Sikker på seier

I will survive sang Jens Pikenes, før han gikk ned på kne og fremførte min største kjærlighet, den ga jeg bort til deg, det fantes bare Erna for meg. Dermed var tonen satt for Høyres landsmøte i Oslo.

image59

Pikenes (i Kjetil Rolnes skikkelse) og Penthouse playboys satt stemningen og omtalte Solberg som "The leading lady in blue", før Høyrelederen entret talerstolen med sin timeslange tale. Kanskje var hun inspirert av underholdningen for Solberg hadde fått en god magefølelse, eller mavefølelse som det heter i de fleste Høyrekretser, og startet talen med å si: - Kjære venner. Jeg tror at vi kommer til å vinne dette valget.

Selv om Høyre har slitt med velgertrekket, hevdet Solberg at hun leder et optimistsk parti, og varslet at hun ber partifellene stå i spissen for en blågrønn klimarevolusjon. Hun listet opp flere tiltak som Høyres kommunepolitikere skal sørge for å gjennomføre i sin kommune.

Høyre vil ha muligheter for alle, men det betyr ikke at alle skal med, sa Solberg som harselerte over Arbeiderpartiets slagord for valgkampen. Alle SKAL med (enten de vil eller ikke). Og Aps partisekretær Martin Kolberg fikk passet påskrevet. - Kolberg har avslørt hva Arbeiderpartiets fellesskapsløsninger betyr. Det betyr at Ap og LO har blitt enige om en løsning i felleskap, sa Høyrelederen til kraftig applaus fra partifellene.

Høyre holder det vi lover, var en annen påstand fra Erna Solberg. Hun hevdet at hun ikke vil være med å love velgerne noe partiet ikke kan holde. Som eksempel nevnte hun SVs gavepakke til skolebarn i 2005-valgkampen:  

- Det stod varm lunch på pakken, men nederst lå det en kald gulrot og en giro til foreldrene, sa Høyrelederen.

Og SV-styre vil Høyre helst ikke ha noe av. Høyrestyrte kommuner skal bli Djupedalfrie soner. I følge Solberg er skolen for viktig til at Øystein Djupedal skal få styre den, derfor mener Solberg at Høyre må tilbake i regjering i 2009. Og i følge ungdommen i Høyre blir dette et landsmøte med liv.

Hva tror du om Høyres sjanser til å gjenerobre regjeringsmakt i 2009? Og blir Erna Solberg statsminister, dersom den rødgrønne regjeringen ikke beholder flertallet etter neste valg?

Kommentarer:

Postet av: Eirik
Det avgjørende for om et ikke-sosialistisk flertall etter valget i 2009 gir en ikke-sosialistisk regjering er ikke Høyre. Svaret ligger i om KrF, Venstre og FrP kommer tilstrekkelig nær hverandre. Samarbeidsviljen er foreløpig fraværende hos Lars Sponheim og Dagfinn Høybråten. Det gjenstår å se om det etter kommunevalget kommer en annen tone.
04.mai.2007 @ 17:49
Postet av: A
Så lenge (fj)Erna er leder i høyre, vil dette partiet ikke komme seg noe sted. Jeg tipper de ender på mellom 13,5 og 14,9. Erna er og blir en fjern person, en som folk ikke stoler på og heller ikke kjenner seg igjen i. Hun er en stor politiker, men absolutt ingen STOR politiker, og hun har antakeligvis skutt seg selv i foten ved å sette 18,1 som mål. Vi minnes 36,9 som endte opp med at Jagland sin politiske karriere døde, og som innledet den verste perioden for AP siden 80-tallet.

Nei, sjansene til høyre ligger i å fjerne lederkabalen, med unntak av Foss, og instille Brende, om ikke annet enn fordi han er veldig flink til å terge Giske såpass at han nærmest flyr i flint. Samtidig må man også få vekk broilerstempelet som høyre har, gjerne ved å ofre Røe Isaksen til partigudene, kanskje det hjelper på imaget utad også.

Ingen i høyre i dag har de nødvendige kvalifikasjoner til å lede partiet til en ny storhetstid, det eneste de kan håpe på er å komme seg opp mot en "normal" på rundt 15-16%. Jeg har stemt høyre ved de siste valgene, men jeg vil heller oppfordre høyrevelgere å ikke stemme i det hele tatt fremfor å stemme på et høyre som ikke evner å gjøre noe utav seg inntil lederen har blitt shinet opp. Det heter gjerne Ship up and Shape up, første er unnagjort, siste er langt fra påbegynt.

Jeg ser frem til valgnederlaget er et faktum og Erna ofres. Først da kan høyre igjen bli Høyre.
04.mai.2007 @ 21:45
Postet av: Bent Høie
Erna er i dag den eneste partilederen på borgerlig side som har den nødvendige styrken og erfaringen til å kunne lede en regjering. Jeg er helt uenig med A. Erna siden valget i 2005 motbevist det som A hevder. Hun har ledet partiet fra nederlag til optimisme og økt oppslutning. Ikke minst skyldes dette at hun har engasjert hele partiet i å fornye partiets politikk.
Eirik har rett i at den største utfordringen for å få til en ikke sosialistisk regjering etter valget i 2009 er knyttet til at Fremskrittspartiet ikke har løftet en finger for å få til en bedre forhold til Venstre og Kristelig Folkeparti. Høyre har vedtatt at vi ønsker et samarbeid med alle de ikke sosialistiske partiene og samarbeider godt i Stortinget med alle de 3
ikke sosialistiske partiene.
Derfor er et sterkt Høyre både ved valget i 2007 og 2009 det som i dag vil være det viktigste bidraget til å få regjeringskifte i 2009.
05.mai.2007 @ 12:13 URL: http://www.vgb.no/20413/

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5430247
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits