Engasjerende debatt

Gått ut på dato? Slik var tittelen på min blogg dagen før første mai. På dagen fulgte jeg opp med en uhøytidelig telling av flagg i mitt OBOS-borettslag (det var ikke statistikk eller dyp analyse). Men innleggene skapte debatt.

Spørsmålet jeg reiste har åpenbart engasjert.  Mens "Roar i Drammen" mener det er noe sykt over dagen, som minner ham om statsledere i andre deler av verden han mener har gått ut på dato for lengst, gir "Nadreas" dagen æren for dagens levestandard i Norge.

Min blogg har blitt sitert og kritisert på flere blogger fra politikere fra venstresiden, blant annet hos Morten Drægni, Thore Wiig, og i debatten hos Audun Lysbakken. (Du finner forøvrig en samling lenker til det jeg mener er blant de beste politiske bloggene i margen til høyre for innleggene). Jeg konstaterer at jeg i alle fall har skapt debatt. Det var hensikten med mine to innlegg om arbeidernes frihetsdag. 

Jeg har ikke sagt hva jeg mener om 1. mai. I år hadde jeg fri, men fulgte likevel med på budskapet. Flere ganger har jeg i min jobb som journalist jobbet på arbeidernes frihetsdag, som er en ganske sentral dag i politikken.

Selv om årets 1. mai er over, ble tonen for valgkampen satt i mange av talene i går (også av Frp-formann Siv Jensen og KrF-leder Dagfinn Høybråten som begge talte på en dag de fleste talene har et langt rødere budskap). 

Jeg takker mine lesere for debatt og engasjement, og håper dere fortsetter å debattere både 1. mai, sosialisme, kapitalisme, liberalisme, sosialdemokrati, by og land og andre saker dere er opptatt av, gjerne på min blogg. Du kan også sende meg en e-post på kjetil.loset@tv2.no.

   

Kommentarer:

Postet av: Thomas Tallaksen
Men innrømmer du at spørsmålet ble ettertrykkelig tilbakevist den 1. mai? Er kanskje litt mer nærliggende å telle antall folk i 1. mai toget enn antall flagg i borettslaget? Selv ikke blodrøde jeg flagget, men jeg gikk i det største 1. maitoget i oslo siden 1991 med nesten 10.000 mennesker. Hvorfor i alle dager dekket dere ikke det?
04.mai.2007 @ 10:28
Postet av: Kjetil
Jeg registrerte at det var større oppmøte enn på mange år rundt 1. mai-arrangementene i flere av de største byene. Jeg savnet nok også noen bilder av 1. mai togene, samt fokus på hvilke saker det ble demonstrert for/mot.

Men samtidig kommer det årlig kritikk fra folk på høyresida i politikken mot at mediene fungerer som ukritiske mikronfonstativ for venstresida 1. mai.

Når det gjelder spørsmålet om vår dekning av dagen skal jeg bringe synspunktene videre, da jeg selv ikke var på jobb. Men jeg er glad min blogg har skapt engasjement og debatt.
04.mai.2007 @ 10:54 URL: http://kjetilloset.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5428370
Mitt profilbilde

Kjetil Løset

Fra: Oslo

Født: 1972

Kjetil Løset, født 1. januar 1972, har siden 1998 vært politisk reporter i TV 2. Han følger arbeidet i Storting og regjering tett. Han har ansvar for meningsmålinger på TV 2 i samarbeid med TNS Gallup. Løset er sentral i planlegging av valg på TV 2. Han følger i tillegg mange samferdselssaker. Løset er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tidligere jobbet som journalist i radio i fem år.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits