Moms på stripping

Det er ikke særlig mye penger å hente inn, men regjeringen gjør det likevel. Finansminister Kristin Halvorsen smilte litt beklemt da hun ble spurt om moms på inngangsbilletter til striptease i dag.

image72

Borgarting lagmannsrett kom frem til at inngangsbilletter til stripteaseforestillinger kan selges uten moms, i en sak staten anla mot Den Blue Engel, fordi det ble omfattet av det såkalte kulturunntaket i merverdiavgiftsloven.

Regjeringen mislikte sterkt at den tapte i retten, og sørger derfor for å endre loven, slik at tradisjonelle strippeshow på strippeklubb og andre forestillinger med samme innhold, for eksempel Chipandales show skal være momspliktige. Imidlertid er vil ikke uttrykket "Striptease" omfatte teaterstykker eller lignende som inneholder nakensener som ledd i en historieforestilling. 

Forslaget blir fremhevet som en av nyhetene i det såkalte presseheftet til Finansdepartementet om revidert nasjonalbudsjett. Et budsjett hvor regjeringen forøvrig mener at under halvparten av norske skolebarn skal få frukt eller grønnsaker, der de kutter i tiltak for Co2-håndtering og lar være å oppfylle egne løfter om å ta igjen etterslep på investeringer til vei og jernbane.

Internt i regjeringspartiene er det ikke bare fryd og gammen. Bloggene til Stian Oen og Morten Drægni (begge SVere i Oslo) gjenspeiler nok det mange på grasrota i det partiet mener, selv om finansminister Halvorsen fremstår som tante Skrue i større grad enn mange forgjengere gjennom å holde den såkalte handlingsregelen for bruk av avkstningen av oljefondet.

Nå er kanskje ikke budsjettrevisjonen så stram som Halvorsen ønsket å gi uttrykk fpr. Regjeringen får pepper av opposisjonen for å ha laget en budsjettrevisjon som øker presset på renta, selv om finansministeren mener de fleste tåler betydelig høyere rente. 

Men det er et forslag som skiller seg ganske mye ut fra de andre, nemlig forslaget om moms på inngangsbilletter til strippeshow. Ikke det at det verdens største sak, men fordi den kommer som følge av at staten tapte en rettssak.
Kanskje kunne jeg gitt dette blogginnlegget tittelen: "Når loven ikke passer oss, gjør vi som vi vil".

Mener du det er rett av staten å endre en lov, fordi de ikke likte å tape en rettssak i lagmannsretten?  

Kommentarer:

Postet av: Christian
I utgangspunktet er vel ikke dette noen stor sak for de fleste, men prinsippielt er det _horribelt_ at regjeringen tyr til slike virkemidler fordi de taper i retten! Maktmisbruk...igjen.
16.mai.2007 @ 07:53
Postet av: ?
Stripping er jo kunst (dansing o.l) hadde blitt litt vel kjedelig hvis de bare hadde stått rett opp og ned og kledd av seg...

Hadde du fått knulla dama etterpå, kunne man ha kalt det kommersiellt ettersom strippinga da var reklame for varen.

Men er vel ganske typisk i slike diktatoriske land at staten gjør som de vil uten å lytte til folket?
16.mai.2007 @ 13:46
Postet av: TOM
Nei, Fri oss fra disse lekepolitikerne. Det er en ting at de har flertall, men de burde ærlig talt finne bedre saker å bruke bestemmelsesretten på.
Det virker som det foregår en konkurranse i regjeringen om hvem som kan lansere flest kontroversielle saker..

OM TO ÅR ER VI HELDIGVIS KVITT DEM !!!!!!!!!!!!!!!!!
19.mai.2007 @ 19:56
Postet av: Eivind
Jeg skjønner ikke helt problemstillingen? Er det et problem at et politisk flertall endrer en lov de er uenig i? Hvis Kristin Halvorsen mener at det bør være moms på stripping, er hun vel i sin fulle rett til å støtte et lovforslag som går ut på det? Uavhengig av hva loven sa før den evt. ble endret? At en domstol (selvsagt) har avsagt en dom i tråd med den gamle loven, forandrer vel ikke på at det er Stortinget som vedtar lover i dette landet?
24.mai.2007 @ 23:18

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5440468
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits