Moderne valgkamp

Det er stadig flere politikere som skriver blogg, og partiene tar i bruk nett i langt større grad foran høstens valgkamp.

image75

I Stortingsrestauranten satt en eldre kollega i dag og lurte på dette med Facebook.  - Nei, der er jeg ikke, sa hun. Alle er vel der, kom det kjapt fra andre siden av bordet. Fra en politiker. Som har vært med i gamet i mange år, og selv er ivrig og aktiv bruker av nettet.

Alle de politiske partiene har egne grupper på ulike internettsamfunn. De har kampanjer gående der, lager fanklubber og oppdaterer medlemmene om hendelser.

Stadig flere politikere skriver også blogg. Siste tilskudd er Høyres Stortingsrepresentant Peter Gitmark fra Vest-Agder. Fra før blogger hans partfelle Bent Høie fra Stavanger, SVs Heikki Holmås fra Oslo/Bergen og hans partifelle Åsa Elvik fra Nordland. I tillegg har Venstres Stortingsgruppe blogg.

En lang rekke lokalpolitikere, ungdomspolitikere og andre i det politiske miljøet har i lengre tid brukt blogg som virkemiddel for å nå ut med sitt budskap. En samling med lenker til politiske blogger som er ofte oppdatert og som  jeg setter av tid til å lese finner du til høyre på denne siden.

Arbeiderpartiet har kommet i gang med valgvideo på nett, her kan du også se ting politikere kanskje skulle ønske at de ikke hadde sagt, som foreksempel Kristin Halvorsens løfte om å gå av, dersom hun ikke innfrir løftet om full barnehagedekning i år.

www.2play.no kan også du laste opp din video. Nettet kommer til å spille en sentral rolle i høstens valgkamp. Vi har nok bare sett forsmaken på hva vi har i vente. Hvem tror du vinner valgkmapen på nett?

Kommentarer:

Postet av: Tonje
Aktivitet på nett er veldig viktig for å lykkes i en valgkamp, men... Det kan faktisk bli for mye også, fordi det er begrenset hvor mye informasjon velgerne har tid til og er mottakelig for å motta. Det er også begrenset hvor mange nettfora vi lokalpolitikere kan være aktive på. Og den vesentligste faktoren for å lykkes med nettsider er at sidene er oppdatert. Jeg tror det partiet som klarer å finne balansegangen mellom det å være tilgjengelig på de viktiste nettsteder og det å være oppdatert med sakene som betyr noe for folk, de vinner valgkampen på nett. Men om de vinner valget også, det er jo ikke sikkert . Valgkamp er litt mer enn http://www

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5440924
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits