- Fare, fare

Høyre kjemper for å beholde makta i mange av de største kommunene og advarer mot følgene av maktskifte.

Mens opposisjonsleder Rune Gerhardsen brukte 1. mai til å hamre løs på alt som er galt i hovedstaden, brukte byrådsleder Erling Lae sin tale på Høyres landsmøte til å fortelle om alt som er bra i hovedstaden. Og Lae var kraftig irritert over at de rødgrønne forsøker å ta æren for det som går bra i Oslo.

Høstens valgkamp kommer for Høyres del i stor grad til å foregå i de store byene. I byer som Oslo, Drammen, Stavanger og Bergen skal de ikke bare skryte av det de har fått til, men også fortelle hva som står på spill dersom de ikke år folkets tillit i fire nye år.

Hoyrebrosjyre1Dette fikk meg til å tenke bakover i historien. På et antikvariat fant jeg for noen år siden en samling av gamle valgbrosjyrer, deriblant noen som Høyre laget i årene før andre verdenskrig. 

Her var det også viktig for Høyre å fortelle hva som stod på spill, dersom Arbeiderpartiet kom til makten, i landet.  "Skal Arbeiderpartiet ta ditt levebrød?" het det i brosjyremateriellet fra Høyres Hus den gangen.

Høyre gikk også den gangen til valg på ønsket om lavere skatt. Lavere skatt for alle", het det på 30-tallet. Det er et budskap vi har hørt fra partiet også i de senere valgkampene. 

I fjor skulle partiet rett nok snakke litt mindre om penger og litt mer om mennesker. Nå er skatt viktig igjen for Høyre, det står nemlig et skatteslag i mange kommuner. Høyre går til valg på kamp mot hytteskatt. Striden står om en rekke kommuner med mange fritidsboliger skal innføre eiendomsskatt for hele kommunen, og dermed også vil kunne hente inn eiendomsskatt fra hytteeiere.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5430907
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits