentlig sektor.

Det konservative partiet (som er Høyres søsterparti) er lillesøster i koallisjonen med det danske Venstre (som er et borgerlig parti i Danmark). Om Bendtsen får det som han vil kommer langtidsbudsjettet i Danmark til å inneholde begge deler. Det inneholder en  fremskrivning av økonomien frem mot 2015 i Danmark, og kommer mot slutten av sommeren. Men det betyr at Dansk Folkeparti som sitter på vippen i Damark må støtte en slik reform.

Socialdemokratens finansordfører Morten Bødskov mener at velgerne i Danmark nå har et klart valg. Han sier skattelette eller velferd.

Den neste danske valgkampen blir kanskje en reprise på det vi opplevde i Norge høsten 2005, i alle fall slik partiene nå er i ferd med å possisjonere seg.

En ukjent faktor i dansk politikk er for tiden "Ny alliance", et nystartet parti som på kort tid har samlet stor oppslutning på meningsmålingene. Les en analyse av min kollega Peter Lautrup-Larsen i dansk tv 2 her. Partiet er stiftet av blant annet Naser Khader som har brutt ut av Folketingsgruppen til det Radikale Venstre (som er søsterpartiet til Venstre i Norge). Les mer om hva Ny alliance står for her.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5443172
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits