Nye Erna

18,1. Merk deg tallet. Det er målet for fiasko eller suksess for Høyreleder Erna Solberg. Rett nok sier hun ikke tallet selv, men Høyrelederen har som mål å gjøre et minst like godt kommunevalg som i 2003.

Erna Solberg

I går brukte en av hovedstadsavisene to sider på å fortelle oss at Erna Solberg har blitt ny. Øyeoperasjon, debattdrilling, ny hårsveis og røykestopp skal bidra til å løfte Høyrelederen over 18 prosent, slo avisen fast.

Erna Solberg er 46 år. Hun ble valgt til leder av Høyre for tre år siden, etter at Høyre med 18,1 prosent hadde gjort sitt dårligste kommunevalg siden 1971 da de fikk 17,9 prosent. Så kom Stortingsvalget i 2005. Erna Solbergs første styrkeprøve.  Stortingsvalget i 2005. Det endte med 14,1 - tidenes dårligste valg for Høyre. Det er derfor Erna Solberg må gjenreise partiet nå, om ikke kommer det garantert krav om lederskifte i Høyre.

Før jul kom fru-Frp Eli Hagen med bok. Der ble Erna Solberg omtalt som en "usjarmerende, ufiks, dårlig kledd grå mus".  Ektemannen Sindre Finnes rykket ut i TV 2 og sa at dette var en belastning for familien.  Nå er det neppe Eli Hagens karakteristikker som har fått Erna Solberg til å bli ny med VG. I ren ukebladstil skriver avisen at Høyrelederen har kjøpt nye klær, i farger hun ikke trodde hun kledde.

Nå er det ikke første gang Erna Solberg skal bli ny. Foran landsmøtet for et år siden ble hun ny med TV 2. Jern-Erna skulle bli Myke-Erna.  - Vi har rett og slett snakket for mye om milliarder, og for lite om mennesker. Og der er det vi er nødt til å være flinkere i måten vi kommuniserer, og det er der jeg er nødt til å bli flinkere, sa hun i mai i fjor.

Men det spørs om det er "nye Erna" som kan gjenreise Høyre. Flere ganger har Høyrelederen sagt at vi står foran et lokalvalg hvor det er partiets lokale kandidater som skal vinne valget. Likevel legger hun hodet på blokka når hun sier at partiet skal gjøre et minst like godt kommunevalg som sist, altså 18,1prosent.

Nå viser det siste av de fire kommunevalgbarometrene TNS Gallup så langt i år har laget i samarbeid med Kommunal Rapport og TV 2 at Høyre ligger over 18,1-streken, i april fikk partiet 18,6. Årets tre første kommunemålinger viser at Høyre ligger bak partilederens målsetning. Det gjenstår fire måneder til valget.

Tror du Erna Solberg vil klare å løfte Høyre tilbake til 18,1 prosent? Tror du Høyrelederens nye stil vil hjelpe til å løfte partiet? Har Høyre en politikk tilpasset ditt ønske eller er Høyre i ferd med å gå ut på dato? 

Kommentarer:

Postet av: Tobben
Høyre står sterkt lokalt, blant annet i Bergen, Oslo og Stavanger - og Trondheim, Molde, Kristiansand...og småkommuner langs kysten. Høyre kan gjøre et overraskende bra valg.
04.mai.2007 @ 16:47

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5429903
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits