Drømmen om et kjede

Er det egentlig noen vanskelig kode som de andre partiene må knekke, eller er det langt enklere enn det? Jeg sitter i Trondheim og forbreder meg til å reise til Fremskrittspartiets landsmøte på Hell i Stjørdal.
Siv Jensen griller

Reiselektyre er boka Frp-koden, på bordet foran meg står en kaffekopp, og en partiprofil for Fremskrittspartiet, som jeg har fått TNS Gallup til å lage. Den forteller meg hvem som stemmer på Norges mest utskjelte parti.
 
Mange politiske motstandere har forsøkt å knekke den såkalte Frp-koden. Fremst i korstoget har Arbeiderpartiets mektige partisekretær Martin Kolberg stått. Han er fast bestemt på å knekke koden, og kle av grilldresspartiet. I dokumentarserien statsministeren som ble vist på TV 2 tidligere i år fikk vi jo vite at han mislikte svært sterkt at hans egen postmann stemte Fremskrittspartiet.

SVs tidligere partisekretær, nå nestleder og Jens Stoltenbergs venstre hånd, Bård Vegar Solhjell, følger opp med en kronikk i Dagsavisen, hvor han vil diskutere Frps politikk. 
 
Men slett ikke alle på venstresiden er enige i at de bør diskutere Frp. Solhjells partifelle Morten Drægni, mener det er et blindspor for venstresida å fyre løs mot Frps velgere for å fortelle dem at de egentlig ikke er smarte nok til å se forbi Siv Jensens retorikk.

Heller ikke hans partifelle Stian Oen virker helt enig i de knallharde angrepene på Frp.

Dagens Adresseavis ble lest før frokost her i Midt-Norges hovedstad. Der står det om Frps drøm ved valget, i en rekke kommuner i Trøndelag håper de å kapre ordførere etter valget.    I nabofylket Møre og Romsdal har de seks. 

Nå står Trøndelag for tur, Frp har som mål å kapre i alle fall sin første ordfører her i fylket, størst sjanse har de i følge avisa her i byen på Hitra eller Frøya, men også mange andre ordførerkjeder drømmes det om blant Frps menn. For partiet har en klar overvekt av mannlige listetopper.

Det er også fremdeles en overvekt av menn som stemmer Frp. 30,8 prosent av menn og 22,7 prosent av kvinner vil i følge de 12 siste Stortingsbarometrene til TNS Gallup ha stemt på Frp. Partiet har dobbelt så mange velgere blant dem som bare har grunnskole, som de har blant velgere med høyere utdanning. Ikke noe annet parti har så trofaste velgere som Fremskrittspartiet.

På dette landsmøtet skal de overbevise hverandre om at de klare for makt og innflytelse i langt flere enn de 13 kommunene de har ordføreren i dag. Frp søker eierskap til ordførerkjeder over hele landet.

Hva mener du? Er Fremskrittspartiet best egnet til å styre den kommunen du bor i? Hva tror du Frp vil gjøre annerledes enn de andre partiene, dersom de får styre kommunen din etter valget?

Kommentarer:

Postet av: Tom Staahle
Undertegnede er formann i Ullensaker FrP og nestleder i Akershus FrP. Ullensaker kommune er en av de 13 FrP styrte kommunene som Løset referer til.

Som en av vekstkommunene i Norge har Ullensaker de senere år hatt en formidabel utvikling og vekst. De siste fire årene har Fremskrittspartiet hatt hånda på rattet og jeg vil våge den påstand at Fremskrittspartiet er best egnet til å styre også i neste fireårs periode.

Som eksempel kan vi vise til:
- kommunen går med overskudd
- kommunen er ute av robekk listen
- 81. 6 % barnehagedekning. Bedre enn landsgjennomsnittet
- drøyt 14 elever pr lærerårsverk. Altså en vedig bra lærertetthet
- Alle skoler er nyrenovert. Nye skoler er under bygging.
- Fire topp moderne sykehjem

Et politisk regnskap for denne perioden som viser at de 31 punktene vi gikk til valg på er gjennomført.

Fremskrittspartiet har i våre 13 ordførerkommuner landet rundt vist en styringsevne. Håpet er at også flere kommuner vil merke dette etter valget i september.
10.mai.2007 @ 12:43 URL: http://www.ullensaker.frp.no
Postet av: Snorre Wikstrøm
Fint det Tom

Hvor mye mer penger har Ullensaker kommune fått med de to siste års statsbudsjett i forhold til de budsjettene FrP og Bondevik ga kommunen?
10.mai.2007 @ 22:31
Postet av: Nils
Det virker som om selvtilfredse Frp-ordførere tar sin politikk til inntekt for at de har overskudd på kommuneregnskapene. At det er den rødgrønne regjeringen som har æren ved sin formidable økning i overføringene til kommunene, forbigås med den største stillhet. Men folk kan vel ikke være så lette å lure?
Det tror og håper ihvertfall ikke jeg.
10.mai.2007 @ 23:10
Postet av: Tonje
Jeg tror ikke at slik selvtilfredshet som Frp gir uttrykk for i blogginnlegget her, er et godt utgangspunkt for å lykkes. For meg er ideologi og menneskesyn like viktig som konkrete saker, og da er det ikke mulig å heie på Frp. Dessuten har ikke Frp klart å stille liste i min kommune. Men det er bra med et mangfold av partier, også Frp og Rødt.
Postet av: Kommunearbeidar
Kommunepolitikarar kan ikkje ta æra for noko som helst. Det er administrasjonen som skal ha æra. Avgjerande for om det går bra i ein kommune er om administrasjonen er god.
11.mai.2007 @ 13:29
Postet av: Morten
Politikere fra Frp skryter vel ikke noe mer enn politikere fra de andre partiene?
11.mai.2007 @ 16:13 URL: http://dragni.no
Postet av: Tom
Dette handler ikke om selvtilfredshet, men om en folkeopplysning. Som politikere er vi satt til å forvalte og gjennomføre en politikk. Det hevdes at FrP ikke evner å styre. Jeg opplyser bare at det faktisk er feil.

Når det gjelder den økonomiske siden er det vikitg å påpeke at Ullensaker er en kommune som faktisk har fått en dårligere kommuneøkonomi som følge av den rødgrønne regjeringen. Som vekstkommune kommer vi særdeles dårlig ut med denrødgrønne regjeringens politikk. Dette til informasjon.
11.mai.2007 @ 16:59

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5435628
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits