Høyres nye klær

Erna Solberg har fått nye klær. Noen av de unge politikerne i Høyre ivaretar bunadstradisjonen, og Høyrelederen lover å spandere badebukse på ordførerkandidaten i Oslo, Fabian Stang.

image62

Høyres landsmøte går mot slutten. På landsmøtefesten ble det i år som i fjor servert  buffet med et par glass vin til maten. - Takk for valgfriheten. Takk for at jeg fikk velge akkurat det jeg ønsket å spise, sa ordførerkandidaten i Skedsmo da hun takket for maten.

Valgfrihet virker som et magisk ord på en Høyrepolitiker, nesten som en trylleformel som skal bringe partiet til makt i flere kommuner. På dette landsmøtet har Høyre blitt litt nye, litt grønnere og litt mer menneskelige, som en av delgatene sa det etter at middagen var slutt i går kveld. Men i det store og hele er Høyre ganske gjenkjennelige, det er stort sett de samme sakene de skal drive valgkamp på nå, som de har gjort.

En ting vil imidlertid forandre seg. Etter at Erna Solberg lovet å forære en badebukse til ordførerkandidat i Oslo, Fabian Stang, slipper han å bade naken, som han gjorde i fjor under Stein Erik Hagens bursdag da han stupte kliss naken fra trebrygga for å fire flagget på snekka si før klokken 21.

Det er ingen tvil om at det handler om å fave bredest mulig for partiene. Ingen skal havne utenfor. Mens det hos Arbeiderpartiet heter "Alle skal med", heter det "Muligheter for alle" i Høyre.

Men forrige Stortingsvalg endte med katastrofe for Høyre. Erna Solbergs første valg som partileder ga det dårligste resultatet i partiets historie. Derfor har hun satt seg et klart mål, Høyre skal gjøre det minst like bra som forrige kommunevalg. Det ble 18,1, selv om hun nekter å si tallet. Men merk deg Erna Solbergs 36,9 - 18,1er tallet hun må tangere valgnatta for å ha gjort jobben partiet forventer og krever av henne.

For å klare det må Erna Solberg ha hjelp fra lokalpolitikerne sine over hele landet. Og hun trenger ungdommen i partiet. Unge Høyres leder er en av dem som ivaretar bunadstradisjonene i partiet, og samtidig blogger.

Det skal forresten bli spennende å se i hvor stor grad politikere vil  bruke blogg som kommunikasjonskanal frem mot høstens valg. Jeg har blogget i noen måneder og det kommer stadig flere velskrevne blogger fra det politiske miljø. Jeg forsøker å samle lenker til de beste av dem i spalten til høyre, ser du noen som mangler så tips meg gjerne.

Men tilbake til Høyre. Det trengs mer enn enn bunad, nye klær og badeukse til ordførerkandidaten Oslo Fabian Stang. Det spørs bare om det Høyre har nok å tilby velgerne. Hva tror du? Klarer Høyre å reise seg etter katastrofevalget i 2005? 

Kommentarer:

Postet av: Elizabeth
Nei, ikke etter den fantastiske uttalelsen "Trygge lokalsamfunn" som de vedtok... Nå kommer Høyre til å slite i valgkampen... Jaja... det skal bli moro for oss andre å drive valgkamp..
06.mai.2007 @ 12:50
Postet av: Nils
Jeg takker meg til Ap sitt slagord: "Alle skal med" som dessverre høres ut som "Alle skal NED" når man roper det! Men flott at de innrømmer sammenhengen vi har sett i alle år.
06.mai.2007 @ 15:02

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5431645
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits