Pupulære Siv

Siv Jensen har vær sjef i Fremskrittspartiet i et år. Rett nok tapte hun kampen om å endre formann til leder, men hun står nå like sterkt som forgjengeren Carl I. Hagen i følge en fersk måling TNS Gallup har laget for TV 2.

Siv Jensen

Det var mange som trodde at Fremskrittspartiet ville slite med oppslutningen da de byttet frontfigur for et år siden. Målingene har ikke vist noen stor nedgang i antall velgere, og Siv Jensen appelerer i større grad til unge og særlig kvinner enn Carl I. Hagen som stod sterkere blant mannlige velgere.

I dag startet hun sin første landsmøtetale med å takke Martin Kolberg. - Martin Kolberg, du fortjener en stor takk, sa Jensen. Hun avsluttet talen på samme måten, og viste til at Arbeiderpartiet har styrt landet i 53 av de 72 årene som har gått siden 1935, og spurte hvorfor man skal tro på et parti som har hatt så mye makt, men fortsatt mener det er store mangler i samfunnet.

Jeg har tidligere på bloggen skrevet innlegg om venstresidens forsøk på å knekke Frp-koden. På bannere langs landsmøtesalen heter det Frp-koden = sunn fornuft.  Ikke det at jeg tror mange på venstresiden vil være enige i Frps egen kodeknekking, men den har utvilsomt gitt Siv Jensen mange av poengene til landsmøtetalen.

For her ble det harselert med venstresiden, og det samfunnet de i følge Frp egentlig ønsker seg. Telemonopol, Nrk-monopol, Vinmonopol, ja hva med matmonopol og klesmonpol?, spurte Jensen til applaus fra delegatene. Mens hun snakket varmt om valgfrihet også i omsorgssektoren.

Siv Jensen appelerer i støre grad til unge, og særlig kvinner, mens eldre menn ser ut til å ha likt Carl I Hagen bedre. Hva mener du skiller de to Frp-toppene?

Hva mener du om de sakene Frp har valgt å profilere seg på foran landsmøtet? Tror du Siv Jensen vinner nye velgere som Carl I. Hagen ikke nådde fram til?

Kommentarer:

Postet av: T ANDERSEN
Jeg mener at FRP bør kjøre knallhardt på en av de mest usosiale avgiftene de rødgrønne er i ferd med å innføre. nemlig eiendomsskatt.

Her sitter altså pensjonister som har jobbet og slitt et helt liv med å betale ned gjelden sin med penger som allerede er beskattet opp og ned.
De fleste av dem får utbetalt en relativt beskjeden pensjon og har nok med å få endene til å møtes, så skal de altså bli påført en skatt som i verste fall kan drive dem fra hus og hjem.

ER DET BARE MEG SOM HAR MISFORSTÅTT, ELLER ER DET DETTE SOM KALLES SOSIALDEMOKRATI ???
11.mai.2007 @ 22:09
Postet av: Nils
Så lenge Siv har mikrofonstativer som Nettavisen og TV2, vil hun få lite motbør for å spy ut sin edder og galle. Men tar jeg ikke helt feil er Frp nå på en betydelig nedtur. Har ikke Nettavisen lagt merke til det, eller får de ikke lov til å oppdage det av sin redaktør? Jeg bare spør
11.mai.2007 @ 22:25
Postet av: F. Iversen
Eldresaken er helt klart en meget viktig sak, de eldre hører tradisjonelt til en gruppe som skjelden hever røsten for å kreve sin rett. Jeg tror dette er i ferd med å snu, her i Harstad har pensjonistforeninga vært meget aktivt ut i media og stilt krav til de politiske parti om hvorvidt utbygging av sykehjem er en topp prioritert oppgave. Man må aldri som politiker undervurdere den erfaring og kompetanse slike foreninger besitter, derfor er det viktig og lytte nøye når de eldre kommer med "råd".
Siv Jensen er en glimrende motivator og en velgermagnet blant unge/litt eldre kvinner, det FrP savner pr i dag er en Alvheim - en som lytter og i kraft av sitt omdømme KAN løfte pekefingeren og være harmdirrende - uten å være usaklig.
Men vi må ikke glemme at dette er et lokalvalg, og at det rundt om i dette langstrakte landet finnes mange ildsjeler og politik dyktige mennesker. Deres problem er at de skjelden slipper til i media med sine saker uten å sette ting på spissen, og da med fare for å ikke bli tatt seriøst.
Her i Harstad har vi et dyktig politisk talent Hanne CS Iversen som på FrPs landsmøte i dag gjorde stort intrykk med sin tale om Nordområdesatsning , men det er heller tvilsomt om dette blir nevnt i lokalavisene her oppe - de har jo utpekt en tidligere journalistkollega som "sin" ordførerkandidat.
Vi får håpe at de saker som er viktige "for folk flest" får gjennomslag i denne valgkampen, og at vi om 4 år har full sykehjemsdekning i alle kommuner- og at de eldre får den alderdommen de fortjener.
Et sitat til slutt : Du skal hedre din far og din mor. - Og finnes det en bedre måte å hedre sine foreldre på, enn å gi Dem en trygg og god alderdom?
11.mai.2007 @ 22:45 URL: http://harstadfrp.no
Postet av: Juan Friolento
Jeg er absolutt IKKE Frp-tilhenger eller -velger, men jeg mener helt klart at Siv Jensen er mange hakk bedre en Carl Ivar som politiker. Dyktige politikere hever det politiske nivået, uansett hvilket parti de representerer.
Det er som i fotball, når et middelmådig lag møter et topp-lag, presterer de middelmådige mere og blir bedre.

Siv presser de rød-grønne til å bli enda bedre, og takk for det!
12.mai.2007 @ 00:12
Postet av: jakob
Eg kan ikkje med beste evne skjøe at det er nokon som finn på å samenlikne Carl I og Siv. Ein må hugse at Carl I bygde opp eit parti i ei tid då solidaritet/likskap stod svært sterkt i den norske folkesjela. Dette i motsetjing til i dag då alle set seg sjølv i sentrum. Carl I måtte kvar enda dag stå i mot eggkastarar og andre ekstreme frå venstre sida.
Siv kan berre sjå på fyrste sida i VG for å setje dagsorden. Har det vore voldtekt skrik ho meir peng til politiet, har det vore bilulukke skrik ho opp om meir peng til vegar. Sjølv om vi veit at det ikke er vegen det er noko gale med når det skjer ei ulukke eller at det er mangel på politi som gjer at det skjer voldtekter (at dei ikkje blir etterforska er ein annan sak. Endringa er at no blir bodskapen teke mot med opne armar og halleluja kor medan Carl I, han vart møtt med egg.

Men, eg håpar Siv kjem til makta for alle har godt av å prøve seg. Enten blir det magaplask som SV, ellers så fungerer det i praksis (?). Det enkle er ofte det beste heiter det vist.
12.mai.2007 @ 11:04

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5437094
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits