- Disneypartiet?

- Vi har laget en slags Disney-variant av Arbeiderpartiet. Slik startet presentasjonen av den så langt siste boka om Fremskrittspartiet i formiddag. Boka er i paperback og henvender seg i følge forlaget til folk flest og gir mer for pengene.

Frp-b?

Det er nesten ikke grenser for hvor mange bøker det har kommet om Fremskrittspartiet. Magnus Marsdal har forsøkt å knekke Frp-koden. Den tidligere RV-politikeren og Klassekampen-journalisten ar besøkt helt vanlige velgere på Kløfta. Han har også bidratt med et kapittel i den ferskeste boka om Frp, som heter Folkepartiet. Det er heller ikke lenge siden Ny Tid-redaktør Martine Aurdal kom med portrettbok om Siv Jensen og Eli Hagen lanserte sin bok Gift med Carl.

I dag hevdet Marsdal at venstresiden abonnerer på en elitistisk blå politikk. Han er av den klare oppfatning at det er vestresidens feil og avstand til folket, som har gitt som for Fremskrittspartiets vekst i Norge.

Bernt Bull er mangeårig politiker for Ap i Oslo bystyre. I sitt arbeid med samferdselssaker har han fått høre at det bare er Frp som henvender seg til rutebilnæringen for å få innspill når de skal lage partiprogram.

Marte Nilsen er leder i Attack, og mener Carl I. og Siv mest av alt minner om et Fox News-show, som i venstresidens terminologi er ensidig propaganda. Hun mener det bør møtes med å hamre løs på partiets politikk.

Det er stadig flere på venstresiden som skriver om egne problemer gjennom å beskrive Frps vekst. Kanskje svarte en av forfatterne, den tidligere RV'eren Magnus Marsdal på det selv da han i dag spurte om hvorfor ikke finansminister Kristin Halvorsen fjerner noen "dusteavgifter" som for eksempel omregistreringsavgiften på biler og erstatter den med for eksempel en omsetningsavgift for aksjer på Oslo Børs.

Andre på venstresiden  som SVs Stian Oen mener den politiske eliten har fjernet seg for mye fra folket, på samme måte som de borgerlige partiene etter hans mening gjorde da Arbeiderpartiet kom til makten.

Hva tror du er årsaken til Frps fremgang de siste årene? Er det de andre partiene som har feilberegnet velgerne eller har Frp funnet koden til det norske folk?   

Kommentarer:

Postet av: Tom
Jeg vet en ting og det er følgende. Fremskrittspartiet ivaretar og har rollen som et løsningsorientert parti. Folk er på jakt etter løsninger av de problemer man har i hverdagen. Har har Fremskrittspartiet alternative løsninger.

Ap og andre partiet har styrt landet i alle år. Hva har de oppnådd? Jeg tror vi kan oppsummere det med følgende: Hadde vi ikke hatt oljen ville vi vært et U-land.

Norge har en elending utdanningspolitikk som gjør norske elever til skoletapere, fordi alle skal tenke likt og være like. Det er ikke rom for å dyrke enere eller individet.

Vi har en byråkratisk og tung struktur i styringen av landet. Vi har handlingslammede politikere i regjering som er mer opptatt av egne posisjoner enn landets beste.
03.mai.2007 @ 12:56
Postet av: Rune Henning Johansen
Tro om blitzerne noen gang vil innse at det er de, mer enn noen andre, som gjør folk stemmer FrP!?
03.mai.2007 @ 14:29 URL: http://rhj.info/
Postet av: Steinar Hansen
All nedrakking av Frp gjør at de ble større. Om spesielt Ap hadde konsentrert seg om sin egen politikk ville Frp blitt borte.
En parallell: Bush går hardt ut mot ytterliggåendde muslimer. Om Bush bare hadde holdt kjeft og ikke f.eks. sprengt World Trade Center og Pentagon i lufta ville ingen ha brydd seg om al Qaida og likesinnede.
03.mai.2007 @ 14:47
Postet av: Mathias
Det er så morsomt så ^^. Alle partier rakker ned på FrP men det ser ikke ut til å hjelpe i det hele tatt.

Steinar Hansen:
Tror du Bush sprengte WTC og Pentagon? Sett litt for mange filmer om konspirasjoner? Alt kan fakes, jeg gjentar, ALT kan fakes. Discovery laget en gang en månelanding i et studio hvor alt var helt likt som originalen, og folk gikk rett på.
03.mai.2007 @ 16:06
Postet av: Arne Donk
koden til det norske folk er enkel. Lytt til vanlige folk. Venstresiden preges av en kulturelite som bryr seg om saker vanlige folk driter i. Trond Giske er et kjempeeksempel på en politiker som har fjernet seg langt fra folk flest.
12.mai.2007 @ 18:26
Postet av: Nina
Jeg vet ihvert fall én ting, og det er at jo flere slike "hets-bøker" som kommer om FrP, jo flere sympatisører får det partiet! Så hvis venstresida ønsker at FrP skal komme til makt og myndighet så må de bare fortsette å gi partiet oppmerksomhet! Velbekomme!
08.jul.2007 @ 12:08

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5429145
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits