Skinner det nå?

Senterpartiets Magnhild Meltveit Kleppa er fornærmet på sin tidligere partner Dagfinn Høybråten i Kristelig Folkeparti. Bakgrunnen er at det er stilt spørsmål ved om det skinner av norsk eldreomsorg.

image73image74

Meltveit Kleppa etterlyser etiske retningslinjer i Krf for hva de kan tillate seg å si. Den ellers så sindige kvinnen fra Ryfylke som er parlamentarisk leder for Senterpartiet er opprøret over at KrF har tillatt seg å kritisere regjeringens innsats i eldreomsorgen. I tillegg kritiserte de at bare halvparten av norske skolebarn skal få et eple om dagen, når det innføres en frukt- og grøntordning fra høsten av.

I en kort melding sendt ut fra Senterpartiets informasjonsmedarbeider på Stortinget skryter Meltveit Kleppa over hva regjeringen så langt har gjort på to år, mens det i følge henne var langt verre under den forrige regjeringen, der KrF var med.

Det falt tydeligvis Senterpartiet tungt for brystet at KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen på TV 2Nyhetskananalen i går etterlyste en satsting på eldreomsorgen.

- Vi har jo fått løfte om at det skulle skinne av eldreomsorgen, det ser vi ikke noe spor av i dette reviderte budsjettet enda man har flere millioner til rådighet, sa Syversen i går. 

I følge Senterpartiets parlamentariske leder mottok hun i forrige stortingsperiode nærmest daglige meldinger fra kommuner som måtte kutte nattevakter og omsorgsstillinger, noe det nå i følge Sp er helt slutt på.

Det er tydelig at valgkampen er godt i gang, og at de gamle sentrumskameratene ikke ser ut til å frede hverandre. 

Vi er mange som husker hva statsminister Jens Stoltenberg sa på folkemøte i TV 2 i valgkampen i 2005. - Vi skal ikke gi en eneste krone i skattelette før det skinner av eldreomsorgen.

Mener du det skinner av eldreomsorgen i Norge, eller er det meste som før?

Kommentarer:

Postet av: lita
Snakker ofte med eldre som har helseproblemer, mange mener det gjør alt annet enn skinne av både helsestell og eldreomsorg, med lange ventetider i helsestellet, for eldre, og for lite av omsorg for dem som trenger dette.
Noen mener helsevesenet har det travelt med alt annet enn de eldre, så de føler seg ikke særlig verdsatt.
Mange er begynt å si at i eldreomsorgen er det bare CIHagen sitt system med penger fra Trygden som kan gi brukbare forhold, siden alt nå måles i penger. Uten dette systemet mener mange at de er maktesløse og uten verdi annet enn som en utgift.
17.mai.2007 @ 12:33

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5441170
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits