Staurberaren

- En katalog for traktorer fra Felleskjøpet, var det første som slo professor Trond Nordby da han så omslaget på boka "Staurberaren".
 
Uttalelsen kom Nordby med da han kommenterte valget av bilde og farger på omslaget til boka av Harald Berntsen, som ble utgitt av Aschehoug forlag i dag.  

Borten som var født i 1913 ble statsminister i 1965 i en regjering bestående av de fire borgerlige partiene som gjorde slutt på Arbeiderpartiets hegemoni etter krigen.  En krevende possisjon som ble umulig etterhvert som spørsmålet om norsk medlemskap i EEC presset seg på.

I boka beskriver historikeren Harald Berntsen det store prosjektet til Per Borten som var å gjenreise det gamle Venstre ved samling i sentrum av politikken. Endringen av navn fra Bondepartiet til Senterpartiet var et ledd i denne strategien, sa Berntsen da han presenterte boka i formiddag.  

Berntsen ga blant annet Borten æren for offentlighetsloven, som er det bærende prinsipp for pressen og alle andres mulighet til å kikke myndighetene i kortene. - Loven ble kjempet frem av Borten, og godkjent før valget i 1969, sa Berntsen under bokpresentasjonen.

Professor i statsvitenskap Trond Nordby mente imidlertid at flere måtte dele æren for denne loven, som henger sammen med forvaltningsloven og loven om Sivilombudsmann for Stortinget. 

Nordby la også til at det han husket best ved Per Borten var hans utstråling og ro. - Måten Borten tok av og på seg brillene under EF-kampen var med å sikre nei-sida seieren, hevdet Nordby under bokpresentasjonen.

Jeg har så langt bare fått bladd i boka, som er en av en lang rekke biografier som har kommet ut i det siste. Det skrives mye godt om tidligere politikere. Jeg gleder meg til å få tid til å lese de rundt 650 sidene om den tidligere statsministeren fra gården Borten Nedre, Frammigard på Ler i Flå, tre mil sør for Trondheim.   

Kommentarer:

Postet av: Hukdra
Er det noen av dere som har tenkt tanken på å få Blizmiljøet
i vippeposisjon i Oslo ??
Ikke det ?.
Det burde dere kanskje gjøre, siden det er en mulighet for at partiet Rødt kan komme i denne posisjonen, og det partiet består sett av sympatisører og aktive innen Blitzmiljøet.
4 år er lang tid, hvis Blitz kommer i vippeposisjon, kan det ta årevis før hovedstaden er på "bena" igjen.
Til dere som synes at det forsåvidt er greit med en "opposisjon" til det etablerte, så bør dere la det være nettop det - nemlig en opposisjon.
Dere hadde nok ikke opprettholdt begeistringen i samme grad ,om Blitzmiljøet blir de som er tungen på vektskålen i enhver sak som angår Norges hovedstad.
TENK OVER DET !
10.mai.2007 @ 09:29

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5433266
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits